Харчування

Краща зливу для схуднення або як схуднути за допомогою сливи

Слива — дієтичний плід, рекомендований лікарями і дієтологами для різних цілей, але в основному для усунення проблем, пов’язаних з правильним функціонуванням кишечника.

Вона низькокалорійна (на 85% складається з води), багата клітковиною і великою кількістю цукру.

Крім того це джерело органічних кислот, мінеральних речовин групи А, Е, С, РР і вітамінів групи В (В1, В2, В5, В6, В9) , а також бета-каротин, залізо, йод, цинк, кремній, фтор, мідь, калій, кальцій.

Харчова ценностьКалорійность сливи — 40 — 50 ккал в 100 г (в залежний ості від сорту)

Слива підходить для перекусу протягом дня, а також легкого сніданку або вечері, який наситить організм, не перевантажуючи шлунок.

Як саме проявляється користь сливи при схудненні

Завдяки своїм диуретическим і жовчогінну властивостями зливу допомагає:

  • налагодити роботу кишечника
  • позбутися від запорів
  • сприяє м’якому очищенню організму від шлаків
  • знижує відкладення холестерину на стінках судин
  • перешкоджає утворенню тромбів (завдяки входить до складу кумарину)
  • п корисними при атеросклерозі

Зливи виводять зайву воду і сіль, по праву носять назву стимуляторів вуглеводного обміну. Очищаючи кишечник, плоди хоча і незначно, але все ж допомагають знизити вагу. Іноді дієтологи навіть рекомендують сливову дієту для поліпшення обміну речовин.

  • Слива — харчових волокон (1.5 грам на кожні 100 грам продукту). На додаток до поліпшення роботи кишечника, волокна сприяють відчуттю ситості в організмі.

З більш повним шлунком легше стримувати апетит, а не впадати в спокуса з’їсти ласощі і тим самим контролювати кількість калорій, споживаних в протягом дня.

чи можна поправитися від сливи

ХОРОШI НОВИНИ:

Хвилюватися про те, що можна погладшати від сливи, не варто. Звичайно ж, якщо мова не йде про вживання її кілограмами. Один великий плід містить близько 25-30 калорій.

Плоди багаті мінералами, які сприяють прискоренню обміну речовин і, як наслідок, спалюванню жиру.

Деякі охочі схуднути починають щодня вживати чорнослив, в надії, що він поліпшить роботу шлунково-кишкового тракту. Однак, сучасні дієтологи не рекомендують так робити.

Тривале застосування навіть природних проносних здатне викликати хронічну діарею. Кишечник звикає до допомоги проносного продукту, а значить, при припиненні вживання чорносливу, може виникнути так званий «синдром відміни». Він викличе запор, утримування води в організмі і, як наслідок, набір ваги.

Як їсти сливи щоб схуднути

  • Для людей, які хочуть скинути вагу корисно їсти фрукти на десерт , замінюючи ними все калорійне або солодке.
  • Для поліпшення роботи кишечника, плід додають в йогурти, каші, салати.
  • Включайте в раціон щодня по 50-100 грамів сливового соку. Калорійність соку всього 39 ккал. Це потужний антиоксидант, який, контролює холестерин, запобігає серцево-судинні захворювання і прискорює втрату ваги. А з добавкою невеликої кількості меду, є ліками при подагрі і ревматизмі. Регулярне вживання соку знижує зашлакованості і зменшує ризик крововиливів.
  • Щоб ласувати сливою в зимовий період використовуйте літні заготовки (компоти, варення та джеми). Не варто лякатися тим, хто стежить за своєю фігурою: існує безліч рецептів, в складі яких не застосовується цукор і продукт виходить максимально корисний і смачний.
  • Не менш корисним є свіжоприготовлений морс із слив. Про нього теж не варто забувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Лляна олія для схуднення - як приймати, рецепти, відгуки

Чи можна їсти сливи на ніч або натщесерце

На ніч. Можна, але не багато (3-5 штучок) і не часто. Навіть якщо з’їсти півкіло на ніч різко поправитися не вийти. 10-15 плодів шлунок сильно не розтягнутий. Єдиний мінус — неспокійна ніч і надто «бадьорий» ранок. Примхливий плід може спровокувати розлад шлунково-кишкового тракту.

На сніданок. У 100 грамах слив міститься лише 42 калорії, тому можете сміливо включати фрукт як доповнення до сніданку.

Натщесерце. Вранці на голодний шлунок зливу рекомендована страждають запорами, іншим же корисніше використовувати фрукт між основними прийомами їжі.

Корисно знатьЧто думають про правильне сніданку в різних країнах

Скільки слив можна з’їсти в день

Загальноприйнята безпечна денна норма не більше 5 фруктів в день. Однак існує сувора сливова дієта, дотримання якої передбачає вживання до 1 кг плодів в день.

Як схуднути за допомогою сливи

Розвантажувальний день на сливах

Періодичність — 1-2 рази на тиждень.

Сезонність — тільки в сезон свіжих ягід. Заморожені і сушені плоди для сливового розвантажувального дня не підходять.

Підготовка до розвантаження — не потрібно. Зазвичай розвантаження проводять після щедрого застілля, щоб дати організму перепочинок. На другий день рекомендуються страви зі свіжих або тушкованих овочів.

Підготовка продукту — мити плоди необхідно безпосередньо перед вживанням (для збереження свіжості продукту) і з’їдати разом шкіркою (в ній міститься багато корисних для організму речовин).

Водний режим — будь-які напої, дозволені під час дієти.

Результат — за один день різко схуднути без особливих причин неможливо. Розвантаження дає лише можливість травній системі трохи відпочити від калорійної їжі. Зниження ваги можна чекати тільки в разі проведення регулярних очисних днів протягом 3 місяців.

ДОБРI НОВИНИ

Меню на один день можна вибрати за настроєм або смаковим уподобанням. При слабкому кишечнику краще зупинитися на другому або третьому варіанті.

  • Перший варіант. 1 кг сливи + 2-3 л води.
  • Другий. За 800 грам свіжих слив і яблук + 1 літр кефіру.
  • Третій. На сніданок і вечерю — склянка йогурту з часточками слив і яблук. На обід — печені фрукти. Між прийомами їжі пити сливовий сік або кефірів смузі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи ефективна клітковина для схуднення і в яких продуктах її знайти

Сливова дієта

Меню дієти полягає в основному з продуктів з низьким вмістом калорій і високу поживну цінність. Тривалість 7-10 днів.

  • Сніданок: 100 150 г знежиреного йогурту + 1 яблуко з шкіркою. У йогурт подрібніть 2 чорносливу, 2 горіхи і 1 столову ложку ранкового злаку.
  • Перекус: 2 волоських горіха і 1 слива або 1 яблуко.
  • Обід: 1 варене або тушковане філе курки, 1 печена картопля + салат. Або 250 грам супу з рисом на яловичому бульйоні + салат з чорносливом, черрі і свіжим салатом.
  • Післяобідній кави: 1 чашка напою з Кероб або 1 чашка кави з кардамоном + 1 банан.
  • Вечеря: 1 бутерброд з 2-х шматочків чорного хліба, нарізаного чорносливу і свіжого сиру + салат з помідорів чері і рубаною зеленню петрушки. Або 1 бутерброд з 2-ма скибочками хліба, листям салату, тертої моркви і легкої повидлом + салат з овочів з лимонним соком.

Дієта сливи і кефір

Для ефективного і швидкого схуднення рекомендують один-два рази на місяць проводити сливову монодієту (чорнослив в поєднанні з кефіром).

  • Тривалість: 2 — 3 дні.
  • Меню (на один день): 8 штук чорносливу + 1 літр кефіру.
  • Суть: кефір з чорносливом перебити в блендері, розділити на 6 частин і випити протягом дня через рівні проміжки часу.

Така монодієта п могает позбутися від 2-3 кг зайвої ваги, виробляє оздоровчий ефект на травну систему, кишечник.

Оздоровча дія організм отримує за рахунок високого вмісту в чорносливі мікроелементів, пектинових речовин, вітамінів, харчових волокон, а також фруктових цукрів , які при малій кількості споживання дають насичення на тривалий проміжок часу.

Яка зливу підходить для дієти

Сортування по сортам

Якщо розглядати сливу по сортам, перш за все варто відзначити, що плоди различ ни за кольором, формою і мають смакові індивідуальності.

В цілому відомо близько 1500 сортів, але в селекції активно використовується не більше 300.

Китайська слива (49 ккал) — прародителька багатьох сортів . На нашій батьківщині вона стала відома з 17 століття, теплолюбна, надзвичайно красива в період цвітіння, має кулясті плоди жовтого або червоного кольору.

На смак плоди кисло-солодкі, зі злегка терпкою шкіркою, м’якоть може бути жестковата. Цей вид відрізняє значна калорійність, в порівнянні з іншими сортами.

Тому китайська слива не рекомендується людям з надмірною вагою і знаходяться на дієті.

Слива синя (45 ккал), така як » синій дар «і» Стенлі «прекрасно зберігає свої цілющі властивості в сушеному вигляді.

Слива сорту» Стенлі «, яка відноситься до відомої всім групі» Угорка «, є основною сировиною для виробництва чорносливу, повидла і джемів.

Цей сорт відрізняється темно-фіолетового шкіркою плоду з густим восковим нальотом і жовто-зелено ної ароматної, трохи кислому м’якоттю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Обруч для схуднення талії, боків і стегон: як вибрати вид обруча для ефективних занять?

Жовта слива має більш низький вміст калорій (близько 43.5 ккал на 100 г), не поступається за смаковими якостями і цілющому складу згаданим сортам.

Сприяє нормалізації апетиту, показана при гіпертонічній хворобі та захворюваннях нирок, надає омолоджуючий ефект на шкіру шляхом вживання в їжу, і застосовується в косметології у вигляді масок.

Аличу (34 ккал) часто відносять до жовтих сортах сливи. Це родинне рослина має свої особливості. Вона поступається зливі за розміром плода та вмістом цукрів, але перевершує за змістом кислот і кальцію.

Великий вміст в аличі аскорбінової кислоти робить її незамінною в боротьбі з авітамінозом і прекрасно підвищує імунітет.

вона ще більш низькокалорійна в порівнянні з жовтою сливою, а низький вміст цукру (7,8 г) дозволяє включати її в раціон людям з цукровим діабетом.

Зелена зливу (56 ккал) або «Ренклод» заслужено вважається королевою серед слив і відрізняється неймовірними смаковими якостями (соковитий, ніжний, з та -ющей в роті м’якоттю). Цей сорт слив ідеально підходить для приготування джемів і компотів, також його піддають заморожуванню.

Сортування за видами обробки

Заготовляють фрукт безліччю способів. Кожен з них зберігає в ягоді більшу частину корисних властивостей і дає можливість цілий рік додавати сливу в дієтичний раціон тих, що худнуть.
СліваКалорійность (100 г) Сушена
256 Заморожена
40,26 Маринована
41.9
Сушеная. Найбільш корисними є сушені сливи (використовують, як правило, сорти групи «Угорка»), багаті цукром і пектином.

Універсальність приготованих таким способом слив в тому, що вони вже готові до вживання, також їх можна використовувати в приготуванні випічки, м’ясних страв і салатів.

  • Важливо пам’ятати, що сушені плоди по калорійності в 5-6 разів перевищують показник свіжих.

в раціон багатокомпонентних дієт сушену сливу вводять поряд зі свіжими, вареними або приготованими на пару продуктами (нежирної рибою, м’ясо , Свіжими овочами, кисломолочними продуктами і цільними крупами).

Заморожена. Одним з найпростіших способів заготовки є заморозка. Особлива цінність такого способу — це збереження всіх корисних речовин сливи.

Незвичайний гастрономічний хід — маринування слив. Це пікантне доповнення до м’ясних страв, салатів і самостійна закуска. Мінус полягає в тому, що в складі маринаду використовується оцет, який протипоказаний дітям і особам, що страждають розладами шлунково-кишкового тракту.

Шкода сливи

Важливо однак пам’ятати, що слива посилює розлади шлунково-кишкового тракту, небажана до вживання натщесерце, неприпустимо її поєднання з молоком, а через високий вміст цукрів вона протипоказана людям, що страждають на діабет.

На закуску:
Готуємо корисний і смачний перекус за п’ять хвилин — вітамінний сливовий смузі з бананом і апельсином:

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Властивості соку з гарбуза. Як приготувати корисний гарбузовий сік

Alex

Висівки для схуднення: види, рецепти і протипоказання

Bobby

Кавунове насіння: яка від них користь і як смачно посмажити

Megusta

Коли краще їсти грейпфрут: відповіді ваші питання

Sasha

Дієта на кабачкової ікри. Як приготувати дієтичну ікру з кабачків

Elena

Десять незвичайних коктейлів з низькою калорійністю

Bobby

Властивості і застосування амарантового борошна

Coolio

Сечогінні продукти і їх вплив на організм

Maria

Як вибрати саме низькокалорійне печиво в магазині або приготувати самому в домашніх умовах

Marina

Залишити коментар