Здоров'я

Рецепти з червоної смородини на зиму

Рецепти з червоної смородини на зиму
варення п’ятихвилинка економить час

Напої

Компоти

З гранатом

Інгредієнти:

  • червона смородина 800 гр ..
  • гранат 4 шт ..
  • цукор 100 гр ..
  • свіжа м’ята 1 пучок.
  • вода 1 л .

Залийте ягоди водою, додайте очищений гранат і дрібно нарізану свіжу м’яту. Після того, як напій закипить, засипте цукор. Варіть близько 20 хвилин. Розлийте по скляних ємностей і закрутіть.

З яблуками

Вам знадобляться:

  • червона смородина 500 гр ..
  • яблука 400 гр ..
  • цукровий пісок 1 стакан.
  • вода 1,5 л.

Наріжте яблука тонкими скибочками. Викладіть в каструлю разом з ягідними плодами. Залийте холодною водою і поставте на повільний вогонь. Як тільки компот закипить, засипте пісок. Томіть близько 10 хвилин. Розлийте по банках і закрутіть.

З агрусом

Необхідні компоненти:

  • червона смородина 400 гр ..
  • агрус 500 гр ..
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • вода 1,5 л.

Промийте ягоди в друшляку і обдайте окропом . Залийте холодною водою і поставте на вогонь мінімальній потужності. Після закипання засипте пісок і варіть близько 15 хвилин. Засукайте.

ХОРОШI НОВИНИ:

З полуницею

Візьміть:

  • червона смородина 600 гр ..
  • полуниця 300 гр ..
  • цукор 3 склянки.
  • вода 1 л.

Залийте ягоди холодною водою. Доведіть до кипіння. Додайте цукор, варіть ще 20 хвилин. Чи не охолоджував, розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть.

Сік

З гарбузом
Необхідні інгредієнти:

  • червона смородина 500 гр ..
  • гарбуз 300 гр ..
  • лимонний сік ½ склянки.
  • цукровий пісок 3 склянки.
  • окріп 1 л.

Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте її на невеликі шматочки. Можна скористатися соковижималкою. У разі її відсутності пропустіть гарбуз, лимон і ягоди через м’ясорубку. Видавіть сік через марлю. Засипте піском і залийте холодним окропом. Варіть близько 30 хвилин. Потім розлийте по пляшках.
З морквою
Вам будуть потрібні:

  • червона смородина 400 гр ..
  • морква 600 гр ..
  • цукор 4 склянки.
  • окріп 1 л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти смачних салатів на день народження - варіанти від простих до оригінальних

Перетріть морква і ягоди з цукром, видавивши сік. Залийте його водою. Готуйте на невеликому вогні протягом 40 хвилин. Розлийте по стерилізованим ємностей.
З яблуками
Необхідно взяти:

  • червона смородина 1 кг.
  • яблука 7 шт ..
  • цукровий пісок 300 гр ..
  • окріп 1 л.

Пропустіть яблука і ягідні плоди через м’ясорубку. Отриману масу вичавіть через марлю. Засипте цукром варите близько 1 години на повільному вогні. Розлийте по ємностей і законсервуйте.

Настоянка

Вам будуть потрібні:

  • червона смородина 500 гр ..
  • цукровий пісок 200 гр ..
  • горілка 1 л.
  • вода 200 мл.

Залийте цукор водою. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Додайте подрібнені в блендері ягідні плоди. Ретельно перемішайте. Залийте горілкою. Дайте настоятися протягом 15 днів, поставивши в сухе тепле містечко.

Лікер

Потрібні компоненти:

  • червона смородина 300 гр ..
  • рожеві пелюстки 150 гр ..
  • цукровий пісок 250 гр ..
  • горілка 1 л.

Підсушіть пелюстки на папері протягом 1-2 днів. Потім обдайте ягідні плоди крутим окропом. Змішайте їх разом з квітками, цукром і горілкою. Розлийте по пляшках, щільно закупорити їх дерев’яними пробками. Поставте в темне сухе місце на 1 місяць. Після чого процідіть і налийте в чисті ємності.

ДОБРI НОВИНИ

Вино

Класичний варіант
Інгредієнти:

  • червона смородина 1 кг.
  • цукровий пісок 400 гр ..
  • окріп 2 л.

Подрібніть ягоди з цукром в блендері. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Залийте холодним окропом. Перелийте в чисту ємність, закупоривши її пробкою. Тривалість бродіння близько 10 діб. По готовності процідіть.
З малиною
Вам знадобляться:

  • червона смородина 600 гр ..
  • малина 300 гр ..
  • цукор 400 гр ..
  • вода 1,5 л.

Перетріть ягідні плоди через сито разом з цукром. Залийте холодний окропом. Перелийте в простерилізованих скляну пляшку. Закрийте гумовою рукавичкою і щільною пробкою. Залиште бродити на 20 днів. Потім процідіть і вилийте в чисті ємності.
З ожиною
Складові:

  • червона смородина 1 кг.
  • ожина 400 гр ..
  • малина 300 гр ..
  • цукровий пісок 5 склянок.
  • вода 2 л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ячна крупа при діабеті: корисні властивості, рецепти, протипоказання

Перемеліть ягоди з цукром. Отриману суміш доведіть до кипіння на невеликому вогні. Залийте холодним окропом і перелийте в чисту сулію, залишивши бродити на 14 днів. Потім процідіть.

Сироп

Інгредієнти:

  • червона смородина 1 кг.
  • тростинний цукор 500 гр ..
  • вода 1 л.

Замочите ягідні плоди в холодній воді, залишивши на добу. Дайте їм трохи розм’якнути. Потім перетріть їх через сито, змішавши з піском. Влийте воду. Поставте на невеликий вогонь на 20-30 хвилин. Як тільки сироп почне загусати, остудіть його і розподіліть по стерилізованим баночках, щільно закривши кришками. Даний напій можна додавати в каші, чай або молоко.

Наливка

До складу цього напою входять:

  • червона смородина 400 гр ..
  • виноград киш-миш 400 гр ..
  • зливу 200 гр ..
  • сушена м’ята 100 г.
  • горілка 500 мл.
  • вода 400 мл.

Очистіть сливу від кісточок. Обдайте все ягоди окропом. Перекладіть в окрему ємність і засипте цукровим піском. Настоюйте протягом доби. Після чого додайте горілку, холодну воду і м’яту. Залиште на 1 місяць в теплому темному місці. По готовності профільтруйте.

Рецепти з червоної смородини на зиму
з ягід з власного городу можна приготувати багато вітамінних напоїв

Корисні солодощі

Желе

Необхідно взяти:

  • червона смородина 600 гр ..
  • банани 4 шт ..
  • желатин 2 пакетика.
  • шампанське 300 мл.
  • цукровий пісок 400 гр.

Замочите на 1 годину желатин в шампанському. Подрібніть в блендері ягідки і банани. Ємність з желатином поставте на повільний вогонь, довівши до кипіння. Додайте цукор. Варіть ще 10 хвилин до повного його розчинення. Отриманою сумішшю залийте фруктово-ягідне пюре. Остудіть і поставте в холодильник. За бажанням дане желе можна законсервувати в банку.

Смородина, протерта з цукром

Необхідні інгредієнти:

  • червона смородина 1 кг.
  • чорна смородина 1 кг.
  • біла смородина 1 кг.
  • цукор 1 кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  М'ята для схуднення - рецепти і протипоказання

Подрібніть в блендері ягоди, додайте цукор. Ретельно перемішайте. Додавайте таку суміш в чай, молоко або в каші.

Мармелад

Вам знадобляться:

  • червона смородина 600 гр ..
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 150 мл.

Очищену смородину залийте водою і поставте на плиту варитися на 20 хвилин. У процесі приготування розімніть ягоди в пюре і додайте цукор. Томіть ще 5 хвилин. Протріть масу через сито. І знову помістіть на повільний вогонь, проварити ще 10 хвилин. Потім охолодіть і перелийте в баночку. Законсервуйте. Помістіть в холодильник.

Ми розглянули найбільш популярні і найсмачніші рецепти домашніх заготовок з червоної смородини на зиму. До складу кожної з них входять виключно натуральні і корисні інгредієнти, безпечні для здоров’я. Побалуйте своїх друзів і близьких!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Що таке бородавки і як ними заражаються

admin

Від чого псується зір?

Pasha

Що можна їсти на вечерю для схуднення?

Serega

Топінамбур — корисні властивості, вирощування, застосування

Dmitry

Як підвищити імунітет дорослому і дитині? Поради імунологів і народні рецепти

Megusta

Як правильно харчуватися і займатися, щоб схуднути?

Scooby

Як перестати сутулитися дівчині?

Pasha

Які фрукти можна їсти при схудненні?

Pasha

Вітаміни для зміцнення кісток і суглобів

Alfonso

Залишити коментар