Харчування

Кмин: корисні властивості, застосування і протипоказання

Кмин — досить старе рослина, яку використовували багато цивілізацій, від древніх римлян і до нашої сучасності.

В даний час країни, які вирощують пряність це Франція і Індія, Туреччина і країни Північної Африки, Бразилія і Єгипет.

Не викликає сумнівів те, що рослина витримало перевірку часом, легко адаптується до різних кліматичних умов і без сумніву добре досліджено вченими всього світу.

Кмин вважається однією з головних спецій єгиптян. Арабські жінки змішують його з медом, перцем і використовують як афродізіака.

  • Афродизіаки — суміші ароматів спецій і трав для отримання індивідуального і неповторного запаху, який буде полонити коханої людини.

Корисні властивості кмину

Семена кмину вважаються народним засобом для вирішення проблем з травленням. Кмин ефективний при таких розладах травлення, як здуття живота, метеоризм, кишкові спазми.

Прянощі грає важливу роль в секреції молока жінки. Як сечогінний засіб, звільняє груди від зайвої рідини.

Спеція володіє антіспазматіческім, відкашлює ефектом і служить в якості цілющого засобу при простудних захворюваннях, бронхіальній астмі, нежиті, сухому кашлі.

Насіння кмину має сечогінні властивості, стимулює функціонування нирок і сприяє розчиненню каменів.

Властивості кмину використовується для лікування проблем з гормональною системою: для чоловіків це порушення потенції, для жінок — менструальні порушення, депресія, головні бо Чи.

Для людей похилого віку споживання рослини поліпшить концентрацію уваги і якість сну.

ХОРОШI НОВИНИ:

Відвари з насіння застосовують для лікування захворювань шкіри: прищі, пухлини, виразки, бородавки, грибки.

Застосовується в косметології, як компонент, що входить до складу засобів проти випадіння волосся.

в даний час, по відношенню до рослин, ведуться додаткові дослідження по його впливу на печінку і серцево-судинну систему.

Наскільки ефективний кмин для схуднення

Прянощі допомагає поліпшити п іщевареніе, очистити кишечник, вивести з організму токсини і тим самим прискорює обмінні процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приймати Гліцин - Біо: показання та інструкція із застосування

Спеція наділена сечогінні властивості — виводить зайву рідину з тканин, знижуючи набряклість.

А сильний аромат в стані перебити навіть самий настирливий апетит.

Кмин запобігає всмоктуванню жирів і їх відкладення в організмі. До складу насіння входять фітостероли і антиоксиданти, що допомагають знизити рівень холестерину.

Також рослина містить досить багато кальцію і заліза, які важливі для правильного обміну речовин. Ці мікроелементи підсилюють спалювання калорій, трансформуючи їх в енергію.

В двох столових ложках кмину міститься всього 16 ккал. На відміну від всіляких смакових приправ, він надає вживаної їжі аромат, практично не збільшуючи її калорійність.

Способи використання

Прекрасно поєднується з кмином — яловичина, птиця, смажене м’ясо , тушковане м’ясо, м’ясо для гамбургера.

Спецію можна додавати в зернобобові — горох, рис, гречка, а також в молочні — молоко, йогурт, сир.

Дуже добре підходить для соусів. Експериментуйте його поєднання з іншими спеціями і приправами. Кожен раз смак соусу буде різним.

Додавайте прянощі в невеликих кількостях, коли використовуєте в стравах, основними інгредієнтами яких є сир, м’ясо, яйця і овочі, тому як його смак може повністю змінити смак страви.

Якщо ви робите хліб удома або віддаєте перевагу зробити свій власний бульйон з яловичини, курки або морепродуктів, використовуйте насіння рослини, для додання вашій страві особливого аромату і смаку.

Кмин також призначений для використання в приготуванні овочів .

Дозування

  • Спиртову настойку — можна приймати тричі на день по 1-4 мл.
  • Настій — тричі на день з розрахунку одна чайна ложка (без гірки) насіння на склянку окропу.
  • Кількість зерен спеції в блюдах — не більше однієї чайної ложки в день.
  • Ефірна олія — ​​1-2 краплі не більше 3 разів на добу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Препарат Коензим Q10 100: інструкція із застосування

Передозування

Кмином, при всіх його позитивних якостях, не можна зловживати, оскільки це може викликати подразнення шлунка і діарею.

ДОБРI НОВИНИ

при регулярному вживанні понад норми, пряність може спровокувати загострення хронічних захворювань і розвиток алергії.

Застосування кмину і рецепти

Для приготування настою візьміть 1-2 столових ложок насіння кмину і залийте однією склянкою кип’яченої води. Після цього відвар повинен настоятися протягом 10 хвилин на водяній бані. Потім настій охолоджуємо до кімнатної температури, проціджуємо і доливаємо водою до 200-230 мл. Пити по 100 мл до їди 2 рази на день.

Настій з кмином, корицею і імбиром

Кмин мелений — 3 ч. Лож.

Окріп — 3 ст.

Кориця — ½ ч. лож.

Імбир мелений — 1 ч. лож.

Сік одного лимона.

В ємність помістити всі складові, залити окропом, накрити і дати настоятися ніч, потім процідити. Пити за двадцять хвилин до їжі по половині склянки, тричі за день. Цей рецепт не підходить вагітним і людям, що мають проблеми зі шлунком.

Для поліпшення лактації готують відвар так само, тільки набагато слабкіше: 2 чайні ложки заливають 2-я (400 мл) склянками окропу. Пити по 1/3 частини склянки відвару під час їжі.

Для лікування метеоризму, здуття живота, запору і розлади шлунка: розбавити 1-2 краплі ефірного масла кмину в рослинному маслі або меді і пити 3 рази на день перед прийомом їжі.

Для поліпшення травлення — пити чай з насіння кмину

Семена кмину — 1 ст. лож.

Окріп — 1 ст.

Семена залити окропом, дати настоятися хвилин десять, процідити. Пити після їжі.

ПодробноКак пити кмин Рецепти напою із зеленим чаєм і медом. У чому його користь і шкода.

Як вибрати насіння кмину

При покупці кмину зверніть увагу на стан зерен, вони повинні бути сухими і розсипчастими, без сторонніх включень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Застосування ромашки при лікуванні циститу

Для перевірки свіжості — потріть кілька насіння між пальцями. Запах повинен бути з приємним пряним ароматом і посилюватися при терті. Несвіже насіння буде гірчити.

Зберігати кмин довго не можна — максимум пів року.

Протипоказання

Спецію не слід додавати в їжу або приймати як відвар людям з підвищеною кислотністю, гастрит, виразку шлунка і при наявності жовчнокам’яної хвороби, так як ефірні масла рослини викликають подразнення слизової.

Категорично забороняється пити будь-які настоянки і відвари з насіння кмину при будь-яких захворюваннях серця. Спеція може спровокувати серцевий напад. Споживайте пряність тільки в маленьких дозах, як приправу до м’яса або риби.

Перенесшим трансплантацію органів категорично не рекомендується вживати кмин і напої з ним. Так як він підвищує імунітет, а це може викликати відторгнення пересадженого органа.

Приправа підвищує цукор в крові, а значить протипоказана діабетикам.

Обмежте вживання при тромбофлебіті.

Кмин жінкам під час вагітності слід споживати з обережністю і в дуже маленьких дозах.

Корисно знати: Список найефективніших спецій для спалювання жиру

Масло чорного кмину: властивості + рецепти
Куркума як підсилювач спалювання жиру під час дієти
6 властивостей кориці, які впливають на схуднення
Головні секр ти користі імбирного кореня

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Чим корисний огірковий сік

Marina

Корисний топінамбур: як готувати і застосовувати для схуднення

Sasha

Гарцинія камбоджійська блокує синтез жирів

Serega

Як приймати корінь солодки при різних захворюваннях

Coolio

Як пити свіжовичавлені соки. Поради та рекомендації

Maria

Лікування маслом чорного кмину

Alex

Лікування соком алое і його омолоджуючі властивості

Alfonso

Як вибрати саме низькокалорійне печиво в магазині або приготувати самому в домашніх умовах

Marina

Висівки для схуднення: види, рецепти і протипоказання

Bobby

Залишити коментар