Здоров'я

Як приготувати суфле — з м’яса, риби, печінки, для торта

Як приготувати суфле - з м'яса, риби, печінки, для торта
ситне білкове блюдо

З яловичини і капусти

Необхідні компоненти:

  • нежирна яловичина 600 гр ..
  • білокачанна капуста 400 гр ..
  • яйця 2 шт ..
  • сметана 3 ст.л ..
  • м’який сир 150 гр ..
  • невелика цибулина 1 шт ..
  • сіль 1 ч.л..

Нарубаєте капусту разом з цибулею. Перемішайте з заздалегідь підготовленим яловичим фаршем. Влийте сметану. Додайте яйця і м’який сир. Посоліть. Ретельно подрібніть в блендері. Випікайте в духовці при 230 ° С протягом 30 хвилин.

З курки і гарбуза

Для приготування дієтичного суфле необхідні інгредієнти:

  • куряче філе 700 гр ..
  • знежирені вершки 100 мл.
  • гарбуз 300 гр ..
  • яйця 2 шт ..
  • сіль за смаком.

Подрібніть філе в блендері або м’ясорубці разом з гарбузом. Додайте яйця, сіль і вершки. Перемішайте. Викладіть суміш у форму, помістіть в духовку. Випікайте при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин.

З курки і сиру

Інгредієнти:

  • куряче філе 500 гр ..
  • сир 400 гр ..
  • вершки 250 мл.
  • яйця 2 шт ..
  • сіль за смаком.

Відваріть курку. Подрібніть разом з сиром, яйцем і вершками в блендері. Посоліть. Приготуйте в духовці при температурі 180 С. Час 40 хвилин.

З індички

Вам знадобляться:

  • філе індички 600 гр ..
  • знежирена сметана 2 ст.л ..
  • яйця 2 шт ..
  • манна крупа 2 ст.л ..
  • морква 1 шт ..
  • червона цибуля 1 шт ..
  • сіль за смаком.
  • вершкове масло 1 ч.л ..
  • сушений кріп 3 ч.л.

Нарубаєте філейну частину в м’ясорубці. Змішайте з манною крупою, сметаною і яйцями. Перемішайте в блендері. Додайте вершкове масло, сушений кріп, морква і цибуля. Ще раз розмішайте. Посоліть. Викладіть у форму. Помістіть в духову шафу. Випікайте при температурі 180 С протягом 40-50 хвилин.

З свинини

Необхідно взяти наступне:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • нежирна свинина 500 гр ..
  • білий лук 1 шт ..
  • вершки 250 мл.
  • яйця 2 шт ..
  • сіль за смаком.
  • спеції на вибір.

Подрібніть свинину в м’ясорубці. Додайте цибулю, спеції, сіль і яйця. Розмішайте в блендері. В кінці влийте вершки і ще раз ретельно перемішайте. Рівномірно розподіліть в керамічному блюді для випікання. Поставте в розігріту духову шафу до 200 С. Готуйте протягом 50-60 хвилин.

Як приготувати суфле - з м'яса, риби, печінки, для торта
смачна страва для всієї родини

З качки в мультиварці

Візьміть:

  • качине філе 500 гр ..
  • сметана 100 мл.
  • яйця 3 шт ..
  • сіль за смаком.
  • перець за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чим корисна альгінатна маска: як наносити і приготувати маску для обличчя в домашніх умовах?

Попередньо відваріть м’ясо птиці в підсоленій воді. Потім подрібніть в блендері разом зі сметаною і яйцями. Рівномірно розподіліть суміш по чаші. Увімкніть режим «Випікання». Готуйте протягом 40 хвилин.

Варіант для дітей

Для приготування суфле дитині вам будуть потрібні:

  • філе індички 600 гр ..
  • знежирені вершки 250 мл.
  • морква 1 шт ..
  • вершкове масло 1 ст.л ..
  • яйце 1 шт ..
  • рисова крупа 150 гр ..
  • сіль за смаком.

Відваріть рисову крупу, філе і морква. Збийте за допомогою блендера, додайте яйце і вершкове масло. Перемішайте ще раз. Посоліть. Готуйте протягом 30 хвилин при температурному режимі 180 С.

Рибне суфле

З камбали

Вам знадобляться:

  • філе камбали 500 гр ..
  • пшеничне борошно 80 гр ..
  • вершкове масло 50 гр ..
  • молоко 200 мл.
  • яйця 1 шт ..
  • вода 500 мл.
  • сіль за смаком.
  • мускатний горіх 1 ч.л..

Злегка підігрійте молоко, не доводячи його до кипіння. Розтопити масло на водяній бані і змішайте його з молоком. Додайте мускатний горіх. Просійте борошно, змішайте її з яйцем. Відваріть філе камбали. Змішайте всі інгредієнти разом. Посоліть. Викладіть у форму. Випікайте протягом 30 хвилин при температурі 180 С.

З сьомги

Інгредієнти:

  • філе сьомги 500 гр ..
  • вершки 300 мл ..
  • яєчні білки 3 шт ..
  • сіль 1 ч.л..

Наріжте сьомгу шматочками. Подрібніть в блендері. Змішайте з вершками і яєчними білками. Посоліть за смаком. Викладіть в керамічну таріль для випікання. Готуйте 30 хвилин при 180 С.

З сома в мікрохвильовці

Вам будуть потрібні:

  • філе сома 400 гр ..
  • яйце 1 шт ..
  • нежирні вершки 150 мл.
  • свіжа петрушка 1 пучок.
  • вершкове масло 10 гр ..
  • сіль за смаком.

Подрібніть петрушку і рибу в блендері. Збийте вершки з яйцем. Розмішайте отриманої рибної масою. З’єднайте з рештою інгредієнтами. Не забудьте посолити. Викладіть в блюдо для випікання. Тривалість приготування 40 хвилин при температурі 200 С.

З морепродуктами

Необхідні компоненти:

ДОБРI НОВИНИ

  • лосось 400 гр ..
  • креветки 250 гр ..
  • гребінці 150 гр ..
  • кальмари 100 гр ..
  • вершки 200 мл.
  • яйця 2 шт ..
  • сіль за смаком.

Прокрутіть лосось через м’ясорубку. Відваріть креветки, кальмари і гребінці в підсоленій воді. Перемішайте морепродукти. Змішайте з вершками і курячими яйцями. Змастіть керамічну таріль. Викладіть «морську» суміш. Готуйте 40 хвилин при 200 С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  5 кращих рецептів торта для дівчинки на 10 років

З горбуші

Вам знадобляться:

  • філе горбуші 450 гр ..
  • вершки 1 склянка.
  • яйця 2 шт ..
  • червона цибуля 1 шт ..
  • сіль за смаком.

Нарубаєте горбушу в м’ясорубці. Змішайте з яйцями, вершками і мелконарезанним червоною цибулею. Отриману суміш посоліть і відправте в духовку при 200 С на 45 хвилин.

Печіночне суфле

З курячої печінки

Вам будуть потрібні:

  • куряча печінка 500 гр ..
  • молоко 1 склянка.
  • ріпчаста цибуля 1 шт ..
  • морква 1шт ..
  • пшеничне борошно 100 гр ..
  • яйця 3 шт ..
  • вершкове масло 50 гр ..
  • сіль 1 ч.л..

Наріжте цибулю і моркву. Розтопити вершкове масло на водяній бані, змішайте його з молоком. Відваріть курячу печінку. З’єднайте з іншими інгредієнтами. Додайте яйця і сіль. Ретельно перемішайте. Отриману масу перекладіть в ємність для духовки. Готуйте близько 30 хвилин при температурі 200 С.

З яловичої печінки

Інгредієнти:

  • яловича печінка 400 гр ..
  • часник 2 зубчики.
  • вершки 250 мл.
  • червона цибуля 1 шт ..
  • яйце 1 шт ..
  • сіль за смаком.

Відваріть яловичу печінку. Подрібніть її в м’ясорубці разом з червоною цибулею і часником. Додайте куряче яйце, вершки і сіль. Збийте компоненти до однорідного стану. Випікайте 45 хвилин при 180 С.

З курячої печінки і овочів

Вам знадобляться:

  • куряча печінка 400 гр ..
  • зітхання 3 шт ..
  • гарбуз 200 гр ..
  • червона цибуля 1 шт ..
  • вершки 300 мл.
  • сіль 1 ч.л ..
  • перець чорний мелений 1 ч.л.

Зваріть курячу печінку. Подрібніть морква, гарбуз і червоний лук в блендері. Збийте вершки до утворення легкої пінки. Змішайте всі інгредієнти разом, довівши до однорідного стану. Випікайте в духовці при 200 С в близько 50 хвилин.

Солодке суфле

З шоколадом

Складові:

  • шоколад 100 гр ..
  • яйця 4 шт ..
  • вершкове масло 100 гр ..
  • цукор 4 ст.л.

Відокремте білки від жовтків. Розтопіть шоколад на водяній бані разом з вершковим маслом і жовтками. Збийте білки з цукром. Змішайте всі разом. Розкладіть суміш з кількох маленьких формочках для кексів. Поставте в духовку на 40-50 хвилин при 180 С.

З полуницею

Необхідно взяти:

  • полуниця 300 гр ..
  • цукрова пудра 200 гр ..
  • лимон 2 шт ..
  • желатин 1 пакетик.

Для приготування цієї страви підійде як заморожений, так і свіжий продукт. Збийте з цукровою пудрою. Додайте лимонну цедру і желатин. Ретельно перемішайте. Поставте на слабкий вогонь, довівши до кипіння. Остудіть. Влийте тісто в витягнуту форму. Охолодіть і приберіть в холодильну камеру на 1-2 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Скільки можна зберігати гриби і як приготувати заготовки правильно?

З яблуками

Інгредієнти:

  • яблука 2 шт ..
  • сир 300 гр ..
  • яйця 1 шт ..
  • цукровий пісок 150 гр ..
  • мелена кориця 1 ч.л.

Акуратно відокремте білки від жовтків. Змішайте в блендері сир, жовток, цукор і яблука, довівши до однорідної маси. Збийте білки до утворення густої піни. Отриману сирну масу розмішайте з білкової пінкою. Розкладіть по силіконовим формам. Готуйте в духовці при 180 С близько 50 хвилин.

З жимолость

Інгредієнти:

  • жимолость 250 гр ..
  • сир 150 гр ..
  • сливка 250 мл.
  • цукровий пісок 100 гр ..
  • ванілін 1 пакетик.
  • яєчні білки 2 шт ..
  • агар-агар 2 ч.л.

Перетріть жимолость з цукром. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Потім збийте разом з яєчними білками, вершками і сиром. В кінці додайте ванілін і агар-агар. Все ретельно перемішайте. Розкладіть по формах. Готуйте при 180 С близько 30 хвилин.

З малиною

Необхідно взяти:

  • свіжа малина 300 гр ..
  • яйця 2 шт ..
  • цедра лайма 2 ст.л ..
  • молоко 1 склянка.
  • цукровий пісок 4 ст.л ..
  • вершкове масло 1 ч.л ..
  • лимонний сік 1 ч.л.

Відокремте білки від жовтків. Білки збийте до утворення густої піни, а жовтки разом з цукром, молоком і малиною. Розтопити на водяній бані вершкове масло. Цедру лайма натріть на дрібній тертці. Змішайте всі інгредієнти разом. Не забудьте додайте лимонний сік. Викладіть в силіконові ємності для випікання. Готуйте при 180 С близько 30 хвилин.

З чорною смородиною

Візьміть:

  • чорна смородина 2 склянки.
  • яєчний білок 1 шт ..
  • агар-агар 1 ч.л ..
  • лимонний сік 2 ч.л ..
  • цукровий пісок 50 гр.

Подрібніть чорну смородину в блендері разом з цукром. Окремо збийте яєчний білок з агар-агаром. Перемішайте ягідну суміш з білкової. Додайте лимонний сік. Розігрійте духовку до 200 с. Розкладіть масу по невеликих формам. Випікайте при 180 С близько 35 хвилин.

Ми підібрали найсмачніші і прості рецепти приготування суфле в домашніх умовах. До складу кожного з них входять тільки натуральні і корисні інгредієнти. Приємного апетиту!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Припікання ерозії шийки матки: сучасні методи лікування, рекомендації та відгуки

Undershmidtther

Погана пам’ять: що робити для поліпшення ситуації?

Dmitry

Методи відновлення зору: як поліпшити свій зір?

Sasha

Кращі програми для схуднення на Андроїд ( Android )

Alex

5 видів крему для рук. Як правильно вибрати?

admin

Комплексні вітаміни для волосся нігтів і шкіри: огляд найкращих засобів

Megusta

У чому користь капусти для схуднення і яку капусту можна їсти на дієті?

Marina

Ефективні прийоми для зняття стресу

Sasha

Дієта на квашеній капусті для схуднення: відгуки та рекомендації

Bobby

Залишити коментар