Харчування

Користь Кероб для схуднення. Як вибрати і що приготувати з сирого або обсмаженого Кероб

Порошок Кероб за зовнішнім виглядом і смаком нагадує порошок какао.

Але солодше його, без кофеїну, з мінімальним вмістом холестерину і жирів.

Кероб не містить оксалати, які сприяють утворенню ниркових каменів.

Кероб — що це

Кероб — це плоди ріжкового дерева. З них виробляють солодкий порошок, яким замінюють какао і використовують для приготування кондитерських виробів. І фруктовий сироп, який значиться натуральним подсластителем і рекомендується як корисний замінник цукру.

Ще насіння дерева називають Царгородський стручками, хлібним деревом або цератонія стручкової.

Плоди ріжкового дерева, яке росте в Італії , Іспанії, Португалії, на Кіпрі, вважаються середземноморським дивом завдяки круглим насінням, які мають однакову масу в 200 міліграм. Колись їх використовували як еталон ваги, так як термін «карат» позначає вагу, ідентичний вазі одного насіння.

Неймовірно, але цього диво-дереву не страшні ніякі шкідники, тому воно по праву вважається екологічно чистим , тому що не потребує обробки пестицидами.

ХОРОШI НОВИНИ:

в чому користь кероб для тих, що худнуть

Завдяки протеїнів знижується споживання холестерину і організм отримує будівельний матеріал у вигляді білка, дубильні речовини очищають кров від шлаків і токсинів, клітковина забезпечує безперебійну роботу кишечника, а повільні вуглеводи живлять організм енергією.

Калорійність Кероб — 222 кКал.

Харчова цінність на 100 г: білки — 4,62 г, жири — 0,65 г, вуглеводи — 49,08 г, харчові волокна — 39,8 г, вода — 3,6 г.

Кероб корисний для тих, що худнуть тим, що:

Швидко насичує, завдяки вмісту великої кількості натуральної сахарози, фруктози і глюкози.

Контролює апетит, зменшуючи вироблення греналіна — гормону, що стимулює апетит.

Покращує травлення через стимулювання перистальтики кишечника і активації обмінних процес ів, а також нормалізує виділення жовчі і шлункового соку.

Перешкоджає переїдання. Клітковина в Кероб заважає виробленню постпрандиального греліну, який відповідає за появу почуття голоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь журавлинного морсу при циститі

клітковина, хоч і в невеликих кількостях міститься в порошку, налагоджує травлення, і в парі з антиоксидантами виводить з організму шкідливі речовини, включаючи токсини.

Знижує рівень холестерину при систематичному вживанні, тому корисний для профілактики серцево-судинних захворювань.

Не містить кофеїн і теобромін. На відміну від кави або какао кероб не містить ці алкалоїди, тому:

  • Чи не підвищує кров’яний тиск, дозволений до вживання вагітним жінкам і людям з підвищеним артеріальним тиском.
  • Навіть при регулярному споживанні не викликає прихильність до шоколаду і його похідних. У компанії один одного, алкалоїди, хоч і непрямим чином, але все ж впливають на пристрасть ласунів.
  • Не викликає перепади настрою через відсутність теоброміну. Напій з порошку Кероб, на відміну від какао-бобів, не стимулюють нервову систему, а навпаки, надає заспокійливу дію.

Без хімікатів та консервантів. Натуральна природна солодкість без ГМО і глютену рекомендується в якості нешкідливого підсолоджувача людям, які страждають надмірною вагою і хворіють на цукровий діабет.

ДОБРI НОВИНИ

Кероб солодше какао. Приготований напій не вимагає додавання цукру, так як солодкість забезпечують сахароза і фруктоза.

Низький вміст жиру. Жирів в Кероб в 10 разів менше, ніж в какао. З числа нечисленних жирних кислот у складі зерен домінують олеїнова і ліноленова. Саме вони найбільш важливі для нас, так як не формуються організмом людини.

У Кероб низький глікемічний індекс — всього 40 одиниць. При діабеті кероб корисний тим, що в його складі є D-Пинитол, що підвищує резистентність до інсуліну і нормалізує рівень глікемії при діабеті 2 типу.

Який кероб краще і корисніше

Цілісні плоди ( стручки)

Боби ріжкового дерева можна зберігати в стручках. У них корисні мікроелементи зберігаються в повному обсязі.

  • Кавовий напій. Перед приготуванням сушені плоди необхідно дрібно роздрібнити або подрібнити в кавомолці. Варити можна в турці, як звичайну каву.
  • Компот. Стручки можна зварити. Виходить компот із сухофруктів, смак якого можна урізноманітнити різними свіжими або сушеними фруктами і ягодами. Виходить досить смачно і, головне, корисно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь і шкода цикорію для схуднення

Порошок

Колір порошку обумовлений ступенем обсмажування (кероб буває сирої і обсмажений), яка також впливає на смакові якості продукту.

  • Чи не обсмажений — найсолодший і якісний. Він має світлий рожево-бежевий відтінок і за смаком далекий від шоколаду.
  • Порошок слабкою обсмажування — його часто видають за сирої — має більш темний відтінок і підвищений вміст цукру (40%), відрізняється від сирого порошку невеликою кислинкою і легким карамельним смаком.
  • Обсмажений — відрізняється темним шоколадним кольором і характерним запахом. У смаку з’являється гіркота, притаманна чорному шоколаду.

Діабетикам найкраще підійде обсмажений кероб, оскільки вміст цукру в обжаренном порошку нижче, ніж в сирому.

Також вибір ступеня обсмаження порошку залежить від того, для чого він буде використовуватися:

  • для приготування «шоколадних» напоїв найкращим чином підійде обсмажений кероб з гіркуватим присмаком, характерним для чорного шоколаду.
  • для використання в якості підсолоджувача — солодкий сирої порошок, або сироп.
  • Для приготування борошна кондитерських виробів — слабо обсмажений порошок, або м’яка серединна частина бобів.

Сироп Кероб

Сироп з Кероб — це густа темно-шоколадного кольору солодка рідина, отримана шляхом варіння насіння ріжкового дерева в воді.

Він корисніше і смачніше сиропу топінамбура. Занадто солодкий, густий і калорійний. Так і поправитися недовго. Тому, денна норма для струнких — не більш чайної ложки в день.

Калорійність 100 грам сиропу ріжкового дерева — 320 ккал.

Його використовують:

  • Як замінник варення. У холодну пору року можна змастити їм шматочок хліба або млинець і провести вечір за чашкою ароматного чаю.
  • В вигляді десерту. Підійде як начинки для морозива і вершкових десертів, додасть пікантний смак молочним і шоколадним коктейлів.
  • Замінник цукру. З огляду на схожість з медом, його використовують в якості підсолоджувача в дієтичних низькокалорійних продуктах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як вибрати корсет для схуднення живота і боків?

Як використовувати кероб

Теплі напої на основі порошку Кероб покращують якість сну, дозволяють успішно боротися з безсонням, знижують гіперзбудливість нервової системи.

Завдяки двом важливим властивостям кероб (швидке насичення і контроль над апетитом), чашечка альтернативного какао доведеться дуже до речі людям, що страждають зайвою вагою.

кероб застосовують наступним чином:

  • готують гарячі напої (Какао, кава, чай, кисіль), а також холодні коктейлі та смузі.
  • роблять низькокалорійний шоколад і цукерки.
  • додають в цукерки замість какао або шоколадної глазурі.
  • додають в випічку (печиво, пряники, вафлі, бісквіти).
  • готують соус і всілякі пасти.
  • використовують в якості дієтичної шоколадної глазурі в кондитерських виробах.
  • додають в каші.
  • виробляють борошно.

Найбільш популярним продуктом з плодів ріжкового дерева є солодкий порошок. На вигляд він нагадує порошок какао, має темно-жовтий або коричневий колір, високу природну солодкість, володіє масою корисних властивостей для організму людини.

В стручках немає оксалатів, холестерину і фенілетіламіна, тому він рекомендований людям, які страждають на мігрень і вегетативною дистонією.

Рецепти з кероб

кероб у вигляді порошку і сиропу рекомендується для діареї та інших розладів травлення. Їх приймають за 30 хвилин до їди 3-4 рази на день. Одиночна порція сиропу — 1 столова ложка.

Щоб приготувати низькокалорійний шоколад, розтопіть на водяній бані какао-масло і кероб в співвідношенні 1: 1, залийте в форму і поставте охолоджуватися в холодильник.

Для боротьби з безсонням готують теплі напої на основі порошку кероб. Досить однієї ложки порошку, розведеною в склянці гарячого молока — смачний і корисний напій готовий. Кращого заспокійливого засобу не знайти.

Продовження статьіСобрала для вас добірку корисних і смачних напоїв з Кероб. Рецепти цілком підходять для дієт, націлених на зниження ваги.

А на десерт — «смачне» відео:

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Чи можна варену кукурудзу худне. Користь і шкода кукурудзи при дієті

Undershmidtther

Найкорисніші сухофрукти при дієті

Axel

Властивості імбирного кореня. Скільки імбиру можна їсти в день

Murcia

Буряковий сік: лікування і поєднання з іншими соками

Tanya

Корисний топінамбур: як готувати і застосовувати для схуднення

Sasha

Коли краще їсти грейпфрут: відповіді ваші питання

Sasha

У чому користь і шкода запеченого грейпфрута з медом? Рецепт медового коктейлю з грейпфрутом

Alfonso

Чим корисний огірковий сік

Marina

Інжир для схуднення — рецепти, властивості і протипоказання

Marina

Залишити коментар