Діабет

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
Зміст

  • 1 Що це, кому і навіщо?
  • 2 Технологія виробництва і склад
  • 3 Шкода і негативні ефекти
  • 4 Переваги сукразіта в порівнянні з іншими сахарозаменителями

Люди, яким діагностовано цукровий діабет, змушені уникати практично всіх солодощів і підсолоджених напоїв.

Причина тому — різкий стрибок інсуліну в крові, що вкрай непоказаних навіть людям, без подібного діагнозу, а для діабетиків може мати фатальні наслідки.

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
Ряд пацієнтів суворо слідують приписи медиків, по лностью переглядають власний раціон і підхід до харчування в цілому. Чи не менше і тих, хто переносить подібні позбавлення з крайнім трагізмом, дійсно страждаючи без улюблених десертів — це дуже непросто як мінімум психологічно.

Але є і ті винахідливі пацієнти, які проявляють винахідливість в спробах «зловити двох зайців» : і солодким поласувати, і викид інсуліну не спровокувати.

Останні знаходяться в постійному пошуку діабетичних і дієтичних рецептів і моніторингу вітчизняних і зарубіжних товарів відповідної категорії.

ХОРОШI НОВИНИ:

Йтиметься про базову продукті — Цукрозамінн тілі. А конкретніше, про одну з найпопулярніших його різновидах — сукразіт.

Що це, кому і навіщо?

В першу чергу, слід відразу позначити сувору і принципову класифікацію: всі сучасні види цукрозамінників діляться на дві підгрупи:

  • натуральні,
  • хімічні.

    Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
    До перших відносяться ті, які, як зрозуміло з назви, даровані нам самою природою або є похідною будь-якого її компонента. Такі цукрозамінники абсолютно органічні і нетоксичні, при необхідності і під контролем лікаря їх можна вводити навіть в дитячий раціон. Таких цукрозамінників три — стевія, сорбіт і фруктоза.

Само собою, напрошується питання: чому ж, якщо в природі є підсолоджувачі, які не провокують, на відміну від цукру, різкого стрибка інсуліну, людство винаходить все нові і нові штучні цукрозамінники?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно використовувати препарат Торвакард 20?

Відповідь лежить на поверхні: будучи адекватною альтернативою звичному цукру, все три натуральних його замінника нітрохи не поступаються оному … в калорійності. А значить абсолютно не годяться вживання тим, хто паралельно з діагнозом «діабет» або автономного від нього змушений строго контролювати масу тіла. А ось штучні підсолоджувачі, синтезовані від і до з хімічних компонентів, просто не засвоюються організмом, а значить — не передають йому абсолютно ніякої енергії у вигляді кілокалорій.

Сукразит — лідер і піонер штучних замінників цукру
Найближчих його «побратимів» по ​​суті і призначенню «звуть» сахарин, цикломат, ацесульфам калію і аспартам. Чим не панацея: солодкість, яку можна отримати без додаткових калорій і жирових відкладень на боках? Однак чи все так просто?

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
Корисні властивості ананаса. Детальніше читайте в цій статті

Як використовується гвоздика при цукровому діабеті? У чому її практична користь?

ДОБРI НОВИНИ

Що таке метаболічний синдром і чи є він попередником діабету?

Технологія виробництва і склад

Основа даного цукрозамінника — сахарин. Його частка в готовому підсолоджувач становить 27,7%. Решта складу — це всього два інгредієнти:

  • 56,8% звичайної питної соди,
  • 5,5% фумарової кислоти.

І трохи медичної арифметики:

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?

  • Одна таблетка (саме в таблетованій формі випускається цей продукт) за ступенем насичення солодкість прирівнюється до повної чайній ложці цукру.
  • Згодна нормам Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ), норма щоденного споживання сахарину (в чистому вигляді) не повинна перевищувати 2,5 мг / кг маси тіла пацієнта.
  • ВООЗ також регламентує і споживання сукразіт а — 0,7 грамів / кг ваги. Таким чином, середньодобовий поріг споживання підсолоджувача у пацієнта вагою в 60 кг не повинен перевищувати 42 грами.

    Шкода і негативні ефекти

    1. Як вже було зазначено вище, сукразіт є лідером за попитом серед штучних замінників цукру. Така його позиція небезпідставна. Багато в чому вона пояснюється тим, що на сьогоднішній день, очевидних і виражених негативних проявів від регулярного прийому підсолоджувача не виявлено в ході досліджень будь-якої спрямованості.
    2. Як і у випадку з усіма без винятку речовинами в природі, міра і поміркованість — запорука позитивних результатів. І якщо сукразіт вживати ложками, використовувати щодня величезні концентровані дози і всіляко старалися на підставі того, що «це ж в точності як цукор, але тільки не повнить! », то інтоксикація дуже навіть імовірна — її забезпечить фумарова кислота.
    3. Насторожує той факт, що в деяких країнах, зокрема в Канаді, сукразіт в принципі заборонено в будь-яких формах випуску. Канадські медики прийшли до висновку, що цей тип цукрозамінника містить канцерогени. Проте, ВООЗ офіційно не підтверджував подібні дані.
    4. сукразіта притаманний єдиний для всіх штучних підсолоджувачів негативний ефект: при практично повній відсутності калорійності, вживання цукрозамінників цієї групи провокує істотні напади голоду. Підвищений в рази апетит — вірна ознака зменшити дозу в повсякденному раціоні.

    Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
    Тибетська медицина і цукровий діабет. Основи, принципи, способи лікування

потрібні фізичні навантаження при гестаційному діабеті? Детальніше читайте в цій статті

Чи варто включати в раціон пацієнта макарони? Як купити правильні макарони і приготувати без шкоди для здоров’я?

Переваги сукразіта в порівнянні з іншими сахарозаменителями

  1. термостійкість цього цукрозамінника по достоїнству оцінять всі любителі експериментів в кулінарії і створення дієтичних рецептів — сукразіт можна сміливо додавати в якості інгредієнта випічки, напоїв, солодощів без випікання і т. д.
  2. Практичність і простота застосування — сильна сторона продукту. Зручні форми випуску і продуманість упаковки дозволяє вільно використовувати сукразіт як при приготуванні всіх страв, так і, наприклад, в кав’ярні, захопивши з собою плоский і компактний футляр з цукрозамінників, який поміститься навіть в самий мініатюрний дамський клатч.
  3. При розумному і раціональному використанні скуразіт все-таки набагато краще всіх видів цукру — і з точки зору «поведінки» інсуліну, і з точки зору підтримки оптимальної ваги тіла.

Чи варто використовувати сукразіт при цукровому діабеті?
Питання переходу на цукрозамінники завжди ле жит в площині абсолютно індивідуальних рішень. Для багатьох «прощання» з цукром стає відправною точкою — харчування налагоджується, стає збалансованим, нездорова тяга до солодкого проходить, смакові рецептори працюють на 100% і дозволяють отримувати справжню насолоду від найпростішої їжі.

Але усвідомлення того, що життя не може і не повинна проходити у скруті, дає право на життя і компромісним варіантами — раціону з великою кількістю солодкого смаку, але без призвести наслідків для організму.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Відмінність таблеток від уколів Актовегін

Axel

Салат з кальмарів

Undershmidtther

Препарат інсулін глулізін: інструкція із застосування

Marina

Що вибрати: Деринат або Гриппферон?

Marina

Препарат Мельфор: інструкція із застосування

Tanya

Як правильно використовувати препарат Телміста 40?

Marina

Капустяний салат з цибулею і огірками

Maxim

Як правильно використовувати Голубітокс від діабету

Bobby

Як правильно використовувати препарат офлоксин 400?

Marina

Залишити коментар