Здоров'я

Рецепти з черемхи на зиму

Рецепти з черемхи на зиму
сушені плоди зберігають вітаміни

Варення і джеми

З цільними плодами

Візьміть наступне:

  • чорна черемха 1 кг.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 200 мл.

Засипте цукор в воду. Кип’ятіть до його повного розчинення. Потім викладіть ягідки і варіть ще 5 хвилин. Після того, як готовий сироп охолоне, включіть повільний вогонь і млоїте його близько 1 години.

З перетертими ягодами

Вам будуть потрібні:

  • червона черемха 1 кг.
  • цукор 1,5 кг.

Промийте плоди в друшляку, давши їм трохи стекти. Перекрутіть черемху в м’ясорубці разом з кісточками. Присипте піском і дайте настоятися близько години. Поставте отриману суміш на невеликий вогонь, проварити 30-40 хвилин. Після цього розкладіть в стерильний банки і закрутіть.

Без варіння

Необхідно взяти наступне:

  • чорна черемха 1 кг.
  • цукровий пісок 2 кг.

Подрібніть ягідки в блендері або міксері, додавши цукор. Закрутіть в банки. Додавайте в чай, молоко, кефір або крутий окріп. Джем, приготований в сирому вигляді, зберігає безліч корисних вітамінів і мінеральних речовин.

З лимонним соком

Інгредієнти:

  • червона черемха 1,5 кг.
  • лимонний сік 100 мл.
  • лимонна цедра 150 г.
  • цукровий пісок 2 кг.

промиті плоди засипте піском і залийте лимонним соком. Залиште на ніч. Утворений сік злийте в окрему ємність і поставте на повільний вогонь. Викладіть лимонну цедру. Кип’ятіть до повного розчинення цукру. Готуйте ще 30 хвилин. Чи не остигле варення закатати в банки.

З корицею

До складу входять:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • червона черемха 500 г.
  • мелена кориця 100 г.
  • цукровий пісок 400 г.
  • холодний окріп 4 склянки.

протягом 3 хвилин пробланшуйте ягоди окропом. Ошпарені плоди відправте в сотейник і змішайте з піском. Проваріть 8-10 хвилин, додайте корицю. Ретельно перемішайте і готуйте ще 15 хвилин. Трохи остудіть і викладіть в стерильні баночки.

З грушею

Для приготування необхідні:

  • червона черемха 650 г.
  • груша 1 кг.
  • цукровий пісок 0,5 кг.
  • холодний окріп 0,5 л.

Почистіть і поріжте груші. Пробланшуйте ягідні плоди під крутим окропом. Підігрійте цукор з водою, дочекавшись повного його розчинення. Потім викладіть ягоди і груші. Залийте необхідною кількістю води. Доведіть до кипіння, а потім млоїте протягом 10 хвилин. Гарячий джем розкладіть по ємностей і законсервуйте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти для схуднення з селерою

З сливою

У складі присутні:

  • чорна черемха 450 г.
  • зливу 700 г.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 300 мл.

Видаліть кісточки з сливи, а також розріжте її навпіл . Черемху перейдіть в м’ясорубці. Засипте піском і залийте холодним окропом. Поставте на повільний вогонь варіть близько 1 години. Розкладіть по стерильним баночках і закрутіть.

З чорницею

Візьміть:

  • червона черемха 500 г.
  • чорниця 500 р.
  • цукровий пісок 4 склянки.
  • вода 400 мл.

Розімніть ягоди з цукром. Залийте водою. Варіть протягом 1 години, постійно помішуючи. По готовності розкладіть по стерилізованим баночках. Закрутіть щільними кришками. Подавайте разом з млинцями або вівсяною кашею.

Рецепти з черемхи на зиму
черемха поєднується з чорницею

Напої

Компоти

З шипшиною
Вам будуть потрібні:

  • чорна черемха 2 склянки.
  • сушену шипшину 3 склянки.
  • цукор 100 г.
  • вода 1,5 л.

Промийте ягоди і обдайте окропом. Викладіть в каструлю, залийте водою. Поставте на середній вогонь. Після закипання додайте цукор, зменшивши потужність. Варіть протягом 5-10 хвилин. Закрутіть в банку.
З чорною смородиною
Інгредієнти:

  • червона черемха 300 г.
  • чорна смородина 250 г.
  • свіжа м’ята 1 пучок.
  • цукровий пісок 2 склянки.
  • вода 1,5 л.

Дрібно наріжте листя м’яти. Викладіть в одну ємність разом з ягодами. Залийте холодним окропом. Варіть на повільному вогні до закипання. Після чого додайте пісок і млоїте ще 6-7 хвилин. Чи не охолоджував, залийте компот в скляну простерилізованих банку, закрутіть.
З яблуками
Візьміть:

  • червона черемха 400 г.
  • яблука 1 кг.
  • цукор 3 склянки.
  • вода 1,5 л.

Яблука поріжте на тонкі скибочки. Залийте водою разом з плодами. Доведіть до кипіння, засипте цукром. Варіть ще 10 хвилин. Засукайте в скляні ємності. Подавайте взимку до святкового столу або на сімейні посиденьки.
З вишнею
Вам знадобляться:

  • чорна черемха 1 кг.
  • вишня 500 м
  • мелений імбир 50 г.
  • цукровий пісок 2 склянки.
  • окріп 2 л.

Очистіть вишню від кісточок . Обдайте окропом разом з черемхою в друшляку. Потім залийте водою. Томіть на середньому вогні до закипання. Повідомте пісок і мелений імбир. Проваріть ще 5 хвилин. Розлийте по обраним ємностей, щільно закрутіть кришками.

ДОБРI НОВИНИ

Сік

Основні компоненти:

  • чорна черемха 2 кг.
  • цукровий пісок 1 кг.
  • вода 2 л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як підвищити імунітет дорослому і дитині? Поради імунологів і народні рецепти

Вимочіть ягоди в холодній воді протягом 2 годин. Замініть рідина і доведіть плоди до кипіння, приминаючи їх дерев’яною ложкою, намагаючись розчавити. Застелите друшляк марлею, викладіть отриману масу. Не забудьте підставити миску, в яку буде стікати сік. Дайте йому трохи настоятися, а потім відправте в заздалегідь підготовлену тару.

Настоянка

Необхідні інгредієнти:

  • червона черемха 500 г.
  • цукровий пісок 2 склянки.
  • горілка 1 л.

Ретельно перетріть ягоди з цукром. Залийте окропом і дайте настоятися протягом 5-6 годин. До остившему напою додайте горілку. Розлийте по пляшках. Щільно закрийте пробками, поставивши в темне місце на 45 діб.

Лікер

Необхідно взяти:

  • чорна черемха 300 г.
  • черемхові пелюстки 150 г.
  • цукровий пісок 250 г.
  • горілка 1 л.

протягом 1-2 днів дайте пелюсток трохи підсохнути, розклавши їх на папері. Ягоди обдайте окропом. Змішайте разом з квітками, піском і горілкою. Розлийте по пляшках, щільно закупорити їх дерев’яними пробками. Поставте в тепле сухе місце на 1 місяць. Потім процідіть і налийте в чисті ємності.

Вино

Візьміть:

  • червона черемха 1 кг.
  • родзинки 100 р.
  • цукровий пісок 800 г.
  • вода 3 л.

Вимочіть родзинки у воді. Розімніть ягоди з цукром, заливши холодною водою, поставте на середній вогонь. Після легкого загустіння знімайте майбутнє вино з вогню. Охолодіть і налийте в банку, щільно закривши папером і кришкою. Поставте в тепле, але темне місце на 1-2 місяці, періодично знімаючи пінку і інші продукти бродіння. По готовності поставте в холодильник.

Сироп

Інгредієнти:

  • чорна черемха 1 кг.
  • тростинний цукор 500 г .
  • вода 1 л.

Замочите ягоди в холодному окропі і залиште на добу, давши їх трохи розм’якнути. Протріть плоди через сито, змішавши з піском. Влийте воду. Поставте на повільний вогонь на 20-30 хвилин. Як тільки сироп загус, остудіть його і розподіліть по стерилізованих ємностей, щільно закрутивши кришками. Даний напій можна додавати в кашу, чай або молоко.

Наливка

До складу наливки входять:

  • чорна черемха 500 г.
  • темний виноград 400 г.
  • айва 200 г.
  • сушена м’ята 100 г.
  • горілка 500 мл.
  • окріп 400 мл.

Наріжте айву тоненькими скибочками. Ягідні плоди промийте. Надішліть в ємність разом виноградом, попередньо очищеним від кісточок. Засипте цукровим піском. Дайте настоятися протягом доби. Потім додайте горілку, холодний окріп і сушену м’яту. Залиште на 2 місяці в сухому темному місці. По готовності процідіть і розлийте по чистим пляшках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти з червоної смородини на зиму

Маринади і соуси

Маринованная черемха

Візьміть:

  • червона черемха 400 г.
  • столовий оцет 100 мл.
  • гвоздика 6 шт ..
  • кориця в паличках 1 шт ..
  • базилік 1 пучок.
  • вода 500 мл.
  • цукор 5 ст.л.

Заздалегідь промиті і очищені ягоди розмістіть по простерилизованнимбанкам. Наполовину залийте окропом. У холодну воду додайте оцет, гвоздику, розломленими корицю і нарізану базилік. Доведіть відвар до кипіння. Влийте в плодам. Закрутіть кришками.

Консервовані огірки в черемховий соку

Необхідні компоненти:

  • сік чорної черемхи 3 л.
  • короткоплодние огірки 2 кг.
  • листя смородини 10 шт ..
  • вода 1 л.
  • столовий оцет 100 мл.
  • сіль за смаком .
  • цукор 6 ст.л.

Проколіть огірки виделкою в декількох місцях. Додайте в банках, прикривши смородиновим листами. У киплячу воду додайте сіль, цукор, оцет і сік. Трохи проваріть і розлийте по тарам. Законсервуйте.

Маринований солодкий перець

Інгредієнти:

  • червона черемха 700 г.
  • солодкий перець 2 кг.
  • цукор 5 ст.л ..
  • столовий оцет 120 мл.
  • лавровий лист 5 шт ..
  • сіль за смаком.

Наріжте солодкий перець на акуратні слайси. Викладіть разом з ягідками в підготовлені ємності. Залийте цукор водою і доведіть до кипіння. Покладіть сіль і лавровий лист, проварити ще 3 хвилини. Отриманим розсолом залийте вміст банок. Засукайте.

Маринований капустяний салат

У складі присутні:

  • чорна черемха 500 г.
  • білокачанна капуста 2 вилка .
  • буряк 6 шт ..
  • морква 7 шт ..
  • цукровий пісок 4 склянки.
  • столовий оцет 100 мл.
  • сіль за смаком.
  • гвоздика 10 шт.

пробланшуйте ягідки в окропі. Наріжте овочі. Викладіть в ємність разом з плодами. Розчиніть цукор у воді, додавши оцет, сіль і гвоздику. Томіть на повільному вогні протягом 4-5 хвилин. Залийте розсолом салат. Законсервуйте.

Спеціально для вас були підібрані найбільш популярні, смачні і корисні рецепти домашніх зимових заготовок з різних видів черемхи. Кожен компонент, що входить до складу, є натуральним і доступним за вартістю. Приємного апетиту!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Що таке Body pump в фітнесі та відео з тренуваннями

Maria

Печені яблука в духовці: користь і шкода

Axel

Овочі в сирому вигляді — користь і шкода кожного представника

Serega

Які вправи в басейні для схуднення найефективніші?

Megusta

Вправа вакуум для живота — відгуки, результати, відео

Alfonso

Що можна приготувати зі смородини?

Bobby

Опис сортів винограду

Undershmidtther

Що можна на питної дієті на 7, 14, 30 днів? Рецепти для питної дієти

Axel

Вилучений зуб: що робити після видалення?

Alex

Залишити коментар