Здоров'я

Що можна їсти в сирому вигляді?

Що можна їсти в сирому вигляді?
брокколі бета-каротину і вітаміну С

Цукіні

Молоді кабачки мають ніжну м’якоть і підходять в якості сольного інгредієнта для свіжих салатів. У цукіні всього 33 Ккал на 100 гр., Тому він частий гість раціону худющих дам. Крім того, кабачок містить вітаміни С і А, які відповідають за здоров’я нашої шкіри, і калій, без якого неможливе функціонування організму і нормальний ріст клітин.

Авокадо

Екзотичний плід порівняно недавно влаштувався на полицях наших магазинів. Його вершкова м’якоть легко засвоюється, і має ніжний, неповторний смак. Часто авокадо використовують в якості прикорму для дітей. У ньому містяться:

  • клітковина — нормалізує роботу кишечника.
  • фолієва кислота — сприяє виробленню «гормону щастя» серотоніну, нормалізує кровообіг.
  • вітамін B9 — має визначальне значення для правильної роботи мозку і ЦНС.
  • магній — нормалізує серцевий ритм.
  • калій відповідає за здоров’я м’яких тканин.
  • антиоксиданти — зберігають чіткість зору .

Кісточка авокадо отруйна, перед вживанням плода її потрібно витягти. Нарізайте плід слайсами і беріть з собою в якості перекусу. Робіть корисні бутерброди з цільнозернових хлібців, часточок авокадо і кружечків томата. Цікавий і незвичайний рецепт — гуакамоле. Проверните в м’ясорубці або потовчіть в пюре за допомогою ложки м’якоть овоча, додайте сік лайма і свежмолотий перець. Використовуйте в якості топінгу на хлібець.

Цвітна капуста

Вживаючи кольорову капусту в їжу сирої, ви отримаєте максимум:

  • клітковини — покращує здоров’я шлунково-кишкового тракту , надовго насичує.
  • вітаміну К — «спрямовує» кальцій в кістки і зміцнює скелет.
  • аскорбінової кислоти — бере участь в синтезі колагену, який відповідає за пружність шкіри.
  • холіну — є профілактичним засобом від хвороби Альцгеймера.

За смаком кольорова капуста нагадує звичну нам білокачанну. Вживайте її в їжу в сирому вигляді, ретельно промивши, розділивши на суцвіття і додавши гаукамоле. Це швидкий і корисний перекус.

ХОРОШI НОВИНИ:

Буряк

Зазвичай буряк додають у вареному вигляді в борщ, вінегрет, або запікають у духовці. Мало хто знає, що вона хороша в первозданному вигляді. Буряк багатий вітаміном С, який відповідає за імунітет, і фолієвою кислотою, необхідною жінкам, які очікують дитину. Спробуйте приготувати сироедческій салат. Натріть на крупній тертці буряк, морква і яблуко, збризніть лимонним соком і додайте тертого імбиру. Ця страва мало кого залишає байдужим.

Оливки

На території Росії свіжі оливки — делікатес. Їх дуже складно знайти. Тим часом, вони є ом насичених жирних кислот, які допомагають нормалізувати тиск, зміцнити імунітет, розігнати метаболізм і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Шукайте їх в кінці літа на ринках. Це час збору врожаю в Греції та Іспанії. Надлишки часто відправляють на експорт в свіжому вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна застосовувати одночасно Гінкго білоба і Байкальський Шоломниця?

Болгарський перець

Ще один аскорбінової кислоти. В 1 великому перці міститься 150% добової норми вітаміну С. Якщо у вас немає проблем зі шлунком, включайте свіжий болгарський перець до раціону. Додавайте в салати і вживайте в якості закуски, нарізавши смужками.

Фрукти

Свіжі фрукти — справжнє джерело вітамінів і мінералів. А ще вони мають неповторний смак і здатні замінити солодощі, знизивши загальну калорійність раціону. Не будемо зайвий раз говорити про те, як корисні яблука, банани та груші. Розповімо про фруктах, якими варто урізноманітнити звичне меню.

Кокос

М’якоть кокоса — природний білка і клітковини. У кокосової воді містяться амінокислоти і повний комплекс мінеральних речовин (магній, фосфор, залізо, цинк, кальцій). Смачним, солодким напоєм можна замінити далеко не корисні лимонади. Додавайте м’якоть коксу у фруктові салати, вона не тільки принесе користь, а й прикрасить страву.

Ківі

Китайський агрус багатий фолієвою кислотою і Омега 3 жирними кислотами. Вони зміцнюють нервову систему, знижують ймовірність появи проблем раннього розвитку у дітей. Ківі нормалізує сон, оскільки стимулює вироблення серотоніну. Калій, що міститься в його м’якоті, захищає від ішемії і стрибків тиску. Вся корисні властивості плоду проявляються при регулярному включенні в раціон. Їжте хоча б 3-4 фрукта в тиждень для підтримки здоров’я.

Ананас

В солодкої м’якоті ананаса містяться цукри, клітковина, провітамін А, мінерали. Завдяки багатому складу фрукт покращує роботу нирок, серцево-судинної системи, є заходом профілактики м’язових хвороб. Останні медичні дослідження довели, що м’якоть плоду допомагає справитися з онкологією. З’їдайте по кружечку ананаса в день, щоб зміцнити здоров’я і попередити розвиток хвороб.

Мед

Рослинний продукт не проходить пастеризацію, очистку, яку-небудь обробку. Він покращує травлення і зміцнює імунітет завдяки вмісту цілого комплексу корисних сполук: заліза, магнію, цинку, амінокислот. Мед — природний вітамінів групи B, які людський організм не здатний синтезувати в потрібній кількості. Вітаміни цієї групи зберігають здоров’я нашого серця і судин, беруть участь в утворенні червоних кров’яних тілець. Замініть цукерки та інші солодощі медом. Пийте з ним чай, додайте в молоко. Мед не тільки значно знизить вміст шкідливих жирів у вашому раціоні, а й розкриє смакові відтінки багатьох напоїв.

ДОБРI НОВИНИ

Зелень

Петрушка, кріп, кінза, листовий салат, шпинат забезпечують організм всіма необхідними елементами. Будь-яка зелень — прекрасний антиоксидантів, які виводять шлаки і важкі метали, які надходять в наші внутрішні органи із забрудненого повітря. У зелених паростках містяться вітаміни, що відповідають за здоров’я судин і капілярів. Їх користь для здоров’я важко переоцінити, тому на нашому столі завжди знайдеться місце для кількох свіжих гілочок улюбленої рослинності. Лікарі рекомендують з метою профілактики різних недуг і для збереження молодості пити зелені смузі. Просто складіть в блендер кріп, шпинат, селера, петрушку, огірок і подрібніть. Вийде приємний на смак і приносить користь напій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна пити каву при циститі?

Що можна їсти в сирому вигляді?
зелень омолоджуючий і очищає компонент здорового харчування

Крупи і насіння

Європа і Америка переживають справжній «бум» Суперфуд — продуктів з максимальною концентрацією корисних речовин. До них, в тому числі, відносяться зерна, насіння. Які з них можна їсти в сирому вигляді?

Чіа

Семена Чіа випереджають молоко за вмістом кальцію — елемента, що зміцнює кістки і хрящі. Калію в них в 2 рази більше ніж в бананах, а вміст заліза перевищує концентрацію цього елемента в зелені в 15 разів. Всі ці речовини — і здоров’я, молодості і краси, вони формують імунну систему і відповідають за провідність нервових імпульсів. Насіння Чіа знижують апетит, допомагаючи позбутися від зайвої ваги. Нехай вони стануть незамінною добавкою до салатів.

Паростки пшениці

Зародки пшениці — невід’ємна частина здорового харчування. У них міститься 18 з 20 відомих науці амінокислот, багато білка і вітамін D, що уповільнює старіння. При проростанні зерна концентрація корисних елементів максимальна. У домашніх умовах проростити пшоно не важко, достатньо звернути його у вологу марлю і почекати кілька днів. Щоденне вживання зародків поліпшить метаболізм і налагодить травлення.

Зелена гречка

Це єдиний вид крупи на наших прилавках, який не проходить термічну обробку на підприємстві. Її пророщують також, як пшеницю. У зеленій гречці немає алергену глютену. Вона багата вітамінами групи B, що попереджають серцево-судинні захворювання і знижують вміст шкідливого холестерину в крові. Також в гречці присутня проантоціанідіни, за останніми дослідженнями, знижує швидкість ділення ракових клітин. Спробуйте для різноманітності приготувати сироедческій паштет. Змішайте в блендері свіжу моркву, зубчик часнику і пророщену зелену гречку, і приправте сіллю. Їжте з хлібцями!

Риба

Вживати в їжу в сирому вигляді можна лише свіжу, тільки що виловлену з солоного водойми рибу. Справа в тому, що патогенні мікроби не переносять солоної води, гинуть в ній, тому морська і океанічна рибка безпечна для здоров’я. Саме в такому вигляді її їдять в Японії і середземноморських країнах, що мають вихід до моря. Риба — жирної кислоти Омега 3 і 6, яку людський організм не може синтезувати самостійно. Це найважливіші будівельні елементи наших клітин, вони прискорюють метаболізм і знижують ризик інфаркту. Без жирних кислот організм швидше старіє і згасає. Яку рибу можна їсти в сирому вигляді? Лосось, камбалу, дорадо, сібас. Її нарізають тонкими слайсами гострим, чистим ножем, обробляючи на ідеально продезінфікованої дошці. Сумніваються попередньо маринують шматочки в лимонному соці з сіллю, щоб остаточно виключити небезпеку. Річкова риба або вирощена штучним способом — паразитів та інфекцій. Ні в якому разі не їжте її без попередньої термічної обробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна вживати картоплю при цукровому діабеті? Користь і шкода улюбленого овоча

Гриби

Відома мудрість попереджає: «Будь-які гриби можна їсти в сирому вигляді, але деякі лише 1 раз в житті» . У процесі росту ці представники рослинного світу накопичують токсини і отрути, забираючи їх з водою із землі, тому не тільки мають гіркий, неприємний смак, але і можуть викликати отруєння. Однак їстівні гриби багаті корисними речовинами. Вони — чемпіони за вмістом білка, тому деякі жартома називають їх «лісовим м’ясом». У них в 2 рази більше протеїнів, ніж у яйцях. Крім того, в грибах містяться:

  • аміноксилот (лейцин, глютамін, аргінін) — благотворно впливають на суглоби.
  • органічні жирні кислоти — зберігають молодість, красу.
  • вітаміни А, B, PP, D — регулюють вироблення гормонів, сприятливо впливають на роботу серця, судин.
  • мікроелементи (мідь, сірка, фосфор, калій) — забезпечують правильну роботу всіх систем організму.

Печериці

Часті «гості» салатів, соусів, нарізок. Вони на 90% складаються з води, тому є дієтичним продуктом. У них немає жирів, цукру. Вони добре впливають на стан епідермісу, зміцнюють судини. Апетитний і корисний рецепт — канапе з печериць. Насадити на шпажку кружальце томата, свіжий печерицю, колечко лука. Збризніть лимонним соком і соєвим соусом.

Гливи

Самостійно вирощені гливи безпечні для здоров’я. У їх складі весь комплекс корисних макро- і мікроелементів. Вони прекрасно перетравлюються нашим шлунково-кишкового тракту. Вживають в їжу лише капелюшки, так як ніжки жорсткі.

Трюфель

Шляхетний, унікальний, дорогий гриб не частий гість на нашому столі. Але якщо вам випаде шанс його спробувати, відчути смак і аромат гриба можна, вживаючи слова його в сирому вигляді, тонко нарізавши, окропивши оливковою олією.

Рижики

Добре промиті і очищені від лісового сміття рижики складають в глибоку миску, засипають сіллю і перцем, і залишають «відпочити» на півгодини. За цей час піде гіркоту, і смак грибів стане насиченим і м’яким.

Ми сподіваємося, що ознайомившись зі змістом нашої статті, ви переконалися в користі сирих овочів, круп, риби, грибів. Головне правило — їжте тільки свіжі, ретельно вимиті продукти, і вони допоможуть зберегти молодість, красу і здоров’я вашого тіла!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Варення з апельсинів з шкіркою — рецепти з покроковою інструкцією

Megusta

Прості рецепти вина з терну в домашніх умовах

Megusta

Як прибрати внутрішній жир на стегнах, животі та колінах за допомогою вправ?

Axel

Як зняти набряк, якщо опухла ясна, але зуб не болить?

Bobby

Як приготувати калмицький чай з молоком?

Bobby

Пропав голос і болить горло: як лікувати недугу і швидко відновитися?

Scooby

Як вибирати лікаря дерматолога

admin

Які вітаміни потрібні для поліпшення зору — огляд покупних і натуральних вітамінів для очей

Megusta

Куркума для схуднення — корисні властивості, правила вживання, рецепти

Maria

Залишити коментар