Здоров'я

Прості рецепти домашнього вина зі смородини

Прості рецепти домашнього вина зі смородини
в саморобному вини можна регулювати фортеця, смак і аромат

З полуницею

Візьміть:

  • чорна смородина 2 кг.
  • клубника 1,5 кг.
  • цукор 400 гр ..
  • вода 2 л.

Обдайте смородину і полуницю окропом. Протріть через сито разом з цукром. Залийте водою і доведіть до кипіння. Перелийте в пляшку з вузькою шийкою. Залиште на 7 днів. Потім процідіть через марлю в іншу ємність і залиште бродити ще на 30 днів. По готовності розлийте по обраної посуді.

З дріжджами

Інгредієнти:

  • чорна смородина 1 кг.
  • сухі дріжджі 1 пакетик.
  • рис 1 стакан.
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • вода 2 л.

простерилизуйте заздалегідь обрану скляну ємність. Викладіть в неї дріжджі і рис, ягідні плоди, перетерту з цукром і влийте воду. Ретельно перемішайте. Одягніть на горлечко гумову рукавичку і поставте в тепло. Тривалість бродіння близько 10 днів. Потім процідіть напій і поставте в холодильник.

З вишнею

Вам знадобляться:

  • чорна смородина 2 кг.
  • вишня 1 кг.
  • цукровий пісок 700 гр ..
  • окріп 1,5 л.

Очистіть вишню від кісточок. Обдайте окропом разом зі смородиною. Додайте цукор і холодний окріп. Перелийте в тару зі скла. Закрийте пробкою або гумової рукавичкою. Додайте в сухому темному місці на 15 днів. Отриманий напій необхідно процідити і перелити в чисті ємності.

З шипшиною

Необхідно взяти:

  • чорна смородина 1 кг.
  • свіжий шипшина 400 гр ..
  • цукор ½ кг.
  • вода 2 л.

Розімніть ягідні плоди з цукром. Дайте настоятися протягом 3-4 годин. Потім поставте на повільний вогонь, прокип’ятивши протягом 5 хвилин. Залийте отриманий сироп водою. Перелийте в пляшку, закупорити пробкою. Поставте бродити на 10 днів. По готовності процідіть. Подавайте напій охолодженим.

З коньяком

Інгредієнти:

  • чорна смородина ½ кг.
  • коньяк 1 л.
  • цукор 250 гр.

Розімніть ягоди товкачиком або подрібніть в блендері. Потім отриману суміш помістіть в посуд з нержавіючої сталі і поставте в холодне місце на 1-2 години. Після чого засипте цукор і влийте коньяк. Ретельно перемішайте, розподіліть по ємностей. Настоюйте близько 7 діб.

ХОРОШI НОВИНИ:

З малиною

Вам будуть потрібні:

  • чорна смородина 2 кг.
  • малина 1 кг .
  • цукровий пісок 250 гр ..
  • окріп 2 л.

Подрібніть ягоди в блендері з цукром. Викладіть в тару з широкою шийкою і залийте холодною водою. Залиште в темному місці бродити на 15 діб. Потім процідіть.

З яблуками

Візьміть:

  • чорна смородина 2 кг.
  • яблука 1 кг.
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • окріп 2 л.

Наріжте яблука дольками. Подрібніть їх блендері, довівши до пюреобразного стану. Додайте ягоди і ще раз ретельно збийте. Всипте в пляшку цукор, викладіть через воронку яблучно-смородиновий суміш, залийте холодним окропом. Помістіть в сухе тепле місце на 10 днів. Після закінчення бродіння очистіть напій від осаду і розлийте по чистим ємностей.

З червоної смородини

З пектином

Вам будуть потрібні:

  • червона смородина 1 кг.
  • пектиновий фермент 1 ч.л ..
  • цукор 2 кг.
  • вода 4 л.

Розімніть ягоди з цукровим піском. Залийте їх окропом. Отриманий сік процідіть через марлю. Додайте пектин і воду. Розлийте по пляшках. Поставте в темне місце на 25 діб. Подавайте охолодженим.

З сливою

Компоненти:

  • червона смородина ½ кг.
  • зливу 500 гр ..
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • окріп 3 л.

Очистіть сливу від кісточок. Обдайте її крутим окропом. Подрібніть разом зі смородиновим ягідками в блендері, довівши до кашоподібного стану. Викладіть суміш в миску, накрийте марлею і залиште настоюватися на 5-6 годин. Потім залийте водою і перелийте в скляну тару, закривши гумовою рукавичкою. Залиште бродити на 25 діб. По готовності процідіть і охолодіть.

З чорносливом

Вам будуть потрібні:

  • червона смородина 2 кг.
  • чорнослив 500 гр ..
  • цукровий пісок 350 гр ..
  • вода 4 л.

Залийте чорнослив теплою водою. Залиште бродити на 2-3 години. Потім процідіть отриману рідину, додайте подрібнені ягідки, пісок і окріп. перелийте в скляну ємність і залиште на 10 діб в теплому приміщенні. Потім процідіть напій від макухи через марлю і остудіть.

Зі спеціями

Візьміть:

  • червона смородина 2 кг.
  • гвоздика 30 гр ..
  • цедра апельсина 50 гр ..
  • мелена кориця 2 ст.л ..
  • свіжий імбир 1 шт ..
  • мед 4 ст.л ..
  • цукровий пісок 350 гр ..
  • вода 4 л.

Наріжте імбирний корінь кільцями. Перетріть ягідні плоди з цукром і медом і змішайте з імбиром. Залийте водою. Поставте на повільний вогонь і кип’ятіть протягом 5-6 хвилин. Потім додайте гвоздику, терту апельсинову цедру і корицю. Перелийте в банку, закрийте щільною кришкою і настоюйте протягом 10 днів. Після чого процідіть. Перед вживанням рекомендується підігрівати і додавати паличку кориці.

З чорноплідної горобини

Необхідно взяти:

  • червона смородина 2,5 кг.
  • чорноплідна горобина 1 кг.
  • цукор 200 гр ..
  • вода 2 л.

Подрібніть ягоди за допомогою блендера або міксера. Залийте водою і поставте на повільний вогонь. Після закипання додайте цукор і варіть ще 2 хвилини. Розлийте по заздалегідь підготовленим бутлях і закрийте щільними пробками. Залиште напій бродити близько 20 днів, а потім процідіть від макухи.

ДОБРI НОВИНИ

З білим виноградом

Вам знадобиться:

  • червона смородина 2,5 кг .
  • білий виноград 3 кг.
  • цукровий пісок 500 гр ..
  • вода 4 л.

Доведіть ягоди до пюреобразного стану за допомогою толкушкой або міксера. Засипте цукор і влийте воду. Залиште бродити на 10 діб. Потім процідіть.

З калиною

Вам будуть потрібні:

  • червона смородина 1 кг.
  • калина 1 кг.
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • вода 2 л.

Залийте ягідки водою і доведіть до кипіння. Засипте цукор і млоїте на повільному вогні протягом 2 хвилин. Чи не охолоджуючи, перелийте напій в скляну пляшку, закупорити пробкою. Залиште на 15 діб в теплому місці.

З терносливи

Необхідно взяти:

  • червона смородина 2 кг.
  • тернослив 1 кг.
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • вода 3 л.

Змішайте цукор і воду. Поставте на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння. Отриманий сироп розмішайте з подрібненими ягодами. Долийте трохи холодного окропу. Розподіліть по скляних тарам. Поставте в сухе темне місце на 7 днів.

З родзинками

Інгредієнти:

  • червона смородина 7 склянок.
  • родзинки 200 гр ..
  • цукровий пісок 250 гр ..
  • вода 2 л.

Поставте на повільний вогонь пісок з водою, довівши до кипіння. Додайте сюди родзинки і млоїте ще кілька хвилин. Викладіть смородину. Розімніть всі складові товкачем і залийте холодним окропом. Перелийте в ємність, закупоривши кришкою. Тривалість бродіння 10 діб.

Прості рецепти домашнього вина зі смородини
різні види смородини можна поєднувати з іншими ягодами і фруктами

З білої смородини

З грушею

Необхідні компоненти :

  • біла смородина 2,5 кг.
  • груші 1 кг.
  • цукор 250 гр ..
  • вода 3 л.

Наріжте груші дрібними скибками. Залийте водою і варіть на вогні протягом 20 хвилин. В отриманий сік додайте цукор і білу смородину. Томіть на вогні ще 5-10 хвилин. По готовності перелийте в тари зі скла і поставте бродити на 7 днів.

З медом

Візьміть:

  • біла смородина 1 кг.
  • липовий мед 20 ст.л ..
  • дріжджі 1 ч.л ..
  • вода 4 л.

розведіть мед в холодній воді і варіть на невеликому вогні близько 2 годин. Гарячий медовий сироп розмішайте з дріжджами і подрібненої білої смородини. Влийте необхідну кількість холодної води. Перелийте в спеціальний посуд і залиште на 5 діб. Для поліпшення смакових якостей відправте вино в холодильник на добу.

З журавлиною

Вам будуть потрібні:

  • біла смородина 2 кг.
  • журавлина 1 кг.
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • вода 3,5 л.

Засипте ягоди піском і залийте рідиною. Поставте на невеликий вогонь і млоїте протягом 1 години. Готову закваску перекладіть в банку і додайте води до краю горлечка. Процес бродіння займе приблизно 7 днів.

З кавуном

Необхідні компоненти:

  • біла смородина 3 кг.
  • кавун 1 шт ..
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 1 л.

М’якоть кавуна подрібніть в блендері з ягодами смородини і цукровим піском. Залийте невеликою кількістю рідини і перелийте в скляні пляшки. Тривалість процесу бродіння близько 10 діб. По його закінченню розлийте напій по ємностей для тривалого зберігання.

З мускатним горіхом

Інгредієнти:

  • біла смородина 2 кг.
  • мускатний горіх 3 ст.л ..
  • мелена кориця 2 ст.л ..
  • цукор 200 гр ..
  • вода 2 л.

Білу смородину перетріть з цукром. Додайте корицю, мускатний горіх і воду. Злегка підігрійте на повільному вогні. Отриманий сироп розлийте по пляшках, а зверху додайте ще трохи води. Щільно закрутіть кришками і залиште на 12 діб.

З гранатом

Потрібно взяти:

  • біла смородина 1 кг.
  • гранат 5 шт ..
  • цукор 500 гр ..
  • вода 2 л.

Розтлумачте гранатові зернята товкачем, щоб вони дали сік . Процідіть його через марлю, змішавши з подрібненої смородиною. Додайте цукор і підігрійте суміш на невеликому вогні. Перелийте сироп в ємність і залийте до верху водою. Залиште на 15 діб.

З обліпихою

Складові:

  • біла смородина 2 кг.
  • обліпиха 700 гр. .
  • дріжджі 1 ст.л ..
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • вода 4 л.

Розітріть обліпиху і смородину з цукром. Залийте водою. Доведіть до кипіння і засипте дріжджі. Дану суміш перелийте в заздалегідь підготовлену ємність, до краю заповніть її холодною водою. Закрутіть кришкою. Зачекайте близько 14 днів. Потім процідіть і охолодіть.

Спеціально для вас ми підібрали найбільш смачні рецепти домашнього вина з різних видів смородини. До складу кожного напою входять виключно натуральні інгредієнти, безпечні для здоров’я. Побалуйте себе і своїх гостей!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Листовий салат: користь і шкода

Dmitry

Постійно хочеться їсти: причини невгамовним голоду

Alfonso

Як швидко набрати вагу дівчині в домашніх умовах?

Lamaxima

Користь талої води

admin

Техніка виконання сідничного містка зі штангою, на лаві, з вагою, на підлозі

Undershmidtther

Як схуднути після 40 років жінці?

Coolio

Корінь живокосту: лікувальні властивості і застосування

Andrey

Як вибрати черевики для трекінгу? Кращі моделі для жінок і чоловіків

Murcia

Як приготувати суфле — з м’яса, риби, печінки, для торта

Elena

Залишити коментар