Діабет

журавлинний мус

журавлинний мус
Нинішня доступність багатьох сезонних і малопоширених ягід помітно збагачує діабетичну дієту. Рецепт наведено з використанням цукру, проте при строгій дієті мус готується з цукрозамінників (будь-яким звичним). Вуглеводи при цьому необхідно перерахувати. Важливо: не можна використовувати алюмінієвий посуд

Продукти:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • журавлина — 30 г;
  • цукор (замінник) — 20 г;
  • вода — 160 мл;
  • желатин — 5 г.

Готуємо:

ДОБРI НОВИНИ

  1. желатин залити холодною водою , настояти близько години.
  2. Промиту журавлину протерти через сито, для полегшення завдання можна додати невелику кількість холодної води. Одержаний сік прибрати в прохолодне місце.
  3. Ягідну масу покласти в гарячу воду, проварити 5 — 8 хвилин і процідити. Потім у відвар додати цукор (замінник), знову довести до кипіння, піну зняти. Влити желатин, знову закип’ятити і відразу зняти з вогню.
  4. Відвар з желатином процідити і змішати з журавлинним соком. При необхідності дати охолонути (приблизно до температури руки). Збити міксером до збільшення обсягу приблизно втричі, розлити в формочки, прибрати в холодильник до застигання.

В цілому виходить 200 г мусу, в якому міститься 0,1 г білків, 22,2 г вуглеводів (при використанні цукру), жири відсутні. Калорійність 89,2 ккал

Оцінити статтю
[Усього: 0 Середній: 0]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Індичка з яблучним соусом

Lamaxima

Як правильно використовувати препарат Янумет 1000 °

Coolio

Таблетки Альфа — ліпоєва кислота: інструкція із застосування

Alex

Волоські горіхи при діабеті: користь і протипоказання

Sasha

Чи можна їсти горох при цукровому діабеті?

Undershmidtther

Дія препарату Туджео СолоСтар при діабеті

Lamaxima

У чому різниця між Супракса і Амоксиклавом?

Alex

Як правильно використовувати препарат Ангіофлюкс 600?

Marina

Ниркова недостатність

Scooby

Залишити коментар