Діабет

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті
Зміст

  • 1 Тонкощі виробництва і склад ізомальт
  • 2 Ізомальт: користь і шкода
  • 3 Ізомальт при цукровому діабеті
  • 4 Використання ізомальт в харчовій промисловості

Ізомальт це високоякісний низькокалорійний продукт, який за смаковими і зовнішнім якостям дуже схожий з сахарозою. Цей цукрозамінник був офіційно створений німецькою компанією в 1980 р, а масове його виробництво запустилось з 1990 р

Тонкощі виробництва і склад ізомальт

Хоча ізомальт абсолютно натуральна речовина, його виробництво являє собою множинні хімічні процеси.

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті

ХОРОШI НОВИНИ:

  1. Спочатку з цукрових буряків отримують цукор, який переробляється в дисахарид.
  2. Виходять два незалежних дисахарида, один з яких з’єднують з молекулами водню і каталітичним нейтралізатором.
  3. В фіналі виходить ве щество, що нагадує звичний цукор і за смаком, і на вигляд. При вживанні ізомальт в їжу відсутнє відчуття легкого холодку на мові, властиве багатьом іншим замінників цукру.

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті
ЛФК при цукровому діабеті. Комплекс вправ і загальні рекомендації

Глюкометр Сателіт. Порівняльна характеристика глюкометрів компанії ЕЛТА

Ліки майбутнього — вакцина від діабету 1 типу

Ізомальт: користь і шкода

ізомальт є абсолютно натуральним і повноцінним замінником цукру. За ступенем солодощі вони абсолютно однакові, а смак зовсім не відрізнити.

  • Цей цукрозамінник має досить низький глікемічний індекс — 2-9. Продукт дозволений для вживання людям, що страждають на цукровий діабет ще й тому, що він дуже слабо всмоктується стінками кишечника.
  • Подібно цукру, ізомальт є джерелом енергії для організму. Після його прийому спостерігається енергетичний підйом. Людина відчуває себе неймовірно бадьоро і цей ефект тримається протягом досить тривалого часу. Вуглеводи ізомальт не відкладаються, а відразу ж витрачаються організмом.
  • Продукт органічно вписується в склад кондитерських виробів, він чудово поєднується з барвниками і ароматизаторами.
  • Калорій в одному грамі ізомальт всього 2, то є рівно в два рази менше, ніж в цукрі. Це дуже важливий аргумент для тих, хто дотримується дієти.
  • Ізомальт в ротовій порожнині не взаємодіє з кислотообразующими бактеріями і не сприяє виникненню карієсу. Він навіть трохи знижує кислотність, що дозволяє зубної емалі швидше відновлюватися.
  • Цей цукрозамінник в деякій мірі має властивості рослинної клітковини — потрапляючи в шлунок, він викликає відчуття його заповнювання і ситості.
  • Цукерки , приготовлені з додаванням ізомальт, мають дуже хороші зовнішні показники: не прилипають один до одного і іншим поверхням, зберігають первісну форму і обсяг, що не розм’якшуються в теплому приміщенні.

    Ізомальт не приносить шкоди нікому, включаючи діабетиків.
    Неприємні наслідки можуть проявитися лише після непомірного вживання продукту (більше 30 г за один раз). Це загрожує здуттям живота і короткочасним проносом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь брусниці при циститі

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті
Як використовується борсуковий жир в лікуванні діабету? Корисні властивості і способи застосування

ДОБРI НОВИНИ

Чи можна їсти рис при цукровому діабеті? Як правильно вибрати і приготувати?

В чому полягають корисні властивості помело і чи можна їх їсти при цукровому діабеті?

Ізомальт при цукровому діабеті

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті
Ізомальт не викликає підвищення рівня глюкози та інсуліну. На його основі зараз випускають широкий асортимент продуктів, призначених для діабетиків: печиво і цукерки, соки і напої, молочні продукти.

Всі ці вироби можна також рекомендувати людям, що дотримують дієту.

Використання ізомальт в харчовій промисловості

дуже люблять цей продукт кондитери, адже він дуже податливий при виготовленні різноманітних фігур і форм. Професійні майстри використовують ізомальт при оздобленні тортів, пирогів, кексів, цукерок і тістечок. На його основі печуть пряники і роблять чудові льодяники. За смаком вони нічим не поступаються цукровим.

Ізомальт користь і шкода при цукровому діабеті
Також ізомальт використовують в якості харчової добавки для хворих на діабет в майже ста країнах світу. Він дозволений такими серйозними інстанціями, як Об’єднаний комітет з харчових добавок, Науковий комітет з харчових продуктів Європейського Співтовариства та Всесвітня організація охорони здоров’я.

Відповідно до їхніх висновків, ізомальт визнаний абсолютно безпечним і нешкідливим для людей, в тому числі і тих , хто хворий на цукровий діабет. А також його можна вживати щодня.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Що показує глікірованний гемоглобін? Навіщо діабетикові здавати цей аналіз?

Sasha

У чому різниця між Ідрінолом і мілдронат?

Serega

Огірковий салат з фетою

Alfonso

Препарат Джентадуето: інструкція із застосування

Dmitry

Дуже незвичайний курячий суп

Pasha

Як правильно використовувати препарат Флемоклав Солютаб 875?

Tanya

Чи можна застосовувати разом мільгамму і Мексидол?

Andrey

Як правильно використовувати препарат Інвокана?

Alex

Чому так важливий харчовий баланс при діабеті? Низкоуглеводная дієта при діабеті 2 типу

Dmitry

Залишити коментар