Здоров'я

Як правильно готувати овочі?

Як правильно готувати овочі?
страви з духовки корисніше, ніж смажені

В мультиварці

Для даного способу обробки підходять будь-які овочі. Готування в мультиварці може проводитися в 2 режимах.

Режим «на пару»

В чашу викладіть овочі. Налийте води так, щоб вона заповнила ємність на 1/3 від загального обсягу. Закрийте кришку до клацання. Увімкніть пристрій. Температурний режим 115-120 С. Готування займе близько 40 хвилин. Після закінчення викладіть овочі в друшляк і промийте під краном для додання плодам хрусткою консистенції.

ХОРОШI НОВИНИ:

Режим «гасіння»

Функція гасіння передбачає роботу при температурі 95 С. Залийте продукти 4 склянками води. Для початку процесу прання. Час приготування 35 хвилин. Після закипання дозволяється відкрити кришку і посолити. По готовності викладіть блюдо на тарілку, давши трохи охолонути.

Як правильно готувати овочі?
гасіння один з найпростіших способів приготування овочевих страв

В мікрохвильовці

Мікрохвильова піч допоможе зберегти максимальну кількість антиоксидантних речовин . Для приготування таким способом підходять практично всі овочеві культури, крім цвітної капусти, так як при даній обробці вона втратить близько 50% поживних складових. Візьміть скляний посуд з кришкою, викладіть в неї необхідні продукти. Час приготування, наприклад, для картоплі на максимальній потужності 7-10 хвилин, для буряка 10-15 хвилин, а для моркви 5-7 хвилин. Головне, в середині розмістіть найменші плоди. По готовності дістаньте плоди і залийте холодною водою, залишивши на 15-20 хвилин. Кілька простих секретів:

  • вибирайте посуд з невеликими отворами на кришці.
  • кількість води має бути мінімальним, так як більшість молодих культур містить безліч природної вологи, що виділяється в процесі термічної обробки .
  • робите нарізку рівними невеликими шматочками.
  • для швидкого приготування стеблових плодів (наприклад, цвітної капусти та брокколі) рекомендується укладати їх у напрямку стебел до зовнішнього краю посуду.
  • проколюйте продукти з шкіркою (картопля або кабачки), щоб уникнути проривання шкірки під впливом температури.
  • приправляйте блюдо після того, як дістанете з мікрохвильової печі.
  • готуйте тільки на повній потужності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно використовувати препарат Амоксиклав 312?

на сковороді без масла

Викладіть на розпечену сковороду дрібно нарізані плоди, які не наливаючи масло. Час смаження може різнитися залежно від виду продукту. Наприклад:

ДОБРI НОВИНИ

  • картопля у вигляді брусків готується 20-25 хвилин.
  • кольорова капуста 10 хвилин, але після попереднього гасіння або варіння.
  • морква в вигляді кружечків 5-7 хвилин.
  • баклажани кубиками 10-12 хвилин.
  • помідори 3 хвилини.
  • болгарський перець 8 хвилин.

За словами дієтологів, така техніка дозволяє зберегти велику кількість антиоксидантів і вітамінів, як і при гасінні, і варінні на пару.

Пеннінг

Пеннінг парове приготування овочевих культур за допомогою томління у власному соку. Змастіть сотейник оливковою олією. У кілька шарів розкладіть овочі, нарізані акуратними слайсами. Присипте будь-якою приправою на вибір. Закрийте щільною кришкою і готуйте на невеликому вогні протягом 8 хвилин. Слідкуйте, щоб пар, на якому готуються овочі, не виходив назовні. Періодично струшуйте каструльку, щоб нижній шар не підгорів. Головне, щоб кришка була закрита щільно. Блюдо виходить ароматним, хрустким і м’яким одночасно. Пеннінг є оптимальним способом для кабачків, стручкової квасолі, моркви чи гарбуза.

Бланшування

Бланшування спосіб, при якому продукт спочатку обдають окропом, а потім опускають в крижану воду. Для бланшировки підходять молоді плоди з тонкою шкіркою. Чи не розрізані овочі по черзі опускайте в киплячу воду на 2 хвилини. Міністерство внутрішніх справ буде залишатися злегка хрусткою (альденте), а верхня м’якою. Якщо додати в окріп столову ложку харчової соди або кухонної солі, то відтінок зелених плодів стане яскраво-смарагдовим. Відразу після бланшування охолодіть овочі, опустивши їх у воду з кубиками льоду.

Кілька тонкощів даної методики:

  • шпинат найкраще підійде для бланшировки, так він залишиться м’яким і соковитим, а варіння знищить його ніжну структуру.
  • якщо обдавати окропом неочищеними буряк, то після зняття шкірки овоч стане яскраво-червоним.
  • нерідко такий спосіб застосовують для поліпшення якостей зберігання, наприклад, перед заморожуванням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно використовувати препарат Тресіба?

Темпура

Підготуйте рідке бездріжджове тісто. Обваляйте в ньому вибрані овочеві культури, нарізані на часточки. Влийте на сковороду 1 склянку оливкової олії. Обсмажте продукти у фритюрі . Скоринка повинна вийти неймовірно хрусткої , ніжною і соковитою . За смаком можете додати різні спеції і прянощі .

Ми розглянули основні способи приготування овочів . Кожен з вважається безпечним для здоров’я . Бажаємо приємного апетиту !

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Що таке збагачена киснем вода

admin

Що робити, якщо болить зуб під коронкою?

Undershmidtther

Зелений чай підвищує або знижує тиск? Користь зеленого чаю для організму

Serega

Йога для початківців: напрямки та переваги занять ( відео )

Dmitry

Коли краще тренуватися огляду біологічні ритми?

Lamaxima

Тренування для набору м’язової маси в домашніх умовах і в залі для хлопців і дівчат

Maria

Як правильно вибрати подушку: поради лікаря

admin

Що таке чітміл в схудненні і як часто його влаштовувати?

Bobby

Що таке пампінг — тренування?

Serega

Залишити коментар