Діабет

Рецепти випічки для діабетиків

Рецепти випічки для діабетиків
Цукровий діабет пред’являє високі вимоги до вибору продуктів харчування. Багато з них, в т. Ч. І борошняні вироби, перебувають під забороною, т. К. Мають високий глікемічний індекс. Однак не вся випічка при діабеті заборонена. Існує безліч страв, приготованих з використанням продуктів, що знижують цукор в крові, замінників цукру і сортів борошна з низьким глікемічним індексом. Всі вони є чудовою альтернативою солодкій випічці.

Зміст

  • 1 Яку випічку можна їсти при цукровому діабеті?
    • 1.1 Яку муку можна використовувати?
    • 1.2 Цукрозамінник для випічки
    • 1.3 Універсальне тісто
    • 1.4 Корисні начинки
  • 2 Як приготувати торт для діабетиків?
    • 2.1 Французький яблучний торт
    • 2.2 торт з моркви
    • 2.3 Сирно-сметанний торт
    • 2.4 сметани-йогуртовий торт
  • 3 Пироги, пиріжки та булочки для діабетиків
    • 3.1 Сирні булочки
    • 3.2 пиріжки або булочки з начи нкой
    • 3.3 Пиріг з апельсинами
    • 3.4 «Цвєтаєвський» пиріг
    • 3.5 Французький пиріг з яблуками
    • 3.6 Діабетична шарлотка
  • 4 Печива, кекси і тістечка для діабетиків
    • 4.1 кекси з какао
    • 4.2 Печиво вівсяне
    • 4.3 Пряники
    • 4.4 Маффіни
    • 4.5 Фруктовий рулет
    • 4.6 Пудинг з моркви
    • 4.7 Тірамісу
  • 5 Млинці та оладки
  • 6 Рецепти хліба

Яку випічку можна їсти при цукровому діабеті?

Щоб випічка для діабетиків була смачною і корисною, при її приготуванні слід дотримуватися слід чих правил:

  1. Використовувати тільки житнє борошно грубого помелу (чим нижче її сорт, тим краще).
  2. Вершкове масло по можливості замінювати нежирним маргарином.
  3. Замість цукру використовувати натуральний підсолоджувач.
  4. В якості начинки використовувати тільки рекомендовані для діабетиків овочі і фрукти.
  5. При приготуванні будь-якого вироби строго контролювати калорійність використовуваних інгредієнтів.

Рецепти випічки для діабетиків
Щоб випічка для діабетиків була смачною і корисною, при її приготуванні слід використовувати тольк житнє борошно грубого помелу.

Рецепти випічки для діабетиків
Щоб випічка для діабетиків була смачною і корисною, при її приготуванні слід вершкове масло по можливості замінювати нежирним маргарином.

Рецепти випічки для діабетиків
Щоб випічка для діабетиків була смачною і корисною, при її приготуванні слід в якості начинки використовувати тільки рекомендовані для діабетиків фрукти.

Рецепти випічки для діабетиків
Рецепти випічки для діабетиків
Рецепти випічки для діабетиків

яку муку можна використовувати?

Як і інші продукти для діабетиків, борошно повинно мати низький глікемічний індекс, що не перевищує 50 од. До таких сортів борошна відносяться:

  • лляна (35 од.).
  • полб’яною (35 од.).
  • житнє (40 од.) .
  • вівсяна (45 од.).
  • амарантового (45 од.).
  • кокосова (45 од.).
  • гречана (50 од.).
  • сої (50 од.).

Всі перераховані вище сорти борошна при діабеті можна застосовувати на постійній основі. Глікемічний індекс цільнозерновий борошна становить 55 од., Але і її застосовувати не заборонено. Під забороною знаходяться такі сорти борошна, як:

  • ячмінна (60 од.).
  • кукурудзяна (70 од.).
  • рисова (70 од.).
  • пшеничне (75 од.).

Цукрозамінник для випічки

Цукрозамінники діляться на натуральні і штучні. Замінники цукру, що використовуються при приготуванні діабетичної випічки, повинні володіти:

  • солодким смаком.
  • стійкістю до термообробки.
  • високу розчинність в воді.
  • нешкідливістю для вуглеводного обміну. ​​

До натуральних замінників цукру відносяться:

  • фруктоза.
  • ксиліт.
  • сорбіт.
  • стевія.

Рецепти випічки для діабетиків
До натуральних замінників цукру відноситься сорбіт.

Рецепти випічки для діабетиків
До натуральних замінників цукру відноситься стевія.

Рецепти випічки для діабетиків
До натуральних замінників цукру відноситься ксиліт.

Рецепти випічки для діабетиків
До натуральних замінників цукру відноситься фруктоза.

Рецепти випічки для діабетиків
Рецепти випічки для діабетиків
Рецепти випічки для діабетиків
Рецепти випічки для діабетиків
Вищеперелічені цукрозамінники рекомендовані для використання при діабеті, проте слід враховувати їх високу калорійність і вживати не більше 40 г в день.

до штучних підсолоджувачів відносяться:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • цикламат.
  • сахарин.
  • аспартам.

Ці цукрозамінники набагато солодший натуральних, при цьому відрізняються низькою калорійністю і не змінюють рівень глюкози в крові.

Однак при тривалому використанні штучні цукрозамінники негативно впливають на організм, тому застосування натуральних цукрозамінників краще.

Універсальне тісто

При діабеті 1 і 2 типу рецепт універсального тесту можна використовувати для приготування булочок з різними начинками , кексів, калачів, кренделів і т. д. Щоб приготувати тісто, треба взяти:

  • 0,5 кг борошна з жита.
  • 2,5 ст. л. сухих дріжджів.
  • 400 мл води.
  • 15 мл рослинного масла (краще оливкового).
  • сіль.

Рецепти випічки для діабетиків
При діабеті 1 і 2 типу рецепт універсального тесту можна використовувати для приготування булочок з різними начинками, кексів, калачів, кренделів.

Тісто вимішують (в процесі знадобиться ще 200-300 г борошна для підсипання на поверхню для вимішування), потім поміщають в ємність, накривають рушником і ставлять в тепле місце на 1 годину.

Корисні начинки

При діабеті дозволяється готувати начинки для випічки з наступних продукції тов:

  • тушкованої капусти.
  • нежирного сиру.
  • тушкованого або відвареного м’яса яловичини або курки.
  • грибів.
  • картоплі.
  • фруктів і ягід (апельсинів, абрикосів, вишні, персиків, яблук, груш).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти з часником для схуднення

Як приготувати торт для діабетиків?

Технологія приготування тортів для діабетиків нічим не відрізняється від технологій приготування недієтичної випічки. Різниця полягає в використанні цукрозамінників та спеціальних сортів борошна.

Французький яблучний торт

Щоб приготувати тісто для торта, треба взяти:

  • 2 ст. житнього борошна.
  • 1 яйце.
  • 1 ч. л. фруктози.
  • 4 ст. л. рослинного масла.

Тісто замішують, накривають плівкою і ставлять в холодильник на 1 годину. Потім готують начинку і крем. Для начинки необхідно взяти 3 яблука середнього розміру, очистити від шкірки, нарізати часточками, полити соком лимона і посипати корицею.

Рецепти випічки для діабетиків
Для приготування тіста Французького яблучного торта знадобиться 2 ст. житнього борошна. 1 яйце. 1 ч. Л. фруктози. 4 ст. л. рослинного масла.

Щоб приготувати крем, необхідно строго дотримувати послідовність дій:

  1. Збити 100 г вершкового масла з 3 ст. л. фруктози.
  2. Додати окремо збите яйце.
  3. У збиту масу вмішати 100 г подрібненого мигдалю.
  4. Додати 30 мл соку лимона і 1 ст. л. крохмалю.
  5. Влити ½ ст. молока.

Через 1 годину тісто слід викласти у форму і випікати 15 хвилин. Потім дістати з духовки, змастити кремом, зверху покласти яблука і знову поставити в духовку на 30 хвилин.

Торт з моркви

Для приготування морквяного торта треба взяти:

  • 1 морква.
  • 1 яблуко.
  • 4 фініка.
  • жменю малини.
  • 6 ст. л. вівсяних пластівців.
  • 6 ст. л. несолодкого йогурту.
  • 1 білок.
  • 150 г сиру.
  • 1 ст. л. меду.
  • сік ½ лимона.
  • сіль.

Рецепти випічки для діабетиків
Для приготування крему для Торта з морквини потрібно збити міксером йогурт, малину , сир і мед.

Технологія приготування коржів включає наступні кроки:

  1. Білок збити міксером з 3 ст. л. йогурту.
  2. Додати сіль і мелений вівсяні пластівці.
  3. Морква, яблуко, фініки натерти на тертці, додати лимонний сік і перемішати з йогуртовій масою.
  4. Тісто розділити на 3 частини (для випікання 3 коржів) і по черзі кожну частину випекти при температурі 180 ° С в спеціальній формі, попередньо змащену маслом.

Окремо готують крем, для чого збивають міксером залишився йогурт , малину, сир і мед. Остиглі коржі змащують кремом.

Сирно-сметанний торт

Для приготування торта знадобляться наступні продукти:

  • 200-250 г знежиреного сиру.
  • 2 яйця.
  • 2 ст. л. пшеничного борошна.
  • 1/2 ст. нежирної сметани.
  • 4 ст. л. фруктози для торта і 3 ст. л. для крему.

Щоб приготувати торт, необхідно збити яйця з фруктозою, додати сир, розпушувач, ванілін і борошно. Все добре перемішати, вилити в попередньо змащену маслом форму і випікати 20 хвилин при температурі 220 ° С. Для приготування крему треба протягом 10 хвилин сметану збивати з фруктозою і ваніліном. Кремом можна змащувати як гарячий, так і остиглий корж.

Рецепти випічки для діабетиків
Сирно-сметанний торт випікають 20 хвилин при температурі 220 ° С.

сметани-йогуртовий торт

Щоб приготувати бісквіт, необхідно взяти:

  • 5 яєць.
  • 1 ст. цукру.
  • 1 ст. муки.
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю.
  • 2 ст. л. какао.

Для прикраси знадобиться 1 банка консервованих ананасів.

Спочатку слід збити цукор з яйцями, додати какао, крохмаль і борошно. Випікати корж при температурі 180 ° С протягом 1 години. Потім дати Коржу охолонути і розрізати на 2 частини. 1 частина порізати на дрібні кубики.

Для приготування крему змішати по 300 г жирної сметани і йогурту з 2 ст. л цукру і 3 ст. л. заздалегідь розведеного гарячою водою желатину.

Потім треба взяти салатницю, вистилати її плівкою, дно і стінки викласти скибочками консервованих ананасів, потім покласти шар крему, шар кубиків бісквіта, змішаних з кубиками ананасів, і так кілька шарів. Зверху торт покрити другим коржем. Виріб поставити в холодильник.

Рецепти випічки для діабетиків
сметани-йогуртовий торт укладаємо шарами, чергуючи крем і шматочки коржів. Зверху торт покрити другим коржем. Виріб поставити в холодильник.

Пироги, пиріжки та булочки для діабетиків

Діабетичні пиріжки і булочки смачні і легкі в приготуванні.

ДОБРI НОВИНИ

Сирні булочки

Для приготування тіста треба взяти:

  • 200 г сухого сиру.
  • 1 ст. житнього борошна.
  • 1 яйце.
  • 1 ч. л. фруктози.
  • дрібку солі.
  • 1/2 ч. л. гашеного соди.

Всі інгредієнти, крім борошна, з’єднують і перемішують. Потім невеликими порціями додають борошно і вимішують тісто. З готового тіста формують булочки і ставлять в духовку на 30 хвилин. Перед подачею на стіл булочки можна присмачити йогуртом без цукру або несолодкими ягодами, наприклад, смородиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зразкове меню для діабетиків на тиждень

Рецепти випічки для діабетиків
Перед подачею на стіл сирні булочки можна присмачити йогуртом без цукру або несолодкими ягодами, наприклад, смородиною.

Пиріжки або булочки з начинкою

для приготування булочок з начинкою можна скористатися рецептом універсального тесту, описаного вище, а начинку для солодких або солоних пирогів можна приготувати з рекомендованих продуктів, про які теж говорилося вище.

Пиріг з апельсинами

Для приготування апельсинового пирога треба взяти 1 апельсин, відварити його в каструлі разом з шкіркою протягом 20 хвилин і подрібнити у блендері. Потім до апельсинового пюре додати 100 г подрібненого мигдалю, 1 яйце, 30 г натурального цукрозамінника, щіпку кориці, 2 ч. Л. подрібненої цедри лимона і ½ ч. л. розпушувача. Все перемішати до однорідної маси, викласти в форму і випікати при температурі 180 ° С. Не рекомендується виймати пиріг з форми до його повного охолодження. За бажанням (після охолодження) пиріг можна просочити нежирним йогуртом.

«Цвєтаєвський» пиріг

Для приготування цього різновиду яблучного пирога необхідно взяти:

  • 1,5 ст. полб’яною борошна.
  • 300 г сметани.
  • 150 г вершкового масла.
  • ½ ч. л. гашеного соди.
  • 1 яйце.
  • 3 ст. л. фруктози.
  • 1 яблуко.

Технологія приготування включає наступні кроки:

  1. Приготувати тісто, змішавши 150 г сметани, розтоплене масло , борошно, соду.
  2. Приготувати крем, збивши міксером 150 г сметани, яйце, цукор і 2 ст. л. муки.
  3. Яблуко очистити від шкірки, нарізати тонкими скибочками.
  4. Тісто руками укласти в форму, зверху покласти шар яблук і все залити кремом.
  5. Випікати 50 хвилин при температурі 180 ° с.

Рецепти випічки для діабетиків
Випікають Цвєтаєвський пиріг 50 хвилин при температурі 180 ° с.

Французький пиріг з яблуками

Необхідними інгредієнтами є:

  • 100 г полб’яною борошна.
  • 100 г цільнозернового борошна.
  • 4 яйця.
  • 100 мл нежирної сметани.
  • 20-30 мл лимонного соку.
  • 3 зелених яблука.
  • 150 г ерітрітол (цукрозамінника).
  • з ода.
  • сіль.
  • кориця.

Для приготування тіста слід спочатку збити яйця з замінником цукру, потім додати решту інгредієнтів і все перемішати . Яблука очистити від шкірки і нарізати на тонкі часточки. У форму для випічки вилити ½ тесту, потім викласти шар яблук і залити тестом. Випікати приблизно 1 годину при температурі 180 ° С.

Рецепти випічки для діабетиків
Випікають Французький пиріг з яблуками приблизно 1 годину при температурі 180 ° С.

Діабетична шарлотка

Для приготування тіста необхідно змішати:

  • 3 яйця.
  • 90 г розтопленого вершкового масла.
  • 4 ст. л. меду.
  • ½ ч. л. кориці.
  • 10 г розпушувача.
  • 1 ст. муки.

4 наслідках яблука помити і нарізати часточками. На дно попередньо змащеній форми викласти яблука і залити тестом. Пиріг поставити в духовку і випікати 40 хвилин при температурі 180 ° С.

Печива, кекси і тістечка для діабетиків

Тістечка, кекси і печива для діабетиків також відрізняються різноманітністю, простотою приготування і високими смаковими якостями.

Кекси з какао

Для приготування кексу потрібні наступні інгредієнти:

  • 1 ст. молока.
  • 5 подрібнених таблеток цукрозамінника.
  • 1,5 ст. л. порошку какао.
  • 2 яйця.
  • 1 ч. л. соди.

Рецепти випічки для діабетиків
Перед подачею Кекси з какао можна зверху прикрасити горіхами.

Схема приготування така:

  1. Молоко підігріти , але не дати закипіти.
  2. Збити яйця зі сметаною.
  3. Додати молоко.
  4. В окремій ємності перемішати какао і цукрозамінник, додати соду.
  5. Все заготовки помістити в одну посуд і ретельно перемішати.
  6. Форми для випічки змастити маслом і вистелити пергаментом.
  7. Тісто розлити по формах і випікати в духовці 40 хвилин.
  8. Зверху прикрасити горіхами.

Печиво вівсяне

Ч об приготувати вівсяне печиво, потрібно:

  • 2 ст. пластівців геркулесу (вівсяних).
  • 1 ст. житнього борошна.
  • 1 яйце.
  • 2 ч. л. розпушувача.
  • 100 г маргарину.
  • 2 ст. л. молока.
  • 1 ч. л. цукрозамінника.
  • горіхи.
  • родзинки.

Рецепти випічки для діабетиків
Для приготування вівсяного печива всі інгредієнти ретельно перемішуються, зі шматочків тесту формуються печива і випікати до готовності при температурі 180 ° С.

Всі інгредієнти ретельно перемішати (за бажанням молоко замінюють водою), тісто розділити на шматочки, сформувати з них печива, викласти на деко і випікати до готовності при температурі 180 ° С .

пряники

Варіантів приготування діабетичних пряників безліч, наприклад, житні пряники. Для їх приготування необхідно взяти:

  • 1,5 ст. житнього борошна.
  • 1/3 ст. фруктози.
  • 1/3 ст. розтопленого маргарину.
  • 2-3 перепелиних яйця.
  • ¼ ч. л. солі.
  • 20 г стружки чорного шоколаду.

З перерахованих вище компонентів замішують тісто і викладають столовою ложкою на деко порції. Випікають пряники 15 хвилин при температурі 180 ° С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Форма для випічки - яку краще вибрати для випікання в духовці, мікрохвильовій печі і на газу?

Рецепти випічки для діабетиків
З необхідних компонентів замішують тісто для пряників і викладають столовою ложкою на деко порції. Випікають пряники 15 хвилин при температурі 180 ° С.

Маффіни

Для приготування шоколадних мафінів треба взяти:

  • 175 г житнього борошна .
  • 150 г чорного шоколаду.
  • 50 г вершкового масла.
  • 2 яйця.
  • 50 мл молока.
  • 1 ч. л. ваніліну.
  • 1,5 ст. л. фруктози.
  • 2 ст. л. порошку-какао.
  • 1 ч. л. розпушувача.
  • 20 г мелених волоських горіхів.

Технологія приготування така:

  1. В окремому посуді збивають молоко, яйця, розтоплене масло і фруктозу.
  2. Розпушувач перемішують з борошном.
  3. В борошно вливають яєчно-молочну суміш і вимішують до однорідної маси.
  4. Шоколад натирають на терці, додають какао , ванілін і терті горіхи. Все перемішують і додають в готове тісто.
  5. Заповнюють тестом форми для мафінів і випікають 20 хвилин при температурі 200 ° С.

Рецепти випічки для діабетиків
Маффіни випікаються в спеціальних формах 20 хвилин при температурі 200 ° С.

фруктовий рулет

Щоб приготувати фруктовий рулет, слід взяти:

  • 400 г житнього борошна .
  • 1 ст. кефіру.
  • ½ пачки маргарину.
  • 1/2 ч. л. гашеного соди.
  • дрібку солі.

Замісити тісто і помістити в холодильник.

Для приготування начинки беруть по 5 шт. наслідках яблук і слив, подрібнюють їх, додають 1 ст. л. соку лимона, 1 ст. л. фруктози, щіпку кориці.

Тісто розкочують досить тонко, на нього викладають шар начинки, загортають в рулет і випікають в духовці не менше 45 хвилин.

Пудинг з моркви

Щоб приготувати морквяний пудинг, необхідно взяти:

  • 3-4 шт. великих морквин.
  • 1 ст. л. рослинного масла.
  • 2 ст. л. сметани.
  • 1 щіпку натертого імбиру.
  • 3 ст. л. молока.
  • 50 г нежирного сиру.
  • за 1 ч. л. спецій (коріандру, кумина, кмину).
  • 1 ч. л. сорбіту.
  • 1 яйце.

Рецепти випічки для діабетиків
Готовий пудинг з моркви можна прикрасити кленовим сиропом або медом.

Для приготування пудингу слід:

  1. морква очистити, натерти на тертці, залити водою (вимочити) і віджати за допомогою марлі.
  2. Вимочену морква залити молоком, додати рослинне масло і тушкувати в казані протягом 10 хвилин.
  3. Жовток відокремити від білка і перетерти з сиром. білок з сорбітом.
  4. Все заготовки перемішати.
  5. Форму для випікання змастити маслом, посипати спеціями і заповнити морквяної масою.
  6. Випікати 30 хвилин.
  7. Готовий пудинг можна прикрасити кленовим сиропом або медом.

Тірамісу

Для приготування тірамісу можна взяти будь-яке несолодке печиво, яке виступить в ролі коржів, і змастити його начинкою. Для начинки треба взяти сир Маскарпоне або Філадельфію, м’який знежирений сир і вершки. Все ретельно перемішати до однорідної маси. Додати за смаком фруктозу, за бажанням амаретто або ванілін. Начинка повинна мати консистенцію густої сметани. Готовим наповнювачем змащують печиво і зверху покривають іншим. Готові тірамісу ставлять в холодильник на ніч.

Рецепти випічки для діабетиків
Для приготування тірамісу можна взяти будь-яке несолодке печиво, яке виступить в ролі коржів, і змастити його начинкою.

Млинці та оладки

Рецептів млинців і оладок для діабетиків багато, наприклад, млинці з вівсяної і житнього борошна. Для приготування тіста необхідно взяти:

  • по 1 ст. житнього та вівсяного борошна.
  • 2 яйця.
  • 1 ст. нежирного молока.
  • 1 ч. л. соняшникової олії.
  • 2 ч. л. фруктози.

Збити все рідкі інгредієнти міксером, потім додати борошно і перемішати. Випікати млинці слід на добре розігрітій сковорідці. Млинці будуть смачніше, якщо загорнути в них нежирний сир.

Рецепти хліба

Рецепт пшеничного хліба є найпростішим. Для його приготування беруть:

  • 850 г борошна цільнозерновий пшениці другого сорту.
  • 15 г сухих дріжджів.
  • 500 мл теплої води.
  • 10 г солі.
  • 30 г меду.
  • 40 мл рослинного масла.

Корисна і смачна випічка для діабетиків. Діабетичні солодощі торт, млинці, пиріг і рулет

Технологія приготування хліба наступна:

  1. Борошно, дріжджі, сіль і цукор з’єднати в одному посуді.
  2. обережно влити воду і масло, не перестаючи помішувати.
  3. Вимішувати тісто до тих пір, поки не перестане прилипати до рук.
  4. тісто помістити в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом, і встановити режим «Мультіповар» на 1 годину і температуру 40 ° С.
  5. Через годину встановити режим «Випічка» і виставити час 2 години.
  6. За 45 хвилин до закінчення процесу повернути леб на іншу сторону.

Хліб можна вживати тільки в охолодженому вигляді.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Чи можна їсти цибулю при діабеті? Який цибулю краще вибрати і в якому вигляді краще вживати?

Elena

Сироп Аугментин: інструкція із застосування

Alex

Препарат Метфогамма 850: інструкція із застосування

Axel

динний суп

Alex

Лляна олія при діабеті: користь чи шкода

Axel

Як правильно використовувати препарат Апровель 300?

Maxim

Чи можна їсти лимон при цукровому діабеті?

Undershmidtther

Чи дійсно Diatrivitin дає такі хороші результати? І де купити не підробку

Coolio

Як правильно використовувати препарат Аспірин 100?

Lamaxima

Залишити коментар