Здоров'я

Як заморозити свіжу зелень в морозилці?

Як заморозити свіжу зелень в морозилці?
зручно зберігати різні види зелені і овочів в морозилці, при такому способі обробки зберігаються вітаміни

Як підготувати зелень до заморожування?

Для тривалого зберігання в морозильній камері підійде виключно свіжа зелень, яка була зібрана протягом поточних 24 годин. Обов’язково переберіть кожну гілочку, видаливши мляві і жовті паростки, товсті листи. Ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім просушіть, розклавши на м’якому бавовняному рушник. Також запам’ятайте, що не варто тримати рослинність на відритому повітрі довше 2-3 годин, інакше вона зів’яне.

Способи заморозки

В пучках

Найпростіший і швидкий спосіб «крижаний» консервації це зберігання зелені цілими пучками. Візьміть кілька свіжих гілочок, не забувши попередньо помити і висушити. Помістіть продукт в поліетиленовий пакет або харчову плівку, злегка прим’яв, щоб випустити надлишки повітря. Зауважте і помістіть в морозилку. Таку заготовку можна зберігати протягом всієї зими, размораживая цілком або частинами. Також багато господинь окремо обрізають товсті стебла і піддають їх заморожування. Дану пряність можна додавати в супи і бульйони для додання їм приємного аромату.

ХОРОШI НОВИНИ:

В подрібненому вигляді

Дрібно нарубати обрану рослинність. Злегка підсушіть протягом 1 години, розклавши на простий обробній дошці рівномірним шаром. Потім в такому вигляді покладіть в морозильну камеру приблизно на 30 хвилин. Після того, як зелень трохи застигне, перекладіть її в пластиковий контейнер або пакет. Свіжі трави можуть бути схильні до холодної консервації як окремо, так і у вигляді сумішей. Наведемо прості приклади:

  • 300 гр. кропу, 450 гр. петрушки, 300 гр. базиліка;
  • 250 гр. чебрецю, 50 гр.орегано, 150 гр. м’яти;
  • 300 гр. шавлії, 100 гр. естрагону, 500 гр. шпинату.

Крижаними кубиками

Такий спосіб консервації ідеально підійде для приготування різних супів і тушкованих страв. Найчастіше для цього варіанту застосовують щавель, кріп, петрушку, базилік або шпінат.Заранее підготуйте потрібну рослинність, подрібніть до пюреобразного стану за допомогою блендера або міксера. Викладіть у формочки для льоду, заливши водою. Поставте в морозилку. При необхідності дістаньте крижаний кубик, кинувши його в киплячий бульйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна заморожувати на зиму в морозилці з овочів, фруктів і зелені?

З маслом

Замороження з маслом призначена для трав з жорсткими стеблинками, наприклад, для базиліка, чебрецю, шавлії або орегано. Надалі цю приправу можна додавати у всілякі гарячі страви. Дрібно наріжте зелень. Заповніть їй формочки, заливши будь-яким маслом на вибір: оливковою, рослинним, лляним. Через 24 години трави досягнуто повного промерзання.

ДОБРI НОВИНИ

  • оливкова олія 200 мл;
  • чебрець 1 пучок;
  • сіль 1 ч.л..;
  • часник 2 зубчики.

Подрібніть часник і чебрець в блендері. Посоліть. Перемішайте. Викладіть у форми для льоду. Залийте оливковою олією. Поставте в морозилку. Додавайте в каші або варену картоплю.

В томатному соку

Для приготування різних соусів, а також підлив, рагу і гарячих закусок допускається заморожування в томатному соку. Вам будуть потрібні:

  • томатний сік 250 мл;
  • часникові стрілки 3 шт.;
  • базилік 1 пучок;
  • кріп 1 пучок;
  • петрушка 1 пучок.

Подрібніть трави в блендері або міксері разом з часниковими стрілками. Отриману масу розкладіть по формах для льоду. Залийте соком. Поставте в морозильну відсік.

Корисні поради

Перед заморожуванням свіжої зелені зверніть увагу на найпростіші рекомендації.

  • Зберігайте трави в поліетиленових пакетах, харчовій плівці , силіконових формочках або пластикових контейнерах. Металеві і скляні ємності не підійдуть для цих цілей.
  • Розділіть рослинність на невеликі обсяги, щоб не довелося розморожувати її цілком, а лише частинами, наприклад, для приготування однієї страви.
  • Перед тим , як прибрати пакет в морозилку, обов’язково видаліть з нього надлишки повітря.
  • Запам’ятайте, що повторна заморозка продукту не допускається.
  • Дотримуйтесь товарне сусідство. Помістіть трави на одну полицю з овочами і фруктами, прибравши їх подалі від м’яса і риби.
  • Для виготовлення льодово-трав’яних кубиків обдайте окропом підготовлену рослинність, а потім дайте їй трохи охолонути і підсохнути.
  • Заморожену продукцію можна зберігати при температурі від 17 С протягом 12 місяців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Яка температура повинна бути в холодильнику і морозилці?

Урізноманітніть своє зимове меню, додавши ароматні свіжі прянощами. Знаючи про різні способи заморожування, ви без праці зробите смачні домашні заготовки. Приємного апетиту!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як правильно настояти золотий корінь на горілці?

Maria

Дієтичний курячий бульйон ( рецепт )

Tanya

Популярні методи лікування гіпергідрозу пахв в професійних закладах і вдома

Alfonso

Панічна атака: що робити в момент нападу, щоб побороти страх?

Murcia

Що означає тиск 150 на 90? Що робити, щоб знизити тиск в домашніх умовах?

Lamaxima

Печені яблука в духовці: користь і шкода

Axel

Як захиститися від кліщів — кращі покупні і домашні засоби

Serega

Як вивести себе з запою і чи потрібно це робити самостійно?

admin

У яких продуктах вуглеводів найбільше?

Andrey

Залишити коментар