Здоров'я

Які види сирів існують і в чому їх користь?

Які види сирів існують і в чому їх користь?
Пармезан

Чеддер

Твердий «англієць» без дірочок. Ідеальний для запіканок і бутербродів. Колір продукту варіюється від вершкового до оранжевого, консистенція пластична, аромат горіховий. Чеддер унікальний тим, що складається повністю з жиру і білка, вуглеводів в ньому немає. В Англії його вживають з гірчицею, подають у вигляді закуски до червоного вина. Він популярний і за межами батьківщини, адже він багатий:

  • ниацином -знижує рівень поганого холестерину в крові, покращує мікроциркуляцію крові.
  • кальцієм — формує міцний скелет, попереджає ламкість кісток .
  • вітамінами лінійки В — покращують пам’ять, сприяють концентрації уваги.

Гауда

Справжня гордість голладнскіх сироварів. Смачне, жирне ласощі жовтого кольору. Гауда може бути молодий, зрілої або среднезрелой. Чим вища швидкість затвору, тим м’якше смак кисломолочного ласощі. Виявити неякісний продукт просто. Сирні «дірочки» при додаванні концентратів і замінників стають рваними, нерівними. Корисна лише натуральна, вироблена за стандартом Гауда. У ній містяться:

  • легкозасвоювані тваринні білки — формують м’язову тканину.
  • амінокислоти (лізин, метіонін) — попереджають розвиток остеопорозу, анемії, проблем із зором.
  • вітамін D — стабілізує здоров’я нервової системи, підвищує здатність жінки до виношування дитини.

Маасдам

Відмінною особливістю цього виду сиру є великі дірки і солодкуватий горіховий смак . Колір продукту-ніжно-жовтий. Чим довше час дозрівання головки, тим пряний смак. Це універсальне ласощі, яке використовується для приготування різноманітних страв, або подається як самостійна закуска. У помірній кількості Маасдам корисний для організму, хоча відноситься до категорії жирних продуктів. У ньому є:

  • вітамін А — усуває сухість шкірного покриву і волосся, регулює синтез білків, уповільнює процеси старіння.
  • кальцій — сприяє швидкому відновленню кісткової тканини після переломів, допомагає відновити зубну емаль.
  • вітаміни лінійки В — допомагають краще справлятися з розумовими навантаженнями.

Тильзитер

Напівтвердий кисломолочний продукт ніжно-жовтого відтінку. Рецепт відомий з 19 століття, він був розроблений сироварами Швейцарії. Відрізнити якісний Тільзіттер можна за наявністю щільної скоринки коричневого кольору, яка контрастує з ніжною м’якоттю. Лікарі рекомендують щодня з’їдати за сніданком невеликий шматочок ласощів, адже в ньому містяться:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • пантеоновая кислота — регулює діяльність надниркових залоз, підтримує імунітет.
  • фолієва кислота — бере участь в синтезі гемоглобіну, ДНК, всіх обмінних процесах.
  • тіамін — покращує розумові процеси, бере участь в кровотворення.
  • мікроелементи (калій, фосфор, натрій, магній) — прискорюють метаболізм, активізують роботу мозку.

Емменталь

Представник кисломолочних продуктів родом з швейц ії. Володіє горіховим, пікантний смак. Його запікають, додають в салати і соуси. Справжній сир виготовляють з коров’ячого молока, що пройшов процедуру пастеризації. У Емменталь ви знайдете:

  • амінокислоти — грають важливу роль в синтезі білка та ферментів.
  • вітамінів РР — позбавляє кров від шкідливого холестерину.
  • фосфор — бере участь у жировому обміні, синтезі вуглеводів, формує зубну емаль.
  • калій — стоїть на сторожі здоров’я серця і судин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Які крупи можна їсти при цукровому діабеті, а які ні?

Які види сирів існують і в чому їх користь?
Емменталь

Пошехонський

Для виготовлення беруть молоко великої рогатої худоби і сироватку. Пошехонський відноситься до категорії бюджетних товарів, має легкий, мовчазний аромат і смак. Якісний продукт рівномірно забарвлений в жовтий колір. У складі присутні:

  • сірка — нормалізує рівень цукру в крові.
  • фосфор — бере участь у формуванні м’язової тканини.
  • натрій — оберігає організм від зневоднення .

М’які

Брі

Кисломолочний продукт родом з Франції. Випускається у формі міні-тортика, покритого характерною білою скоринкою. Цей наліт утворюється завдяки спеціальним ферментам. Перший Брі був виготовлений в 8 столітті. Французи високо оцінили його багатий вершково-гіркуватий смак і стали вживати в їжу з горіхами, грибами, медом. Брі цінують не тільки за смакові якості, а й за унікальний хімічний склад. Він багатий:

  • вітаміном А — відповідає за вироблення шкірою колагену, що підтримує пружність дерми.
  • вітамінами лінійки В — протистоять розвитку депресії, розвитку синдрому хронічної втоми, допомагають при безсонні.
  • кальцієм зміцнює кісткову тканину.

В Брі, як і в пармезаном, майже немає лактози, що важливо для людей, які страждають алергією на фермент. До речі, останні дослідження показали, що вживання цього кисломолочного ласощі в розумних межах знижує ризик розвитку карієсу.

Камамбер

Ще один кисломолочний продукт з Франції. Виготовляється з коров’ячого молока. Секрет виняткового пікантного смаку Камамбер в тому, що корови, з молока яких виробляється сир, пасуться на окремих пасовищах і їдять тільки свіжу траву. Консистенція продукту кремова. Зверху він покритий ніжною скоринкою — корисною і їстівної цвіллю. У камамбер містяться:

  • кальцій і фосфор — формують здоровий скелет, перешкоджають розвитку артриту.
  • калій — попереджає захворювання серця і судин.
  • меланін — захищає від раку шкіри, оберігає від опіків.

Регулярне вживання цього виду сиру позитивно позначається на здоров’ї зубів. Завдяки ферментам, що містяться в цвілі, організм краще засвоює всі корисні речовини, якими багатий Камамбер.

ДОБРI НОВИНИ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь сенсорної кімнати для дітей і особливості її обладнання

Дор Блю

Це вершкове ласощі виготовляється з козячого молока. Дор Блю — сир з фрагментами зеленої або блакитний цвілі. Він кришиться при нарізці, володіє пікантним, кислуватим смаком. Користь Дор Блю полягає в його складі. Там ви знайдете:

  • гистидин і валін — прискорюють регенерацію тканин, сприяють загоєнню ран.
  • калій — відповідає за правильну роботу травного тракту, функціонування серця.
  • вітамін В12 — нормалізує роботу надниркових залоз.
  • пантотенова кислота — допомагає організму засвоювати залізо.
  • вітамін А — забезпечує імунний захист організму.

Не лякайтеся зовнішнього вигляду Дор Блю. Цвіль в його складі є природним антибіотиком, який пригнічує розвиток хвороботворних бактерій в шлунково-кишковому тракті:

Горгонзола

Сир з прожилками блакитний цвілі і пікантний смак. Родина горгонзоли — околиці Мілана. «Італієць» здобув величезну популярність серед кулінарів і цінителів делікатесів не тільки завдяки власному смаку. Він містить в складі:

  • клітковину — допомагає шлунку перетравлювати їжу.
  • легкозасвоюваний білок — сприяє швидкому приросту м’язової маси.
  • плісняві гриби — підвищують імунітет .
  • кальцій — допомагає зміцнити кістки як дітям, так і людям похилого віку.
  • ретинол і вітамін РР — забезпечують здоров’я волосся, шкіри та нігтів.

А ще Горгонзолла — натуральний антиоксидант і продукт, що підвищує апетит.

рикотта

Середземноморську кухню неможливо уявити без ніжною, кремовою Рікотту . Її виготовляють з овечого або козячого молока. За консистенцією вона зерниста, на смак злегка солодкувата. Рікотту використовують як інгредієнт для десертів, а також як топінг для бутербродів. Її користь полягає в наявності в складі:

  • селена- бере участь у формуванні хрящів, нормалізує гормональний фон.
  • вітамінів А, D, Е, К — допомагають організму боротися з втомою , стресом, підтримують життєвий тонус і здоров’я тканин.
  • кальцію — зміцнює зуби, підвищує щільність кісток.
  • кислоти Омега 3 і 6 — сприяють оновленню клітин дерми, оздоровлюють його.

Розсільні

Фета

Батьківщиною фети вважається Греція. У Росії можна знайти аналог — Фетаксу або Фетакі, які ідентичні за складом своєму побратиму. Зовні сир схожий на спресований гладкий сир. Час витримки продукту — 3 місяці. Смак у нього виразний, вершковий, з невеликою кислинкою. Фета багата:

  • рибофлавіном — покращує здоров’я жіночої та чоловічої статевої системи.
  • вітамінами групи В — знижують дію стресів, беруть участь в процесах росту клітин.
  • кальцієм — зберігає здоров’я зубів і кісток.
  • триптофан — сприяє виробленню гормону щастя серотоніна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Види капусти і її користь для здоров'я

Моцарелла

Свіжий молодий сир родом з Італії . Має форму кульки, зберігається в розсолі, відрізняється найніжнішим смаком. Подається як самостійна закуска, або додається в салат або піцу. Виготовляється з молока буйволиць, але в Росії найчастіше можна зустріти продукт з коров’ячого молока. Моцарелла — тваринного білка, необхідного нашому організму, але не тільки. Також в ній можна знайти:

  • кальцій захищає жінок від раку молочних залоз, а також ревматизму і хвороб суглобів.
  • вітаміни В6 і В12 — розганяють метаболізм і очищають кров.
  • цинк бере участь в синтезі білків, зміцнює імунну систему і сприяє здоровому розвитку клітин.

Сулугуні

Користується особливою популярністю на Кавказі, де його їдять як самостійно, так і використовують в приготуванні гарячих страв. Класична форма продукту — куля, але зараз з магазинах можна знайти Сулугуні в вигляді косички, «діжок», ниток. Лікарі рекомендують звернути увагу на цей кисломолочний продукт, адже в ньому містяться:

  • фолієва кислота — забезпечує здоровий розвиток плода.
  • вітаміни групи В — відповідають за здоров’я нервової системи.
  • кальцій і фосфор — зміцнюють кістки.
  • калій і залізо — беруть участь у всіх обмінних процесах, що відбуваються в організмі, омолоджують шкіру.

Все знають, що люди з Кавказу відрізняються великою тривалістю життя. Деякі вчені стверджують, що в цьому не останню роль відіграє включення Cулугуні в щоденний раціон.

Адигейський

Швидкопсувний продукт з коротким терміном зберігання. Тільки свіжий Адигейський сир корисний для організму, адже в ньому ви знайдете:

  • мінеральні солі (калій, фосфор, натрій, магній) — беруть участь в електрохімічних процесу нервової системи.
  • бета-каротин — знижує ймовірність розвитку раку матки, відповідає за чітке зір.
  • ретинол — підтримує зростання і оновлення клітин шкіри і волосся.
  • вітамін D — підвищує витривалість, перешкоджає розвитку депресій, стресів, нормалізує сон.

в сьогоднішній статті ми познайомили вас з найбільш популярними в Росії сирами, котор Перші легко знайти на полицях наших магазинів. У помірній кількості вони несуть величезну користь для організму. Не можна забувати, що це калорійна продукція, і зловживання їй може викликати ожиріння. Вживайте в їжу тільки правильні сири, виготовлені відповідно до європейських стандартів якості з цільного молока.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Недосипання: наслідки для жінок і чоловіків

Andrey

Які продукти і напої корисні для печінки і підшлункової

Coolio

Корисні властивості кави з кардамоном і способи приготування

Undershmidtther

Як вибрати лінзи для окулярів

admin

Закладеність вуха: чому закладає вуха і як позбутися від закладеності?

Marina

Чістоболін: свічки з болиголова і лопухом

Bobby

Як правильно плавати в басейні, щоб схуднути?

Sasha

Шум у вухах і голові — які причини і як вилікувати недугу?

Tanya

Зелені коктейлі — рецепти Вікторії Бутенко і Дюка

Maria

Залишити коментар