Здоров'я

Сочевиця для схуднення — рецепти, користь і шкода, відгуки дієтологів

Сочевиця для схуднення - рецепти, користь і шкода, відгуки дієтологів
корисна зернова культура

Користь для схуднення

В 100 гр. сирого продукту міститься 284 Ккал. При тепловій обробці він розварюється вдвічі, отже, в готовій страві без добавок всього 142 ккал на 100 гр. Таким чином, крупа низькокалорійна, але за рахунок великої кількості білка добре і надовго насичує. Це робить культуру незамінною учасницею дієтичного столу. Крім того, вона має низку цінних якостей.

  • Крупа в змозі замінити м’ясо на дієті без шкоди для здоров’я. Рослинного білка, що міститься в ній, досить, щоб забезпечити добову норму.
  • В культурі міститься триптофан. Під впливом шлункового соку і супутніх хімічних реакціях він перетворюється в гормон щастя серотонін. Він дарує гарний настрій, допомагає уникнути «зривів» на солодке.
  • Продукт стимулює обмін речовин. За рахунок підвищеного вмісту клітковини травний тракт починає активно працювати, розщеплювати і виводити зайві жири.
  • За рахунок входять до складу антиоксидантів, стимулює виведення шлаків, сприяє регулярному очищенню кишечника.
  • Постійне вживання культури знижує апетит. Білок перетравлюється довго, шлунок «зайнятий» і не подає в мозок сигнали про голод.

Чи може продукт завдати шкоди?

Деякі лікарі закликають включати продукт в раціон продукт з обережністю. До недоліків зерен при надмірному вживанні відносять:

  • підвищене газоутворення.
  • зниження функції фільтрації нирок.
  • спазми шлунку.
  • утворення каменів в жовчному міхурі.
  • підвищення рівня холестерину у діабетиків.

Відзначимо, що перераховані вище побічні ефекти можливі лише в тому випадку, якщо зробити культуру монопродуктом дієти. При збалансованому харчуванні проблем виникнути не повинно.

Сорти рослини

Культура має масу різновидів. Кожна з них має неповторний смак і підходить для приготування певних страв:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • коричнева ідеальна для супів, овочевих гарнірів з прянощами.
  • червона чемпіон за часом разваривания, її використовують для приготування «швидкої» каші або пюре.
  • чорно-зелена (Пюї, французька) володіє пряним ароматом і гострим смаком, придатна для салатів.
  • білуга — найдрібніший сорт, зерна чорного кольору придатні рагу, других страв.

Які краще вибрати для схуднення?

З точки зору калорійності, відмінності між сортами мінімальні. Засвоюються всі види шлунком однаково. Якщо ж ви хочете не тільки скинути вагу, але і зберегти максимум корисних властивостей, використовуйте швидкорозварювані сорти. Вони готуються мінімальну кількість часу, за рахунок зменшення часу впливу високих температур зберігають максимум вітамінів. Окремо відзначимо червону крупу — вона не володіє яскраво вираженими смаком, її можна додавати в будь-які страви і регулювати відтінки смаку спеціями та іншими інгредієнтами.

Сочевиця для схуднення - рецепти, користь і шкода, відгуки дієтологів
дієтичний продукт входить до складу багатьох поживних і легких страв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Гроза головного болю препарат Бетасерк: інструкція із застосування, відгуки лікарів і пацієнтів, ціна в аптеках

Низькокалорійні корисні рецепти

Пропонуємо вашій увазі смачні, ситні, легкі страви з сочевиці. Замінюйте ними 2 прийоми їжі в день, щоб позбутися зайвого жиру.

Салати

З буряком і козячим сиром
Для приготування вам знадобиться:

  • чорна сочевиця — 100 гр ..
  • буряк — 1 шт ..
  • молодий сир 30 гр ..
  • червона цибуля — 1/2 шт ..
  • помідори — 1 шт ..
  • сіль, перець, оливкова олія — ​​за смаком.

Заздалегідь запечіть буряк. Помийте її, розріжте на 4 частини, загорніть у фольгу і відправте в духовку на 1 годину (температура 200 градусів). Залийте крупу водою в співвідношенні 1: 2, варіть до м’якості, злийте зайву воду. Налийте трохи олії на сковороду, в перебігу 30 секунд обсмажте мелкопорезанние цибулю і томат. Викладіть на тарілку шарами сочевицю, смажені овочі, покришите молодий сир, сервірують шматочками буряка. Цей рецепт відмінно регулює травлення і допомагає налагодити регулярність роботи кишечника. Всього 180 Ккал на 100 гр.
Лондонський «зелений»
Яскравий салат готується з:

  • сочевиця сорти «білуга» — 1/2 склянки.
  • листя салату — 75 гр ..
  • томати черрі 100 гр ..
  • зерна граната — 2 ст. л ..
  • лимонний сік — 1 ч. л ..
  • олія оливкова — 1 ст. л ..
  • м’ята свіжа, сіль, перець — за смаком.

Відваріть зернову культуру відповідно до інструкції на упаковці. Помідори наріжте четвертинками. У салатник акуратно помістіть зелене листя, насипте крупу, викладіть черрі, присипте гранатовими зернами. У блендері з’єднайте лимонний сік, оливкова олія, м’яту, сіль, перець. Полийте блюдо заправкою. Легкий, літній, освіжаючий рецепт для тих, хто стежить за фігурою і цінує яскраву подачу і смак. Калорійність — 202 Ккал на 100 гр.

ДОБРI НОВИНИ

Гарніри

Каша з зеленню
Вам знадобиться:

  • зелена сочевиця — 2 склянки.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт ..
  • морква — 1 шт ..
  • оливкова олія — ​​1 ст. л ..
  • сіль, перець, свіжа кінза і петрушка — за смаком.

Промийте зерна, залийте 6 склянками води, посоліть, поперчіть. Варіть на повільному вогні до повного розварювання. Натріть моркву на дрібній тертці, цибулю наріжте. Обсмажте до золотистого кольору. Зелень наріжте. Готову сочевицю викладіть на тарілку, посипте овочами, прикрасьте зеленню. Каша — антиоксидантів, полінасищенних жирних кислот для здоров’я і краси. Калорійність — 205 Ккал на 100 гр.
Пісні котлети
Підготуйте:

  • червона сочевиця — 150 гр ..
  • цибуля ріпчаста — 1 шт. .
  • морква — 1 шт ..
  • часник — 1 зубчик.
  • корінь імбиру — 10 гр ..
  • зіра, сіль , перець — 1 щіпка.
  • оливкова олія — ​​1 ст. л ..
  • кінза свіжа — за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь і шкода арахісу при цукровому діабеті

Залийте зерна водою в пропорції 1: 2, варіть 15 хвилин на повільному вогні до м’якого стану після закипання. Злийте воду. Пюріруйте блендером. Очистіть овочі, дрібно порубати. Імбир позбавте від шкірки, натріть на дрібній тертці. Розігрійте в сковороді олію, швидко обсмажте нарізані інгредієнти зі спеціями. Змішайте з сочевицею, додайте зелень. Сформуйте невеликі тонкі котлетки. Щоб фарш не лип до рук, змочіть їх в холодній воді. Викладіть пергаментом деко, помістіть на нього котлети, запікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин. Це ситне, нежирне блюдо калорійністю всього 173 Ккал на 100 гр.
Коржики
Для приготування необхідно взяти:

  • червона сочевиця 100 гр ..
  • цибуля ріпчаста — 1 шт ..
  • яйце — 1 шт ..
  • борошно — 2 ст. л ..
  • спеції, зелень — за смаком.

Відваріть крупу згідно інструкції на пачці. Подрібніть в пюре блендером. Додайте дрібно нарізану цибулю і зелень, спеції (чебрець, зіра), сіль. Змішайте з яйцем і борошном. Сирими руками сформуйте тонкі коржі. Акуратно викладіть їх на деко, вистелений пергаментом, поставте в духовку. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Блюдо відмінно поєднується з сиром або зеленим салатом. У коржиках 242 Ккал на 100 гр.

Перші страви

Дієтичний суп
Насичений, низькокалорійний, але ситний і багатий білком відвар готується з:

  • коричнева сочевиця — 150 гр ..
  • цибуля ріпчаста — 1 шт ..
  • морква — 1 шт ..
  • часник — 1 зубчик.
  • болгарський перець — 1 шт ..
  • сіль, перець — за смаком.

Замочите крупу на 2 години, злийте воду і добре промийте. Залийте свіжою рідиною з розрахунку на 1 склянку зерен 2 склянки води. Відваріть до м’якості на середньому вогні. Порубати часник, наріжте кружальцями моркву, цибулю — півкільцями. Обсмажте овочі в сковороді без масла (при необхідності додайте воду). Додайте болгарський перець, нарізаний соломкою, коли цибуля стане прозорою. Гасіть до готовності. З’єднайте всі інгредієнти в зручній чаші, пюріруйте блендером, додайте сіль, перець. Перед подачею прикрасьте зеленню. У страві всього 133 Ккал на 100 гр.
Томатний суп
Густий, наваристий відвар з помідорами припаде до смаку любителям здорової та корисної їжі. Для приготування візьміть:

  • зелена сочевиця — 150 гр ..
  • бульйон овочевий — 200 мл ..
  • часник — 2 зубчик.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт ..
  • перець чилі — 1 шт ..
  • томати у власному соку без шкірки — 600 гр ..
  • сіль, чорний перець — за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Молоко при дієті для схуднення

Відваріть крупу до напівготовності, заливши водою в пропорції 1: 2. Якщо у вас немає бульйону, приготуйте його з палички селери, 1 морквини і цибулини. Варіть овочі цілком у воді протягом години, потім процідіть склад. Натріть на крупній тертці моркву. Дрібно поріжте цибулю і часник, обсмажуйте на сухій сковороді 3 хвилини, постійно помішуючи. Влийте бульйон і тушкуйте 10 хвилин. Відкиньте крупу в друшляк, дайте воді стекти. З’єднайте зернову культуру з овочевою заправкою в каструлі, додайте пюрірованние томати, доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть, варіть 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності додайте в блюдо гострий перець, перед подачею вийміть. Чудовий, ароматний суп має калорійність всього 130 Ккал на 100 гр.

Сувора сочевична дієти

Якщо ваша мета — в максимально короткі терміни скинути до 4 кілограм, підійде експрес-дієта. Суть полягає в тому, що протягом 5-ти днів ви їсте тільки відварену до м’якого стану крупу, без додавання солі, спецій і масла. Вживати в їжу її можна в будь-якій кількості і в будь-який час для угамування почуття голоду. Вечірній прийом їжі супроводжувати склянкою нежирного кефіру. Протягом дня пити багато води. Короткочасні обмеження не завдадуть шкоди організму, адже в чечевиці міститься маса корисних компонентів і рослинний білок, який дарує відчуття ситості. Влаштовувати монодіенту бажано не частіше, ніж 1 раз в 3 місяці. Вихід з неї повинен бути плавним, не потрібно об’їдатися. Включайте в раціон перших днів якомога більше овочів, фруктів, нежирних супів.

Думки фахівців з дієтології

Абсолютна більшість дієтологів сходяться на думці, що крупа незамінна в раціоні людини, яка хоче схуднути . Ми вивчили масу статей на сайтах клінік по корекції ваги і відгуки про дієтичних столах на основі зернової культури. Більшість фахівців вважає, що сочевиця:

  • один з найкращих продуктів для зниження ваги.
  • за рахунок високого відсотка вмісту білка не дозволяє м’язам «голодувати» по глобуліну.
  • ситна крупа, корекція ваги на ній проходить легко, зриви мінімальні.
  • відмінна тимчасова заміна м’яса.
  • дозволяє швидко скинути ненависні кілограми, а при правильному виході з дієти не набрати їх знову.
  • містить всі необхідні для здоров’я мінерали і вітаміни, і не виснажує запаси важливих елементів під час харчових ограниче ний.

Сочевиця — корисний, смачний, ситний продукт. Якщо ви хочете скорегувати вагу, скористайтеся рецептами з нашої статті. Вживання культури підтримають вашу стрункість, молодість і красу.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як підібрати протівоемболіческіе панчохи за розміром, класу компресії і моделі?

Pasha

Що можна їсти на вечерю для схуднення?

Serega

Перекушування на правильному харчуванні

Marina

Які існують методи дослідження серця і судин?

Bobby

Компрес на горло: лікування болю в горлі та кашлю ефективними народними рецептами

Axel

Рецепти корисного вечері для дітей і всієї сім’ї

Serega

Що таке гормон кортизол і за що він відповідає у жінок і чоловіків?

Maxim

Гімалайський сіль: користь і шкода

Undershmidtther

Харчування на сушінні: як спалити підшкірний жир?

Sasha

Залишити коментар