Діабет

Глікемічний індекс. Повна таблиця продуктів ( повна по категоріям )

Глікемічний індекс. Повна таблиця продуктів ( повна по категоріям )
Що таке глікемічний індекс знає кожен діабетик. Це основа, на яку спираються пацієнти, підбираючи собі денний раціон.

Не так то просто прийняти і дотримуватися протягом усього життя певного режиму і дієті. Неможливо завчити напам’ять всі продукти які з’являються на нашому столі, але споживати їжу не знаючи як вона вплине на рівень глюкози в крові вбивство!

Зміст

  • 1 Овочі
  • 2 Фрукти і ягоди
  • 3 Зернові продукти і вироби з борошна
  • 4 Молочні продукти
  • 5 Риба і морепродукти
  • 6 м’ясні продукти
  • 7 Жири, масла, соуси
  • 8 Напої
  • 9 Інше

Для того щоб вам, дорогі діабетики, трохи полегшити постійний контроль харчування, пропонуємо таблиці, які включають в себе основні харчові пози ії, з якими ми стикаємося день у день. Якщо ви чогось не знайшли, пишіть і ми обов’язково додамо!

Для простоти розуміння, ми розбили продукти на категорії:

Глікемічний індекс. Повна таблиця продуктів ( повна по категоріям )

  • овочі.
  • фрукти і ягоди.
  • зернові продукти і вироби з борошна.
  • молочні продукти.
  • риба і морепродукти.
  • м’ясні продукти.
  • жири, масла, соуси.
  • напої.
  • інше

    Навпроти кожного продукту ви можете побачити його ГІ, калорійність, а також кількість білків, жирів і вуглеводів (БЖУ). Останній стовпець це оцінка продукту за п’ятибальною шкалою, оцінка 5 — це найбільш сприятливий для вживання продукт.

    Овочі

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Петрушка, базилік 5 49 3,7 0,4 8 5 Кріп 15 31 2,5 0,5 4,1 5 Салат листової 10 17 1,5 0,2 2,3 5 Помідори свіжі 10 23 1,1 0,2 3,8 5 Огірки свіжі 20 13 0,6 0,1 1,8 5 Цибуля ріпчаста сирої 10 48 1,4

    10,4 5 Шпинат 15 22 2,9 0,3 2 5 Спаржа 15 21 1,9 0,1 3,2 5 Брокколі 10 27 3 0,4 4 5 Редис 15 20 1,2 0,1 3,4 5 Капуста свіжа 10 25 2

    4,3 5 Капуста квашена 15 17 1,8 0,1 2,2 5 капуста тушкована 15 75 2 3 9,6 5 Цвітна капуста тушкована 15 29 1,8 0,3 4 5 Брюссельська капуста 15 43 4,8

    5,9 5 Лук-порей 15 33 2

    6,5 5 Гриби солоні 10 29 3,7 1,7 1,1 5 Перець зелений 10 26 1,3

    5,3 5 Перець червоний 15 31 1,3 0 , 3 5,9 5 Часник 30 46 6,5

    5,2 5 Морква сира 35 35 1,3 0,1 7,2 5 Зелен й горошок свіжий 40 72 5 0,2 12,8 4 Сочевиця відварна 25 128 10,3 0,4 20,3 4 Квасоля варена 40 127 9,6 0,5 0,2 4 Рагу овочеве 55 99 2,1 4,8 7,1 3 Баклажаннаяікра 40 146 1,7 13,3 5,1 3 Кабачкова ікра 75 83 1,3 4,8 8,1 3 Буряк відварна 64 54 1,9 0,1 10,8 3 Гарбуз запечена 75 23 1,1 0,1 4,4 3 Кабачки смажені 75 104 1,3 6 10,3 2 Кольорова капуста смажена 35 120 3 10 5,7 2 Оливки зелені 15 125 1,4 12,7 1,3 2 Кукурудза відварна 70 123 4,1 2,3 22,5 2 Маслини чорні 15 361 2,2 32 8,7 1 Картопля варена 65 75 2 0,4 15,8 1 Картопляне пюре 90 92 2,1 3,3 13,7 1 Картопля фрі 95 266 3,8 15,1 29 1 Картопля смажена 95 184 2,8 9,5 22 1 Картопляні чіпси 85 538 2,2 37,6 49 , 3 1

    ХОРОШI НОВИНИ:

    Фрукти і ягоди

    найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Лимон 20 33 0,9 0, 1 3 5 Грейпфрут 22 35 0,7 0,2 6,5 5 Малина 30 39 0,8 0,3 8,3 5 Яблука 30 44 0,4 ​​0,4 ​​9,8 5 Ожина 25 31 2

    4,4 5 Суниця 25 34 0,8 0,4 6,3 5 Ч рніка 43 41 1,1 0,6 8,4 5 Лохина 42 34 1 0,1 7,7 5 Смородина червона 30 35 1 0,2 7,3 5 Смородина чорна 15 38 1 0,2 7,3 5 Алича 25 27 0,2

    6,4 5 Брусниця 25 43 0,7 0,5 8 5 Абрикоси 20 40 0,9 0,1 9 5 Персики 30 42 0,9 0,1 9 , 5 5 Груші 34 42 0,4 0,3 9,5 5 Зливи 22 43 0,8 0,2 9,6 5 Полуниця 32 32 0,8 0,4 6,3 5 Апельсини 35 38 0,9 0,2 8,3 5 Вишня 22 49 0,8 0,5 10,3 4 Гранат 35 52 0,9

    11,2 4 Нектарин 35 48 0,9 0,2 11,8 4 Журавлина 45 26 0,5

    3,8 4 Ківі 50 49 0, 4 0,2 11,5 4 Обліпиха 30 52 0,9 2,5 5 4 Черешня 25 50 1,2 0,4 10,6 4 Мандарини 40 38 0,8 0,3 8,1 3 Агрус 40 41 0,7 0,2 9,1 3 Хурма 55 55 0,5

    13,2 2 Манго 55 67 0,5 0,3 13,5 2 Диня 60 39 0,6

    9,1 2 Банани 60 91 1,5 0,1 21 2 Виноград 40 64 0,6 0,2 16 2 Ананаси 66 49 0,5 0,2 11,6 1 Кавун 72 40 0,7 0,2 8,8 1 Ізюм 65 271 1,8

    66 1 Чорнослив 25 242 2,3

    58,4 1 Інжир 35 ​​/ b 257 3,1 0,8 57,9 1 Курага 30 240 5,2

    55 1 Фініки 146 306 2 0,5 72,3 1

    Зернові продукти і вироби з борошна

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Клітковина харчова 30 205 17 3,9 14 5 Соєве борошно знежирена 15 291 48,9 1 21,7 5 Висівки 51 191 15,1 3,8 23,5 4 Вівсяні пластівці сирі 40 305 11 6,2 50 4 Перлова каша на воді 22 109 3,1 0,4 22,2 4 Вівсяна каша на воді 66 49 1,5 1,1 9 3 Ячна каша молочна 50 111 3,6 2 19, 8 3 Рис нешліфований відвареної 65 125 2,7 0,7 36 3 Макарони з борошна грубого помелу 38 113 4,7 0,9 23,2 3 Хліб зерновий 40 222 8,6 1,4 43,9 3 Хлібці цільнозернові 45 291 11,3 2,16 56,5 3 Хліб Бородинський 45 202 6,8 1,3 40,7 3 Гречана каша на воді 50 153 5,9 1,6 29 3 Вівсяна каша молочна 60 116 4,8 5,1 13,7 3 Макарони з твердих сортів пшениці 50 140 5,5 1,1 27 2 Манна каша молочна 65 122 3 5,4 15,3 2 Рисова каша молочна 70 101 2,9 1,4 18 2 Хліб житньо-пшеничний 65 214 6,7 1 42,4 2 Вареники з сиром 60 170 10,9 1 36,4 2 Пельмені 60 252 14 6,3 37 2 Пшоняна каша на воді 70 134 4,5 1,3 26, 1 1 Рисова каша на воді 80 107 2,4 0,4 ​​63,5 1 Млинці з борошна вищого гатунку 69 185 5,2 3 34,3 1 Вареники з картоплею 66 234 6 3,6 42 1 Піц а з сиром 60 236 6,6 13,3 22,7 1 Хліб з борошна вищого гатунку 80 232 7,6 0,8 48 , 6 1 Макарони вищого гатунку 85 344 12,8 0,4 70 1 Мюслі 80 352 11,3 13,4 67,1 1 Пиріжок печений з цибулею і яйцем 88 204 6,1 3,7 36,7 1 Пиріжок смажений з повидлом 88 289 4,7 8,8 47,8 1 Сухарики 74 360 11,5 2 74 1 Печиво крекер 80 352 11,3 13,4 67,1 1 Булочка здобна 88 292 7,5 4,9 54,7 1 Булочка для хот дога 92 287 8,7 3,1 59 1 Бублик пшеничний 103 276 9,1 1,1 57,1 1 Кукурудзяні пластівці 85 360 4 0,5 80 1 Грінки білі смажені 100 381 8,8 14,4 54,2 1 Хліб бе ий (батон) 136 369 7,4 7,6 68,1 1 Вафлі 80 545 2,9 32,6 61,6 1 Печиво, тістечка, торти 100 520 4 25 70 1

    Молочні продукти

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Молоко знежирене 27 31 3 0,2 4,7 5 Сир нежирний 30 88 18 1 1,2 5 Молоко соєве 30 40 3,8 1,9 0,8 5 Кефір нежирний 25 30 3 0,1 3 , 8 5 Йогурт 1,5% натуральний 35 47 5 1,5 3,5 5 Сир тофу 15 73 8,1 4,2 0,6 5 Молоко натуральне 32 60 3,1 4,2 4,8 4 Сир 9% жирності 30 185 14 9 2 3 Йогурт фруктовий 52 105 5,1 2,8 15,7 3 Бринза

    260 17,9 20,1

    2 Сир фета 56 243 11 21 2,5 2 Сирна маса 45 340 7 23 10 1 Сирники з сиру 70 220 17,4 12 10,6 1 Сир сулугуні

    285 19,5 22

    1 Сир плавлений 57 323 20 27 3,8 1 Сири тверді

    360 23 30

    1 Сливки 10% жирності 30 118 2,8 10 3,7 1 Сметана 20% жирності 56 204 2,8 20 3,2 1 Морозиво 70 218 4,2 11,8 23,7 1 Моло до згущене з цукром 80 329 7,2 8,5 56 1

    Риба і морепродукти

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    ДОБРI НОВИНИ

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Тріска відварна

    76 17 0,7

    5 Щука відварна

    78 18 0,5

    5 Краби відварні

    85 18,7 1,1

    5 Морська капуста 22 5 0,9 0,2 0,3 5 Хек відварний

    86 16,6 2,2

    5 Форель відварена

    89 15,5 3

    5 Креветки

    95 20 1,8

    5 Устриці відварні

    95 14 3

    5 Тунець у власному соку

    96 21 1

    5 Судак

    97 21,3 1,3

    5 Камбала

    105 18,2 2,3

    5 Кальмари відварні

    140 30,4 2,2

    5 Раки відварні 5 97 20,3 1,3 1 5 Кефаль відварна

    115 19 4,3

    4 Ікра минтаю

    131 28,4 1,9

    4 Білуга

    131 23,8 4

    4 Оселедець

    140 15,5 8,7

    3 Копчена тріска

    111 23,3 0 , 9

    3 Горбуша гарячого копчення

    161 23,2 7,6

    3 Окунь смажений

    158 19 8,9

    3 Короп смажений

    196 18,3 11,6

    3 Сардина відварна

    178 20 10,8

    3 Сьомга відварна

    210 16,3 15

    2 Ікра червона

    261 31,6 13,8

    2 Скумбрія холодного копчення

    151 23,4 6,4

    2 Котлети рибні 50 168 12,5 6 16,1 2 Вугор копчений

    363 17,7 32,4

    1 Крабові палички 40 94 5 4,3 9,5 1 печінка тріски

    613 4,2 65,7

    1 Сардина в маслі

    249 17,9 19,7

    1 Скумбрія в маслі

    278 13,1 25,1

    1 Сайра в олії

    283 18,3 23,3

    1 Шпроти в маслі

    363 17,4 32,4

    1

    М’ясні продукти

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Куряча грудка відварна

    137 29,8 1,8

    5 Телятина відварна

    134 27,8 3,1

    5 Індичка відварна

    195 23,7 10,4

    4 Яловичина нежирна відварна

    175 25,7 8,1

    4 Кролик смажений

    212 28,7 10,8

    4 Нирки тушковані

    156 26,1 5,8

    4 Яловича печінка смажена 50 199 22,9 10,2 3,9 4 Яловичий язик відварний

    231 23,9 15

    4 Яловичі мізки

    124 11,7 8,6

    3 Омлет 49 210 14 15 2,1 3 Курка смажена

    262 31,2 15,3

    3 Свинина на грилі

    280 19,9 22

    3 Баранина відварна

    293 21,9 22,6

    3 Бефстроганов 56 207 16,6 13 , 1 5,7 2 Котлети зі свинини 50 262 11,7 19,6 9,6 2 Сосиски 28 266 10,4 24 1,6 1 Ковбаса варена 34 300 12 28 3 1 Гусь

    319 29,3 22,4

    1 Баранина

    300 24 25

    1 Качка смажена

    407 23,2 34,8

    1 Свинина смажена

    407 17,7 37,4

    1

    Жири, масла, соуси

    Наїм енованіе продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Соєвий соус 20 12 2

    1 5 Кетчуп 15 90 2,1

    14,9 4 Гірчиця 35 143 9,9 12,7 5,3 3 Оливкова олія

    898

    99,8

    3 Рослинна олія

    899

    99,9

    3 Майонез 60 621 0,3 67 2,6 2 Вершкове масло 51 748 0,4 82,5 0,8 2 Маргарин 55 743 0,2 82 2,1 1 Сало свиняче

    841 1,4 90

    1

    Напої

    Найменування продукту
    Глікемічний індекс

    Ккал

    Білки

    Жири

    Вуглеводи

    Оцінка продукту
    Вода чиста негазована


    5 Чай зелений (без цукру)

    0,1


    5 Сік томатний 15 18 1

    3,5 4 Сік морквяний 40 28 1,1 0,1 5,8 3 Сік грейпфрутовий (без цукру ) 48 33 0,3 br / —
    8 3 Сік яблучний (без цукру) 40 44 0,5

    9,1 3 Сік (бе цукру) 40 54 0,7

    12,8 3 Сік ананасовий (без цукру) 46 53 0 , 4

    13,4 3 Сік виноградний (без цукру) 48 56,4 0,3

    13,8 3 Вино червоне сухе 44 68 0,2

    0,3 3 Вино біле сухе 44 66 0,1

    0,6 2 Квас 30 20,8 0,2

    5 2 Кава натуральна (без цукру) 52 1 0,1 0,1

    2 Какао на молоці (без цукру) 40 67 3,2 3,8 5,1 2 Сік в упаковці 70 54 0, 7

    12,8 2 Компот з фруктів (без цукру) 60 60 0,8

    14 , 2 2 Десертне вино 30 150 0,2

    20 1 Кава мелена 42 58 0,7 1 11,2 1 Газовані напої 74 48


    11,7 1 Пиво 110 42 0,3 br / —
    4,6 1 Шампанське сухе 46 88 0,2

    5 1 Джин з тоніком

    63 0,2

    0,2 1 Лікер 30

    Оцінити статтю
    [Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Тромбоасс або Кардіомагніл: що краще?

Marina

Амоксиклав або Аугментин: що краще?

Sasha

Препарат Клопідогрел С3: інструкція із застосування

Tanya

Дія препарату Апідра СолоСтар при діабеті

Murcia

Чи можна застосовувати одночасно Амитриптилин і Феназепам?

Undershmidtther

Супи для діабетиків 2 типу. Рецепти на кожен день

Sasha

Як правильно використовувати препарат Метформін Зентіва?

Tanya

Препарат Етамзилат — Еском: інструкція із застосування

Elena

Яєчний салат з огірками та перцем

Maxim

Залишити коментар