Здоров'я

Прості рецепти вина з яблук в домашніх умовах

Прості рецепти вина з яблук в домашніх умовах
саморобні напої смачніше і корисніше покупних

З чорноплідної горобини

Необхідні компоненти:

  • яблука 600 гр ..
  • чорноплідна горобина 1 кг.
  • свіжа м’ята 3 пучка.
  • цукор 7 склянок.
  • вода 4 л.

Використовуючи блендер, приготуйте яблучно-ягідне пюре з м’ятою. Отриману суміш засипте цукром і поставте нудитися на повільний вогонь близько 5-10 хвилин. Викладіть в заздалегідь простерилізованих тару. Залийте прохолодним окропом. Поставте в сухе тепле місце на 21 день. Після закінчення бродіння процідіть напій через марлю або сито.

З грушами

Вам будуть потрібні:

  • яблучні плоди 500 гр ..
  • груші 500 гр ..
  • цукровий пісок 800 гр ..
  • вода 4,5 л.

Фруктові плоди наріжте тонкими часточками. Засипте піском. Дайте настоятися близько 3 годин. Викладіть суміш на дно пляшки з широкою горловиною. Залийте холодною рідиною. Надішліть в темне тепле місце на 7 діб.

З малиною

Складові:

  • яблучні плоди 1 кг.
  • малина 600 гр.8
  • лимонний сік 250 мл.
  • цукровий пісок 550 гр ..
  • вода 7 л.

Розімніть малину товкачем, додайте пісок і сік свіжого лимона. Поставте на слабкий вогонь, довівши до кипіння. Отримане сусло помістіть в стерильну тару, залийте холодним окропом. Залиште бродити при кімнатній температурі на 20 днів.

З калиною

Необхідно взяти:

  • яблука 700 гр ..
  • калина 800 гр ..
  • цукровий пісок 6 склянок.
  • вода 1,5 л.

Змішайте ягоди і тонко нарізані плоди з піском. Залийте 200 мл холодного окропу. Наполягайте дану суміш протягом 4 доби, не прикриваючи кришкою. Одержаний сік процідіть через марлю і розведіть з 1,3 л води. Перелийте в заздалегідь простерилізованих ємність, закупорити її кришкою. Залиште напій бродити на 10 діб.

З шипшиною

Інгредієнти:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • яблучні плоди 500 гр ..
  • сушений шипшина 1 кг.
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • вода 3,5 л.

Залийте яблучні дольки і сухі плоди шипшини водою . Доведіть до кипіння на повільному вогні. Додайте пісок, млоїте ще 5-10 хвилин. Чи не охолоджував, перелийте готову суміш в стерильні ємності, закупорити їх щільними пробками. Помістіть в сухе тепле місце на 7-10 діб. Після закінчення терміну бродіння профільтруйте і розлийте по чистим пляшках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Домашній скраб для рук - кращі рецепти і правила використання

З медом

Необхідно взяти:

  • яблучні плоди 1 кг.
  • мед 0,5 кг.
  • винні дріжджі 2 ч.л ..
  • вода 4 л.

Розведіть мед в холодній воді. Варіть на слабкої потужності протягом 1 години. Після чого викладіть яблучні дольки і готуйте ще 30 хвилин. Додайте дріжджі. Перемістіть медову суміш в скляну тару. Залийте залишилася рідиною. Залиште на 10 діб в темному приміщенні.

З журавлиною

Вам знадобляться:

  • яблука 700 гр ..
  • журавлина 450 гр ..
  • цукровий пісок 5 склянок.
  • вода 2,5 л.

Розімніть журавлину з цукром. Додайте перетерті яблучні дольки. Наполягайте суміш 1-2 доби, прикривши щільною тканиною або кришкою. Отриманий сік процідіть через марлю, залийте водою. Залиште бродити на 5 діб.

Прості рецепти вина з яблук в домашніх умовах
смак, аромат і фортеця саморобних напоїв можна варіювати на свій розсуд, змінюючи інгредієнти і час витримки

З червоною горобиною

Інгредієнти:

  • яблука 1 кг.
  • червона горобина 2 кг.
  • цукор 800 гр ..
  • вода 5 л.

Попередньо охолодіть горобину в холодильній камері протягом 2 годин. Яблучні дольки пропустіть через м’ясорубку. Змішайте з ягодами і піском. Підігрійте суміш на водяній бані. Додайте холодний окріп. Залиште бродити в темряві на 6-7 днів. Отримане вино профільтруйте через марлеву тканину.

З полуницею

Складові:

  • яблука 1 кг.
  • полуниця 600 гр ..
  • цукровий пісок 600 гр ..
  • мед 1 склянка.
  • вода 4,5 л.

Полуницю і яблучні плоди подрібніть, використовуючи блендер. Додайте пісок і мед. Отриманий склад поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння. Перелийте в стерильну ємність, влийте рідину. Закупорити пробкою. Настоюйте сухому місці 5-7 днів.

З ожиною

Інгредієнти:

  • яблучні плоди 800 гр ..
  • ожина 700 гр ..
  • цукровий пісок 5 склянок.
  • вода 4,5 л.

Залийте свіжі ягоди крутим окропом. Дайте настоятися протягом 1 години. Отриманий відвар злийте, змішавши з цукром і яблучними часточками. Поставте на повільний вогонь і варіть близько 10 хвилин. Перекладіть в чисту ємність. Залийте холодним окропом. Поставте бродити в темне місце на 14 діб.

З кавуном

Вам будуть потрібні:

  • яблучні плоди 2 кг.
  • кавун 1 шт ..
  • цукровий пісок 800 гр ..
  • вода 5 л.

Очистіть кавунову м’якоть від шкірки і кісточок. Подрібніть за допомогою блендера разом з яблуками. Помістіть в скляну ємність, додайте цукор. Залийте прохолодним окропом. Чекайте 5-10 діб. Після закінчення процесу бродіння отриманий напій процідіть.

ДОБРI НОВИНИ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Замиокулькас - догляд в домашніх умовах, хвороби квітки і їх лікування

З листям вишні

Необхідні компоненти:

  • яблучні плоди 2 кг.
  • вишневе листя 400 гр ..
  • цукор 750 гр ..
  • вода 6 л.

Обшпарте листя окропом. Додайте цукор і тонко нарізані яблучні дольки. Отриману суміш поставте на повільний вогонь і варіть близько 1 години. Процідіть, перелийте в ємність зі скла. Залиште бродити на 7 днів.

З чорносливом

Вам будуть потрібні:

  • яблука 1 кг.
  • чорнослив 500 гр ..
  • цукровий пісок 1,5 кг.
  • вод 6 л.

Викладіть в трилітрову банку чорнослив і мелконарубленную яблука. Присипте їх цукром. Додайте води. Чекайте закінчення процесу бродіння протягом 14 днів. Після чого процідіть через марлю.

З пелюстками троянд

Інгредієнти:

  • яблучні плоди 2 кг.
  • пелюстки троянд 100 гр ..
  • цукровий пісок 200 мл.
  • вода 4,5 л.

Подрібніть яблука в блендері. Присипте цукром і квітковими пелюстками. Залийте склянкою рідини. Поставте на плиту, варіть близько 3-5 хвилин. Трохи остудіть, перекладіть в скляну банку, долийте воду, що залишилася. Приберіть в темне місце на 21 день. Після чого процідіть і насолоджуйтеся неймовірним смаковим поєднанням.

З обліпихою

Необхідні компоненти:

  • яблучні плоди 1 кг.
  • обліпиха 650 гр ..
  • цукровий пісок 5 склянок.
  • вода 4,5 л.

Подрібніть блендером ягоди і плоди. Відіжміть через марлю сік. Додайте в нього цукор і воду. Закупорити ємність пробкою. Залиште в затемненому приміщенні на 14 діб. Профільтруйте і перелийте в чисті графини.

З абрикосами

Вам знадобляться:

  • яблучні плоди 2 кг.
  • абрикоси 2 кг.
  • цукор 750 гр ..
  • вода 4 л.

Очистіть абрикоси від кісточок. Наріжте яблука дольками. Доведіть фрукти до пюреобразного стану, змішайте з цукром. Перекладіть суміш в підготовлену тару. Додайте холодний окріп. Поставте в затемнене місце на 21 день. Потім процідіть.

З черемхою

Візьміть:

  • яблука 3 кг.
  • черемха 800 гр ..
  • цукор 750 гр ..
  • вода 6 л.

Засипте ягоди піском. Дайте настоятися протягом 2 годин. Зцідіть сік. Змішайте з яблучним пюре, заздалегідь приготованим в міксері або блендері. Залийте водою. Доведіть до кипіння на невеликому вогні. Викладіть отриману суміш в простерилізованих банку, долийте прохолодним окропом до горловини. Закупорити щільною кришкою. Дочекайтеся закінчення бродіння протягом 10 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зміст білки дегу в домашніх умовах - догляд та основи годівлі

З фейхоа

Складові:

  • яблука 2 кг.
  • фейхоа 700 гр ..
  • цукровий пісок 3 склянки.
  • вода 5 л.

Поріжте м’якоть фейхоа дрібними кубиками, яблучні плоди натріть на крупній тертці . Присипте піском. Дайте настоятися протягом 2-3 годин. Фруктово-цитрусову суміш помістіть в ємність зі скла з широким горлом. Залийте холодною водою. Чекайте 2-3 тижні до готовності.

З березовим соком

Інгредієнти:

  • яблучні плоди 4 кг.
  • березовий сік 4 л.
  • цукор 5 склянок.
  • винні дріжджі 1 ст.л.

Перетріть яблука з цукром. Змішайте з березовим соком. Додайте винні дріжджі. Поставте бродити на 21 день. По готовності процідіть. Подавайте напій охолодженим.

З апельсинами

Складові:

  • яблучні плоди 2 кг.
  • апельсини 4 шт ..
  • цукор 6 склянок.
  • вода 5 л.

Натріть апельсинову цедру на крупній тертці. Яблука подрібніть в блендері. Змішайте ці компоненти з піском. Перекладіть в стерильну ємність. Залийте холодним окропом. Залиште на 5-7 доби в темному місці.

З сушених яблук

Вам знадобляться:

  • сушені яблука 2 кг.
  • свіжі яблука 500 гр ..
  • горілка 250 мл.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 7 л .

Свіжі плоди наріжте скибочками. Викладіть в емальовану каструльку разом сухофруктами. Залийте водою і засипте цукром. Томіть на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Залиште на 3 доби в теплому місці. Процідіть через тришарову марлю в скляну пляшку, додайте горілку. Закупорте кришкою, чекайте 21 день закінчення стадії бродіння. По готовності охолодіть.

З яблучного пюре

Інгредієнти:

  • яблука 2 кг.
  • цукор 500 гр ..
  • вода 6 л.

Прокрутіть яблучні плоди через м’ясорубку. Змішайте з піском. Поставте на повільний вогонь, млоїте близько 5 хвилин. Щільним шаром викладіть на дно пляшки з широкою шийкою, залийте водою. Накрийте гумовою рукавичкою. Залиште на 14 діб. Після чого процідіть і охолодіть.

Ми розглянули найбільш популярні рецепти яблучного вина. Порадуйте своїх друзів і близьких натуральним домашнім напоєм.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Пілатес — користь і шкода занять, уроки для початківців в домашніх умовах з відео

Marina

Гречана дієта для схуднення з меню на 7 днів

Maxim

Дієта на апельсинах і яйцях: відгуки та рекомендації

Murcia

Чи можна їсти йогурти при схудненні?

Megusta

Панічна атака: що робити в момент нападу, щоб побороти страх?

Murcia

Що можна приготувати з баклажанів?

Coolio

10 способів підвищити апетит у дитини і дорослого

Alex

Інтервальне голодування для схуднення — схема, результати, відгуки

Maxim

Що таке вузлова еритема нижніх кінцівок і як її лікувати у дітей і дорослих?

Megusta

Залишити коментар