Харчування

Цілющі властивості вівса. Прості рецепти схуднення

Спочатку овес вважали бур’яном, потім почали використовувати як корм для худоби. І тільки на початку сімнадцятого століття поселенці з Шотландії привезли його в Північну Америку, де він став одним з головних продуктів харчування.

Рис широко використовується в дієтхарчування при різних захворюваннях, в косметології, дієтах для схуднення і навіть в геронтології для омолодження організму.

Відвар з вівса для схуднення містить безліч біоактивних компонентів, які благотворно впливають на роботу підшлункової залози, що веде до стабілізації обмінних процесів в організмі.

до складу вівса входять дуже цінні для організму омпонента, такі як: вітаміни Е, В6, В1, цинк, мінерали — фосфор, кальцій, залізо, магній і сірка. Також в ньому міститься тіамін, корисні для організму жири і велику кількість розчинної рослинної клітковини, що особливо цінно для хорошої роботи кишечника. Завдяки цьому злак вважається незамінним продуктом в дієтології.

Овес можна вживають як у вигляді зерна, так і у вигляді пластівців або толокна. Але найкориснішим звичайно ж вважається незбиране зерно, так як саме в ньому міститься три частини ядра — ендосперму, зародок і висівки.

В процесі очищення зерна видаляють висівки і зародок, залишаючи лише ендосперму. Проблема в тому, що при відсутності висівок і зародка, зерно втрачає двадцять п’ять відсотків білка разом з безліччю поживних речовин. Отже найбільш корисними злак вживати не шліфований, а у вигляді цілісного зерна.

Корисні властивості вівса

Знижує рівень холестерину
Рис багатий амінокислотами і тому здатний знизити холестерин і поліпшити розщеплення жирів. Доведено, що дві порції вівсянки в день або пів склянки цільного зерна знижує холестерин на 23%.

Вживання при діабеті
Розчинна рослинна клітковина, яка перебуває в вівсі, уповільнює травлення і таким чином підвищення цукру в крові відбувається більш тривалий час. Деякі діабетики, які дотримувалися дієти з великим вмістом розчинної клітковини і вживали овес, скоротили дозу препаратів від діабету.

Профілактика мігрені
Магній, що міститься в цілісному зерні вівса, принесе користь людям, що страждають на мігрень і підвищеним тиском, а також допоможе при ПМС.

Корисний для алергіків
Овес не містить глютен, тому показаний алергікам.

Чистить організм від токсинів і шлаків
До складу вівса входять амінокислоти, які допомагають печінці виробляти лецитин, необхідний для нормалізації обмінних процесів, а також допомагає очищати стінки артерій від жирових відкладень, іменованих склеротичними бляшками, розчиняючи їх.

Покращує травлення
Вівсяні пластівці і толокно здатні поліпшити відтік жовчі і запобігти запори.

ХОРОШI НОВИНИ:

Містить мало калорій
Овес є низькокалорійним продуктом, а це може послужити хорошу службу при схудненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Плюси і мінуси схуднення на капусті

як протизапальний засіб
Використовують як дієтхарчування при ревматоїдних болях, знімаючи запалення. Пластівці з вівса, у вигляді каші, корисні при шлунково-кишкових захворюваннях.

Профілактика серцево-судинних захворювань
Волокна бета-глюкан, що знаходяться в вівсі, допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Користь вівса для схуднення

Овес вважається природним му життєвої сили і енергії. Якщо його включити в повсякденний раціон, зниження ваги буде відбуватися природним способом, без виснажливих дієт і голодувань.

Секрет схуднення за допомогою вівса криється в його природні особливості:

складних вуглеводів
А, як відомо, складні вуглеводи здатні забезпечити повільне вивільнення енергії протягом дня, зменшуючи тягу до солодощів і перекусу, з швидким виділенням енергії, що безперечно допоможе в схудненні.

Низька калорійність
Овес містить велика кількість клітковини, що дозволяє знизити коли кість вживаної їжі і збільшити період часу між прийомами їжі, допомагає запобігти запори, поліпшити метаболізм кишечника, що сприяє зниженню ваги. А так як він ще і малокалорійний, то це робить його прекрасним вибором для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Низький глікемічний індекс
А це означає, що після прийому в їжу вівса не підвищується рівень цукру в крові і зменшується тяга до солодкого.

клітковини
Цілісне зерно вівса є фантастичним ом клітковини, яка допомагає підтримати здоровим шлунково-кишковий тракт, запобігти запори, поліпшити травлення і метаболізм.

Вода для схуднення: як правильно пити воду

Нормалізує жировий обмін
Відвар і Астой, отримані з зерна вівса, здатні нормалізувати жировий обмін в організмі, тим самим прискорити спалювання жиру і втрату зайвих кілограмів. Як приготувати відвар з вівса читайте нижче.

Рецепти приготування відварів з вівса

Настій з вівса для схуднення

Вода — 2 літри
Цілісне зерно вівса — 1 чашка
Мед — 1 чай. лож.
Кориця — 1 паличка

Овес кладемо в блендер, заливаємо одним склянкою води і все перебиваємо. Потім доливаємо в цю суміш воду, що залишилася, додаємо мед, корицю. Добре розмішавши, даємо настоятися ніч в холодильнику. Вранці проціджуємо, і таким чином отримуємо настій, який п’ємо по одній склянці, за пів години перед кожним прийомом їжі.

Це хороший сечогінний, що запобігає накопичення зайвої рідини в організмі, виводить токсини.

Вживаючи настій перед їжею, ми отримуємо практично всі поживні речовини, потрібні для організму і завдяки цьому прибираємо почуття голоду, запобігаючи переїдання.

Курс вживання відвару — до місяця. Зберігати його слід в холодильнику.

Настій з вівса для зміцнення організму і поліпшення показників крові

Вода очищена — 5 склянок
Овес — 1 стакан

Заливаємо зерна вівса водою і на дуже повільному вогні кип’ятимо 30 хвилин. Потім переливаємо все в ємність, щільно закриваємо, вкутуємо і залишаємо настоятися годин на дванадцять. Після цього проціджуємо, доливаємо кип’яченої води до початкового об’єму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Корисний топінамбур: як готувати і застосовувати для схуднення

Пити настій вівса рекомендують до місяця по півсклянки за 30 хв. до їжі. Потім робимо пару тижнів перерву і повторюємо курс знову.

ДОБРI НОВИНИ

Настій вівса для схуднення і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту

Овес мелений — 2 ст. лож.
Окріп — 0,5 літра

Цілісне зерно вівса промити, просушити на серветці і змолоти на кавомолці. Покласти в термос і залити крутим окропом. Дати настоятися близько трьох годин. Приймати натщесерце по 150 мл.

Відвар з вівса для схуднення

Овес — 1 стакан
Вода очищена — 1 літр

Цей відвар приготувати досить просто. Увечері промиваємо рис, заливаємо його водою і залишаємо до ранку.

Вранці все це доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і Томім близько півтори години. Потім відвар знімаємо з вогню і даємо охолонути. Після цього все перебити в блендері, довести до кипіння і дати настоятися близько сорока хвилин. Все, відвар готовий.

Пити відвар з вівса слід тричі на день, за годину до їди.

Відвар з пророслих зерен вівса для схуднення

Пророслий овес — 1 стакан
Вода — 3 склянки

Щоб його приготувати, потрібно неочищений овес покласти в мокру марлю і залишити на кілька днів, поки не проросте.

Потім пророслу овес залити водою, довести до кипіння і на дуже повільному вогні кип’ятити близько двох годин. Приготований відвар охолодити і процідити.

Пити його слід натщесерце, хвилин за сорок до їжі протягом двох тижнів.

Для більшої ефективності до відварів і настоїв для схуднення, слід підключати ще й низькокалорійні дієти, виключивши при цьому з раціону жирне, солодке і хлібобулочні вироби.

Вівсяний відвар для омолодження організму

Вода очищена — 3 літри
Овес НЕ очищений — 3 склянки

В даний кількість води кладемо рис, доводимо до кипіння і Томім пів години на повільному вогні. Потім все це переливаємо в термос і залишаємо настоюватися на день. Проціджуємо, додаємо 1 лож. меду і ще раз доводимо до кипіння.

Приймаємо по 100 мл. за 20 хв. до їжі. Можна трохи додавати лимонного соку.

Рекомендований курс по десять днів — навесні, влітку, восени, взимку.

Очищуючий вівсяний коктейль

Його готують додаючи до вівсяного відвару різні свіжовичавлені соки, пропорція 1: 1. Для смаку можна додати трохи лимонного соку і 1 ч. Лож. меду.

Дізнайтеся докладніше Які краще пити овочеві соки для схуднення

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Корисне печиво для діабетиків. Рецепти домашнього печива

З вівса ще можна приготувати кисіль. У нього дуже широкий спектр лікувальної та профілактичної дії.

Вівсяний кисіль використовують для схуднення, лікування дисбактеріозу, підвищення імунітету, очищення організму від токсинів, є відмінним біостимулятором і уповільнює процеси природного старіння.

рецепти приготування вівсяного киселю

Рецепт № 1

Сироватка з домашнього молока — 1 літр
Вівсяні пластівці — 250 г
Сіль, цукор — за смаком

Замочуємо пластівці в сироватці і ставимо в тепле місце на день. При цьому потрібно цю суміш періодично перемішувати.

На наступний день пластівці заграє і вийде маса, схожа на млинцеве тісто. Потім беремо марлю, складену втричі і цю масу проціджуємо.

Отриману рідину виливаємо в ємність, додаємо трохи солі і цукру, добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, регулярно помішуючи, щоб не утворювалося грудок.

Варити поки консистенція НЕ буде нагадувати пюре. Після знімаємо з вогню і даємо охолонути. Останній етап — поставити в холодильник. Все — кисіль готовий до вживання. Пити тричі на день до їди.

Рецепт № 2

Вівсяне толокно або крупа — 1,5 склянки
Кип’ячена вода — 2 літри
Кефір — 70 г

В трилітровий бутель вливаємо воду і кефір, всипаємо туди толокно і добре перемішуємо. Бутель накриваємо марлею і залишаємо при кімнатній температурі для бродіння. Це займе до двох днів.

Коли бродіння закінчиться, процідити через марлю, складену втричі. Потім ставимо в холодильник на один день, щоб суміш відстоялася.

Через день в банку зверху буде прозора рідина, а знизу осад. Прозору рідину зливаємо і залишається тільки осад. Це і буде основа для киселю.

Щоб приготувати вівсяний кисіль, беремо основу і розбавляємо водою, десь 1: 3 або 1: 2, як вам більше сподобається. Ставимо на вогонь і помішуючи проварюємо як звичайний кисіль.

Для поліпшення смаку можна додати трохи меду.

Протипоказання для вживання цільного зерна вівса

  • Харчова непереносимість
  • Виразковий коліт
  • Дивертикулит
  • Остеопороз
  • Роздратування товстої кишки
  • Кишкова непрохідність

Якщо вживати відвар з вівса регулярно, особливо в поєднанні з фізичними навантаженнями і правильною дієтою, то проблема із зайвою вагою і бажана втрата зайвих Жирков на талії відбудеться швидко і без пробл ем для здоров’я. А крім того, вирішаться багато проблем зі здоров’ям, що не може не радувати.

Відмінність вівсяних висівок від пластівців і покидька
Які висівки краще? Вівсяні, пшеничні або житні?
Правила схуднення після 40 Дієти не допоможуть, якщо …
Амарантові висівки Записуйте рецепти для схуднення

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як вибрати доставку суші

admin

Корисні властивості ківі. Меню дієти і розвантажувальних днів на ківі з кефіром

Sasha

Чай на развес: преимущества, правила выбора и хранения

admin

Морозник кавказький пити не можна. Відгуки схудлих

Murcia

Підбірка найкращих напоїв з Кероб. Рецепти корисних дієтичних напоїв

Dmitry

Коли краще їсти грейпфрут: відповіді ваші питання

Sasha

Як відрізнити справжню корицю від підробки

Megusta

Чим корисний огірковий сік

Marina

Список трав для придушення апетиту

Bobby

Залишити коментар