Здоров'я

Рецепти літніх напоїв

Рецепти літніх напоїв
фрукти і ягоди вітамінів

На основі лимона

Класичний лимонад
Складові продукти:

  • лимон 1 шт ..
  • цукор 2 ст.л ..
  • холодна вода 1 л.
  • лід 20 кубиків.

Наріжте лимони на колечка, засипте цукром. Залийте водою. Прокип’ятіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Процідіть і остудіть. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Подавайте з кубиками льоду за бажанням.
З полуницею
Вам будуть потрібні компоненти:

  • лимон 1 шт ..
  • свіжа полуниця 350 г.
  • свіжа м’ята 1 пучок.
  • цукор 2 ч.л ..
  • вода 1 л.

Подрібніть полуницю до кашоподібного стану. Додайте нарізаний лимон і м’яту. Залийте водою. Доведіть до кипіння. Дайте настоятися протягом 2-3 годин. Потім поставте в холодильник на 1 годину.
З апельсином
Інгредієнти:

  • лимон 1 шт ..
  • апельсин 1 шт ..
  • апельсиновий сік 1 стакан.
  • вода 200 мл.
  • цукор 3 ст.л.

Залийте цукор водою. Додайте натерту лимонну цедру. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Перелийте в графин. Дайте настоятися протягом 5-6 годин. Апельсин поріжте кружечками. Викладіть до лимонному сиропу. Влийте трохи апельсинового соку. Охолодіть.

На основі м’яти

З обліпихою
Вам потрібно наступне:

  • м’ята 1 пучок.
  • суха обліпиха ¼ склянки.
  • мед 2 ст.л ..
  • окріп 1 л.

Залийте всі інгредієнти крутим окропом. Зачекайте 2 години. Охолодіть. Прикрасьте зверху гілочкою м’яти. Допускається подача з льодом.
З Тархун
Візьміть:

  • м’ята 1 пучок.
  • напій Тархун 2 склянки.
  • естрагон 1 пучок.
  • лайм 1 шт ..
  • лимон 1 шт ..
  • вода 1 л.

Подрібніть м’яту, естрагон, лимон і лайм в блендері. Залийте водою і доведіть до кипіння. Охолодіть. Влийте тархун. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
З яблуком
Для приготування необхідно взяти наступне:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • свіжа м’ята 1 пучок.
  • яблучний сік 1 л.
  • сік лимона 2 ст.л ..
  • лимон 1 шт ..
  • лід 10 кубиків.

змішайте яблучний сік з лимонним. Додайте подрібнену м’яту і кілька кубиків льоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти з черемхи на зиму

Рецепти літніх напоїв
саморобний лимонад корисніше і смачніше покупного

Алкогольні

Нижчеподані рецепти під силу приготувати не тільки професійного бармену в кафе, а й любителю в домашніх умовах.

Мохіто

Візьміть:

  • ром 1/3 склянки.
  • свіжа м’ята 1 пучок .
  • спрайт ½ склянки.
  • и

  • лайм ½ шт ..
  • тростинний цукор 1 ч.л ..
  • лід 15 кубиків .

В стакан висипте тростинний цукор. Видавіть лаймовий сік. Додайте стовчену м’яту і кілька крижаних кубиків. Налийте ром і спрайт. Зверху прикрасьте листочком м’яти і часточкою лайма. Перед подачею охолодіть.

Сангрия

Компоненти:

  • червоне напівсолодке вино ½ л.
  • ром ¼ л.
  • апельсин 1 шт ..
  • виноград 1 гілка.
  • цукор 3 ст.л ..
  • лимон 1 шт ..
  • спрайт 2 склянки.

Наріжте апельсин і лимон кільцями. Викладіть на дно скляного глека разом з виноградом. Засипте цукор. Налийте вино, ром і спрайт. Перемішайте до повного розчинення цукру. Остудіть в холодильній камері.

Спрітц

Інгредієнти:

  • Апероль 50 мл.
  • просекко 150 мл.
  • кока-кола 100 мл.
  • апельсинова цедра 2 ст.л ..
  • лід 15 кубиків.

Натріть апельсинову цедру на тертці середньої фракції. Змішайте з алкогольними напоями. Влийте кока-колу. Покладіть трохи льоду. Поставте в холодильну камеру на 1 годину.

Вишнева наливка

Для приготування необхідні:

ДОБРI НОВИНИ

  • стигла вишня 1 кг.
  • цукровий пісок 400 г.
  • горілка 1,5 л.

Очистіть вишню від кісточок. Закладіть в скляну ємність, залийте горілкою. Приберіть в темне прохолодне місце на 2 тижні, не забуваючи періодично помішувати. Після закінчення часу викладіть ягоди і змішайте їх з цукром, ретельно перемішавши. Залиште вишню з цукром ще на 2 тижні. Процідіть вишневий сироп, що вийшов з спиртованих ягідок. Змішайте його з початковим настоєм. Перелийте в графин. Поставте в холодильник настоюватися на 1 тиждень.

Яблучний сидр

Вам знадобляться:

  • свіжі яблука 3 кг.
  • цукор 0,5 кг.
  • вода 1 л.
  • спиртові дріжджі 50 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Сирна запіканка в духовці - улюблені рецепти італійців

Пропустіть яблука через м’ясорубку. Залийте водою. Дайте настоятися протягом 2-3 тижнів. Потім процідіть, засипте цукор і спиртові дріжджі. Накрийте рушником, поставте в тепле темне місце на 14 днів. Надалі проведіть ще одне проціджування. Розлийте по пляшках або графинею. Максимальний термін зберігання в готовому вигляді 4-5 місяців.

Лімончелло

Інгредієнти:

  • лимон 8 шт ..
  • цукор 400 г.
  • горілка 500 мл.
  • вода 1 л.

Зріжте лимонну цедру. Подрібніть її блендером або натріть на тертці. Залийте горілкою. Настоюйте протягом 1 тижня в темному прохолодному місці. Процідіть. З цукру і води приготуйте солодкий сироп додайте його до настоянці. Перемішайте. Отриманий напій розлийте по ємностей. Охолодіть. Рекомендується подавати з льодом.

Дитячі

На основі чаю

Монастирський варіант
Необхідно взяти:

  • зелений чай 2 ст .л ..
  • шипшина 1 ст.л ..
  • ромашка 1 пакетик.
  • мед 1 ч.л ..
  • вода 400 мл.

Залийте сухий чай, шипшина і ромашку окропом. Додайте мед. Ретельно розмішайте. Зачекайте 20 хвилин. Остудіть.
З м’ятою
Візьміть:

  • свіжа м’ята 1 пучок.
  • чорний чай 1 ст.л ..
  • кардамон 1 ч.л ..
  • лайм ¼ шт ..
  • цукор за смаком.

Подрібніть кардамон, лайм наріжте тонкими скибочками відправте в глибокий керамічний стакан. Додайте м’яту, чорний чай і цукор. Залийте окропом. Настоюйте протягом 1 години. Подавайте охолодженим.
З корицею
Необхідно взяти:

  • апельсин ½ шт ..
  • кориця ½ ч.л ..
  • меліса 2 гілочки.
  • окріп 1 стакан.

Наріжте апельсин на часточки. Викладіть на дно склянки. Додайте мелісу і корицю. Залийте окропом. Зачекайте 10-15 хвилин. Потім остудіть. Перед подачею прикрасьте гілочкою м’яти.

Фруктові

З ананасом
Приготувати напій дуже легко. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • консервований ананас 5 кілець.
  • цукор 4 ст.л ..
  • лимон ½ шт ..
  • м’ята 1 пучок.
  • вода 2 склянки.

Змішайте воду з цукром. Доведіть до кипіння. Додайте цедру лимона, натерту на дрібній тертці. Процідіть через ситечко. Отриманий сироп викладіть в графин разом з ананасами і м’ятою. Залийте окропом. Дайте настоятися протягом години. Остудіть.
З лісовими ягодами
Вам знадобляться:

  • чорниця 100 г.
  • суниця 100 г.
  • лохина 100 р.
  • цукор 3 ст.л ..
  • вода 3 склянки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна на питної дієті на 7, 14, 30 днів? Рецепти для питної дієти

Розімніть ягоди з цукром. Залийте окропом. Настоюйте протягом 1 години. Охолодіть. Зверху прикрасьте гілочкою м’яти або базиліка.
Динний шейк
Інгредієнти:

  • диня 1/3 шт ..
  • манго 1 шт ..
  • цукор 2 ст.л ..
  • вода 1 стакан.

Надішліть в чашу блендера диню і манго, очищені від шкірки. Покладіть трохи цукру і влийте воду. Збийте до отримання однорідної маси. Охолодіть.
Щербет
Візьміть:

  • вишня 100 г.
  • чорна смородина 100 г.
  • полуниця 100 м
  • малина 100 г.
  • кориця 1 ч.л ..
  • вода 2 склянки.
  • цукор 1 ст.л.

Залийте ягоди водою і варіть протягом 1 години на повільному вогні. Охолодіть і додайте цукор з корицею. Остудіть. Зверху прикрасьте м’ятою.
З персиком
Вам знадобляться:

  • персик 2 шт ..
  • лимон 2 шт ..
  • лайм 1 шт ..
  • цукор 2 ст.л ..
  • вода 1 л.

Очистіть персики від шкірки і кісточок. Наріжте на невеликі шматочки. З лимонів і лайм вичавити сік. Змішайте з цукром і персиками. Додайте воду. Доведіть до кашоподібного стану міксером або блендером.
З чорною смородиною
Складові:

  • яблуко 1 шт ..
  • чорна смородина 200 г.
  • цукор за смаком.
  • вода 1 стакан.

Подрібніть яблуко разом з чорною смородиною в блендері. Залийте окропом. Додайте цукор. Дайте настоятися протягом 2 годин. Охолодіть.
З кавуном
Візьміть:

  • кавун 500 г.
  • банан 2 шт ..
  • вода 1 склянка .

Подрібніть в блендері банан і кавунову м’якоть. Додайте воду. Ще раз перемішайте. Подавайте охолодженим.

Спеціально для вас ми підібрали найбільш популярні рецепти літніх освіжаючих напоїв. Приємного апетиту!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Види капусти і її користь для здоров’я

Scooby

Дієта на кефірі і на яблуках — суть і схема живлення

Undershmidtther

Чому місяць після пологів болить живіт?

Marina

Очищення від паразитів: ефективні методи чищення організму

Sasha

Корисні властивості борсукового жиру і способи його застосування

Coolio

Чому млинці прилипають до сковорідки і що робити, щоб вони не рвалися?

Tanya

Причини болю в вусі у дорослих і способи лікування больових відчуттів

Tanya

Лавровий лист — лікувальні властивості і способи застосування

Maxim

Скільки можна зберігати гриби і як приготувати заготовки правильно?

Marina

Залишити коментар