Здоров'я

Прості рецепти вина з терну в домашніх умовах

Прості рецепти вина з терну в домашніх умовах
терен прекрасно підходить для виготовлення ароматного і корисного домашнього вина, але будь-який алкогольний напій містить етиловий спирт, тому варто вживати його лише зрідка в мінімальних кількостях

З калиною

Необхідні компоненти:

  • терен 500 гр ..
  • калина 500 гр ..
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • вода 3 л.

Залийте промиті ягоди холодною водою. Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні. Процідіть і злийте отриманий сік в окрему скляну ємність. Потім засипте цукор, долийте води до необхідної кількості. Наполягайте напій протягом 10 днів у теплому місці.

З шипшиною

Вам знадобляться:

  • терен 1 кг.
  • сухий шипшина 650 гр ..
  • цукровий пісок 1 кг.
  • дріжджі 1 пакетик.
  • вода 4 л.

Залийте сухий шипшина і терен водою. Варіть протягом 20-30 хвилин. Остудіть і процідіть. Отриманий відвар засипте цукром, дріжджами і водою до потрібного об’єму. Закупорте ємність пробкою. Залиште бродити на 10-12 днів.

З полуницею

Вам будуть потрібні:

  • терен 750 гр ..
  • полуниця 500 гр ..
  • цукровий пісок 2 кг.
  • вода 3 л.

Очистіть терен від кісточок. Змішайте плоди з полуницею, засипте цукром, розімніть ягоди товкачиком. Поставте суміш на повільний вогонь, млоїте протягом 10-15 хвилин. Після чого перекладіть масу в скляну ємність. Залийте холодною водою. Закрийте гумовою рукавичкою. Поставте в сухе темне місце на 20 діб. По готовності процідіть і охолодіть.

З журавлиною

Необхідні компоненти:

  • терен 1,5 кг.
  • журавлина 500 гр ..
  • цукровий пісок 2,5 кг.
  • вода 6 л.

Розімніть журавлину і тернослив з цукром. Залийте водою. Помістіть в темне місце на 5 годин, періодично помішуючи суміш до тих пір, поки не розчиниться пісок. Після чого додайте ще трохи води, закупорте гумовою рукавичкою. Залиште бродити на 10 днів. По готовності процідіть. Подавайте напій охолодженим.

ХОРОШI НОВИНИ:

З ожиною

Складові:

  • терен 1,5 кг.
  • ожина 2 кг.
  • дріжджі ½ ст.л ..
  • цукор 1 склянка.
  • вода 3 л.

Помістіть в скляну банку ягоди терну і ожини. Залийте окропом, залиште на 3 доби. Після чого пропустіть отриманий сік через марлю, змішайте його з цукром і дріжджами. Ретельно перемішайте. Перелийте в пляшку з темного скла. Закрийте пробкою. Поставте в тепле місце на 7 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пецілія акваріумна - утримання та догляд за рибкою в домашніх умовах

З гранатом

Інгредієнти:

  • терен 1 кг.
  • гранат 2 кг.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 3 л.

Очистіть гранати від шкірки, вийміть зерна і злегка пам’ятаєте їх товкачем. Отриманий сік злийте в окрему ємність, додайте тернові плоди, розрізані навпіл. Засипте цукром, залийте водою. Прикрийте ємність щільною кришкою або пробкою. Залиште бродити на 10 днів, після чого процідіть і поставте охолоджуватися.

З абрикосами

Вам будуть потрібні:

  • терен 1,5 кг.
  • абрикоси 1 кг.
  • цукор 700 гр ..
  • вода 4 л.

Очистіть плоди від кісточок. Доведіть до пюреобразного стану за допомогою блендера. Присипте цукром, залийте водою. Доведіть до кипіння на повільному вогні, остудіть. Долийте необхідну кількість холодного окропу (до повного обсягу обраної тари). Закрийте ємність кришкою. Поставте в темне приміщення на 14 діб.

З червоною смородиною

Необхідні компоненти:

  • терен 800 гр ..
  • червона смородина 1 кг.
  • горілка 450 мл.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 5 л.

Видаліть з терну кісточки. Розімніть за допомогою толкушкой разом з червоною смородиною. Пюре засипте цукровим піском. Ретельно перемішайте. Додайте воду і горілку. Поставте ємність з вином в сухе тепле місце на 21 день, накривши гумовою рукавичкою. По готовності злийте осад, охолодіть напій.

З глодом

Складові:

  • терен 600 гр ..
  • свіжий глід 400 гр ..
  • м’ята 1 пучок.
  • дріжджі 1 пакетик.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 5 л.

Розімніть глід разом з терном. Засипте цукром, додайте дріжджі і подрібнену м’яту. Залийте теплою водою. Перемішайте. Закрийте щільною пробкою. Помістіть в темне місце на 20 днів, періодично струшуючи ємність. З плином часу очистіть вино від осаду, процідивши через марлю. Пийте охолодженим.

З обліпихою

Вам будуть потрібні:

ДОБРI НОВИНИ

  • терен 1,5 кг.
  • обліпиха 800 гр. .
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 4 л.

Подрібніть ягоди блендером. Відіжміть сік через марлю, після чого перелийте його в окрему емальований каструльку. Додайте цукор. Доведіть до кипіння, зніміть з плити. Накрийте тканиною, наполягайте при кімнатній температурі протягом 3 діб. В процесі бродіння на поверхні майбутнього вина можливе утворення густої білої піни, яку необхідно періодично знімати. Після закінчення 3 днів залийте відстояну суміш водою. Щільно закрийте кришкою, помістіть в темне прохолодне приміщення на 3 місяці. По готовності відфільтруйте і охолодіть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як виростити бонсай в домашніх умовах - 7 найкращих варіантів

З червоною горобиною

Необхідні компоненти:

  • терен 1 кг.
  • червона горобина 2 кг.
  • яблучний сік 2 л.
  • цукровий пісок 2 кг.
  • вода 6 л.

попередньо охолодіть ягоди в морозилці протягом 2-3 годин. Після чого перекладіть НЕ відталі плоди в будь-яку скляну ємність. Заповніть яблучним соком, цукром і водою. Щільно закрийте тару кришкою. Залиште бродити на 7 днів. Вийшло легке вино відфільтруйте через марлю.

З брусницею

Вам знадобляться:

  • тернослив 2 кг.
  • брусниця 1 кг.
  • мед 350 гр ..
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 4 л.

Доведіть ягоди до пюреобразного стану. Отриману масу перекладіть в будь-яку тару зі скла з широкою шийкою. Залийте водою, додайте цукор. Поставте в тепле затемнене місце на 5 днів. Потім отриманий сік процідіть через марлю, перелийте в чисту ємність. Закупорте пробкою, залиште ще на 20 днів.

З черешнею

Інгредієнти:

  • тернослив 1 кг.
  • черешня 1 кг.
  • лавровий лист 5 шт ..
  • гвоздика 4 шт ..
  • цукор 350 гр ..
  • вода 3 л .

Вийміть кісточки з ягід. Розімніть ягоди, змішайте з цукром. Залийте отриману суміш водою. Додайте гвоздику і лавровий лист. Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, постійно знімаючи утворилася пінку. Охолодіть готовий відвар, перелийте в скляні пляшки. Залиште в сухому теплому місці на 14 діб.

З шовковицею

Необхідні компоненти:

  • тернослив 1,5 кг.
  • шовковиця 2 кг.
  • мелена кориця 30 гр ..
  • цукор 1 кг.
  • біле вино 1 л.
  • вода 3 л.

Помістіть ягоди в окрему ємність на добу. Після чого подрібніть їх за допомогою блендера. Додайте цукор і мелену корицю. Залиште суміш бродити на 7 днів, потім процідіть отриману масу. У заздалегідь простерилізованих ємність залийте біле вино, а також готовий ягідний сік. Закрийте щільною кришкою. Наполягайте напій протягом 14 днів. Подавайте охолодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Прості рецепти вина з яблук в домашніх умовах

З білої смородини

Складові:

  • терен 700 гр ..
  • біла смородина 3 кг.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • горілка 250 мл.
  • вода 3 л.

Пропустіть ягоди через м’ясорубку . Видавіть сік з готової маси за допомогою марлі. Отриману рідину змішайте з цукром, горілкою і водою. Перелийте в скляну пляшку, закрийте щільною пробкою. Помістіть в темне тепле місце на 21 день. Після чого процідіть і охолодіть.

Прості рецепти вина з терну в домашніх умовах
домашнє ягідне вино не містить сумнівних добавок і може мати будь-які смакоароматичні характеристики на розсуд виготовлювача

З апельсинами

Інгредієнти:

  • терен 2 кг.
  • апельсини 500 гр ..
  • цукровий пісок 1 кг.
  • дріжджі 1 упаковка.
  • вода 3 л.

За допомогою м’ясорубки подрібніть терен і апельсинові плоди. Отриману масу змішайте з цукром, дріжджами і водою. Залиште на 1 добу при кімнатній температурі. Потім процідіть, додайте холодної води до повного об’єму. Поставте в темне приміщення на 10 днів, закривши гумовою рукавичкою. По готовності процідіть.

З чорноплідної горобини

Вам будуть потрібні:

  • тернослив 1 кг.
  • чорноплідна горобина 1 кг .
  • цукор 350 гр ..
  • вода 2 л.

Ягідну суміш засипте цукровим піском. Зачекайте 1-2 дні до появи заграв рідини, яку необхідно злити, відфільтрувавши через марлю. Після чого додайте ще ½ склянки піску і необхідну кількість води. Ретельно перемішайте. Закрийте щільною кришкою, помістіть в сухе тепле приміщення. Тривалість приготування 14 днів.

З чорносливом

Вам знадобляться:

  • терен 1 кг.
  • чорнослив 2 кг.
  • цукор 400 гр ..
  • вода 3 л.

Прокрутіть ягоди через м’ясорубку. Викладіть в чисту скляну банку. Засипте цукром, залийте холодною водою. Закупорте щільною кришкою. Залиште бродити на 20 днів. Після чого процідіть і охолодіть.

Ми розглянули прості рецепти вина з терну в домашніх умовах. Цей смачний, пряний, ароматний напій стане відмінним доповненням до будь-якого святкового столу. Порадуйте друзів і близьких незвичайним частуванням.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Спортивне харчування для набору м’язової маси. Які спортивні добавки краще і як їх приймати?

Bobby

Алича: корисні властивості та рецепти

Marina

Як заварювати шавлія для припинення лактації?

Axel

Як скинути вагу після 50?

Serega

Вівсяне толокно — користь і шкода, способи приготування

Tanya

Як вибрати бандаж колінного суглоба

admin

Методи відновлення зору: як поліпшити свій зір?

Sasha

Як приготувати натуральні жіросжігателі своїми руками? Домашні рецепти для жінок і чоловіків

Undershmidtther

Вправи для схуднення рук в домашніх умовах

Bobby

Залишити коментар