Здоров'я

Скільки часу варити яйця?

Скільки часу варити яйця?
цінний білковий продукт можна приготувати круто і некруто

Способи приготування курячих яєць

Круто

Помістіть в емальований посуд необхідну кількість яєць. Залийте їх холодною рідиною так, щоб верхівка зникла під водою на 1-2 см. Поставте ємність на середній вогонь, дочекайтеся закипання, після чого зменшіть потужність. Варіть ще строго 9 хвилин. По готовності злийте окріп і остудіть блюдо під краном.

Золота середина

Золота середина метод приготування, при якому велика частина жовтка залишиться рідкою. Для цього опустіть кілька яєць в воду, поставте на невеликий вогонь. Дочекайтеся закипання і варіть ще 7 хвилин. Потім остудіть під струменем води.

ХОРОШI НОВИНИ:

Рідкий жовток

При даному способі приготування білок згортається повністю, а жовток набуває рідкувату консистенцію. Процес варіння займає 6 хвилин після закипання.

Некруто

Викладіть в простору ємність з нержавіючої сталі кілька яєць. Залийте водою на чверть, щоб верх трохи виступав. Варіть на середньому вогні до закипання, після чого знизьте Режим потужності і готуйте ще 3 хвилини, щоб домогтися більш рідкого жовтка і 4 хвилини для більш твердого.

В мішечок

Помістіть продукт в холодну рідину. Варіть протягом 5-ти хвилин після закипання. Якщо ви хочете зварити яйця в мішечок, щоб не лопнули, застосуєте інший спосіб приготування. Попередньо зварити воду і проколіть шкаралупу голкою зверху. По черзі опустіть в неї продукт, поклавши на столову ложку. Засічіть 5-6 хвилин. Охолодіть під краном.

Пашот

Пашот яйце, зварене в рідкому вигляді без шкаралупи. Це неймовірно смачна страва подається в багатьох сучасних ресторанах. Винятком не стали і заклади високої кухні. Вам будуть потрібні:

ДОБРI НОВИНИ

  • яйце 1 шт.;
  • столовий 9% оцет 1 ст.л.;
  • кухонна сіль 1 ч.л .;
  • вода 1,5 л.

Попередньо розбийте яйце в глибокій чашці для зручності подальшого приготування. Візьміть невелику каструльку. Наповніть її водою, відступивши від краю 2-3 см. Поставте на середній вогонь. У закипаючу рідина додайте ложку столового оцту і чайну ложку солі, щоб уникнути розтікання продукту. Зменшіть потужність конфорки, домігшись повільного бурління. Почніть закручувати продукт ложкою за годинниковою стрілкою. Як тільки білок стане щільним, дістаньте блюдо з води шумівкою, виклавши на плоску тарілку. Жовток повинен бути рідким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Все про воду для дитини - яку і скільки давати?

Для фарбування на Великдень

Для фарбування на свято Світлого Великодня будь-яким харчовим барвником вибирайте продукт виключно з білою шкаралупою. Помістіть необхідну кількість яєць в воду, поставте на середню потужність. Не забудьте додати дрібку солі, щоб уникнути розтріскування шкаралупи. Після закипання варіть протягом 7 хвилин. У вас повинно вийти блюдо круто. Потім розведіть обраний барвник у воді, дотримуючись інструкції на упаковці. По черзі опускайте в отриманий склад продукт, почекавши близько 5-6 хвилин.

Якщо ви віддаєте перевагу використовувати лушпиння цибулі, то підійдуть звичайні жовті яйця. Очистіть кілька великих темних немолодих цибулин. Поставте кілька яєць на середній вогонь, після того, як вони закиплять, варіть ще 7 хвилин, додавши лушпиння цибулі. Обов’язково засипте трохи солі.

Поради з приготування перепелиних яєць

Яйця перепелів мають більш тонкої шкарлупкою, тому саме вони вимагають більш обережною термічної обробки. Для приготування всмятку достатньо 2 хвилин після закипання, круто 4 хвилини. По готовності охолодіть під водою, але не залишайте занадто надовго, інакше продукт втратить свої корисні властивості. Також слід зазначити, що вживання даного продукту не рекомендується людям, що страждають на атеросклероз і цукровий діабет.

Як варити качині яйця?

Перед варінням обов’язково вимийте яйця з господарським милом. Так як даний продукт має досить товстою шкаралупою, то і часу на його приготування знадобиться трохи більше. Для способу всмятку 6-8 хвилин, а круто 10-15 хвилин.

Ми розглянули кілька популярних способів приготування яєць в різному вигляді. Обов’язково дотримуйтеся вищевказаний час, щоб отримати бажаний результат. Бажаємо приємного апетиту!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як вживати соєвий соус при схудненні правильно? Чи корисно використовувати соєвий соус замість солі?

Tanya

Хліб по Дюканов з рецептами для духовки, хлібопічки, мультиварки, мікрохвильовки

Maxim

Чай з листя обліпихи: користь і шкода

Alfonso

За скільки часу можна накачати прес дівчині і чоловікові до кубиків?

Scooby

Як зняти набряк слизової носа в домашніх умовах?

Dmitry

Недолік жіночих гормонів: симптоми і лікування

Lamaxima

Що таке збагачена киснем вода

admin

Як заварювати кору дуба?

Axel

Листовий салат: користь і шкода

Dmitry

Залишити коментар