Харчування

Чи можна їсти печінку під час дієти

В процесі зниження ваги багатьом з нас доводиться відмовлятися від більшості продуктів. Це може бути м’ясо, молочка, хлібобулочні вироби.

Але чи можна їсти печінку при схудненні? Взагалі-то дієтологи нічого проти даного субпродукту не мають, але радять включати його в раціон акуратно і в помірних дозах.

Крім того, вживання печінки повинно бути збалансовано іншими продуктами, а в разі протипоказань — замінено на інші білкові блюда.

Також не рекомендується вона людям похилого віку з підвищеним рівнем холестерину.

Коли печінка стає необхідним продуктом

ХОРОШI НОВИНИ:

печінку вводять в свій раціон при схудненні, якщо стандартні дієти на основі овочів та іншої рослинної їжі є неефективними. А саме:

  • Не кожен організм може впоратися з великим обсягам рослинної клітковини.
  • Не кожна людина може насититися морквиною, рисом, яблуками і салатом.

Основна причина відсутності динаміки в скиданні зайвих кілограмів — психологічний фактор. Людина постійно відчуває почуття голоду. Постійний дискомфорт викликає стрес (вироблення кортизолу), який впливає на збереження маси тіла на одному рівні.

Саме тому в дієтичну програму включають білкову їжу. Печінка для схуднення вважається ідеальним інгредієнтом. Адже в її складі міститься легкозасвоюваний білок, який за своїм складом нічим не поступається протеїну, що міститься в курячої грудях.

Яка печінку краще для схуднення

Ще один важливий момент — яку вибрати? Яка печінку сама дієтична? Для раціону звичайної людини підійде свиняча, куряча або яловича печінка. Але для тих, хто хоче схуднути, краще зупинити свій вибір тільки на двох варіантах — яловичої (а краще — телячої) і курячої печінки.

В свинячої печінки присутній досить високий рівень холестерину. Він призводить до закупорки кровоносних судин, впливає на сальні відкладення. Тому при частому вживанні вага не тільки не буде знижуватися, але і стане ще більше. Максимум, що можна собі дозволити — це запечена або варена свиняча печінка один раз в тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна грітися при циститі?

Що стосується курячої і яловичої печінки, то тут дієтологи не настільки категоричні. Варто відзначити, що в цих продуктах крім білка знаходиться досить велика кількість корисних мікроелементів і вітамінів, які ідеально підійдуть для худне людини:

ДОБРI НОВИНИ

  • Вітаміни групи В, які відповідають за транспортування усього корисного, що є в їжі, і знижують рівень стресу.
  • Залізо для насичення киснем крові і для попередження анемії.
  • Хром для поліпшення обміну речовин і для переробки жиру в енергію.
  • Вітамін А , корисний для шкіри і очей.
  • А також магній, фолієва кислота, добова доза фосфо а, йод, селен і численні натуральні кислоти.

Як і скільки вживати печінки при дієті

Як і будь-який інший дієтичний продукт, печінку краще вживати в певний час дня .

Для ранкового прийому їжі підходять вуглеводна їжа. Вони заряджають нас енергією на цілий день. Нехай це буде не тільки каша, але і дієтичний тост або зовсім невеликий шматочок шоколадки (максимум — легкий тортик).

В обідній час можна дозволити собі повноцінний прийом їжі, який включає здебільшого білкову їжу. Саме тут найкраще буде «виглядати» печінку поруч з гарніром з рису і овочів.

Також дуже добре смак печінки відтіняє гарбуз або буряк, які приправлені пряними травами і часником.

Що стосується кількості печінки, то тут дієтологи рекомендують обмежитися 100 г готового продукту. Навіть в такому невеликому кількості знаходяться всі необхідні для денного раціону корисні речовини.

Енергетична цінність сирої печінки становить приблизно 132 ккал, в той же час в смаженої печінки кількість калорій збільшується до 172.

щоб уникнути зайвих калорій досить замість майонезу або сметани використовувати лимонний сік або знежирений йогурт. Крім того, печінку можна готувати просто з цибулею. Щоб прибрати гіркоту — попередньо вимочіть її в молоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дмитро Мадера: зробити з людей довгожителів можна, але не безсмертних

Шкода печінки або коли варто утриматися від цього продукту

Навіть при всіх позитивних якостях, печінку несе в собі певну небезпеку. Схуднення не піде на користь для:

  • В першу чергу її не можна вживати людям, які мають підвищений холестерин. Всього в 100 г міститься до 280 мг холестерину. Це дуже високий показник! Можуть загостритися захворювання серцево-судинної системи.
  • Печінка краще не вживати літнім людям. В її складі міститься величезна кількість екстрактивних речовин, які можуть викликати розлади шлунково-кишкового тракту.
  • Крім того, ті, хто страждає на гастрит, проблемами жовчного міхура або виразковою хворобою не повинні вводити в свій раціон печінку тому, що вона практично повністю є білковий продукт. Дана їжа буде дуже важкою і шкідливою для таких людей.

А для всіх інших, хто має намір скинути вагу, сьогодні представлено досить велику кількість дієт, де основою або однією зі складових є саме печінку.

Для підтримки нормального рівня білка в організмі є спеціальна спортивна печінкова дієта, яка передбачає вживання субпродукту протягом декількох днів. Також відома у всьому світі дієта Дюка теж містить в переліку дозволених продуктів печінку.

Отже можна їсти печінку при схудненні для підтримки сил організму під час цього нелегкого процесу. Тільки переконайтеся в тому, що вона не завдає шкоди вашому здоров’ю.

Чи можна їсти банани худне
Як на одужувати від картоплі
Чи можна вино під час дієти
Яка риба підходить для дієти

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Її величність гарбуз: рецепти і вплив на зниження ваги

Megusta

Кращі продукти для поліпшення пам’яті

Murcia

Гарцинія камбоджійська блокує синтез жирів

Serega

Найкорисніші сухофрукти при дієті

Axel

Корисні властивості фініків для жінок і схуднення

Maxim

Кмин: корисні властивості, застосування і протипоказання

Maria

Як вибрати доставку суші

admin

Лікування маслом чорного кмину

Alex

Чим корисний гранатовий сік для організму. Протипоказання

Serega

Залишити коментар