Новини краси

Уходовая і декоративна косметика — користь і шкода для краси і здоров’я

Уходовая і декоративна косметика - користь і шкода для краси і здоров'я
хороша декоративна косметика не може коштувати дуже дешево

Mineral oil

Нерідко в продукції зустрічається мінеральне масло. Це не заборонений інгредієнт, але треба пам’ятати, що ми маємо справу з нафтопродуктом. Косметика безпечна для шкіри, тільки коли в ній зовсім мало мінерального масла. Інша назва масла petrolatum. А в деяких ах назва звучить як paraffinum liquidum. Коли виробник перебільшує з мінеральним маслом, то при використанні косметики забиваються пори і турбує акне.

Propylene glycol

Добавка propylene glycol популярна, вона нерідко подмешивается виробниками в зволожуючу косметику. Кажуть, що дана речовина негативно впливає на органи (нирки, печінка) і іноді дратує шкіру.

Triclosan

Напевно, ви зустрічали на коробочках косметики назву triclosan. Зазвичай він додається в продукцію для догляду за проблемною шкірою. Це сильну антибактеріальну речовину. Побічним ефектом є знищення корисної захистом мікрофлори.

SLS

В косметичної індустрії широко використовується sls sodium lauryl sulfate (практично те ж саме sles або sodium laureth sulfate). З’ясувалося, що сульфати додаються в шампунь для посилення мильних властивостей продукту. У продажу переважають засоби, де є sls, продукції без цієї добавки сьогодні мало. Найпоширеніші побічні ефекти від таких добавок це запаморочення, нудота і сухість шкіри.

Glycerin

Всім відомо, що гліцерин здатний глибоко зволожувати шкіру. Але також треба зазначити, що при нанесенні значної кількості речовини, виходить зворотний висушують ефект.

Існує безліч дорогих і елітних косметичних засобів з обіцяним виражену зволожуючу дію, де в складі значиться вода і гліцерин. Наприклад, ви читаєте складу будь-якої косметики в магазині. Якщо спочатку набору інгредієнтів варто Glycerin (гліцерин) або Aqua (вода), то ефект від такого продукту буде такою ж, як при нанесенні доступного аптечного гліцерину.

Talc

Наявність тальку в косметиці небажано, але, на жаль, його використовують виробники кремів для тіла. Небезпека полягає в тому, що в цій речовині є азбестова канцерогенна пил, яка збільшує ризик розвитку раку легенів.

ХОРОШI НОВИНИ:

Parabens

Поширений сьогодні інгредієнт косметики parabens або парабени. В цілому ця добавка вважається шкідливою. Уже проведено не одне дослідження цієї речовини, результати говорять про те, що можливий розвиток раку грудей. Якщо речовина впливає в малих дозах, то воно безпечне. Але важливо відзначити, що парабени мають накопичувальний ефект в організмі людини. Не зловживайте продукцією з парабенами.

DEA

В косметичної продукції серед інгредієнтів може перебувати diethanolamine. Його можна побачити в тоніках і лосьйонах для догляду за шкірою обличчя. Відомо, що діетаноламін становить небезпеку виключно при злитті з іншими хімікатами, а відокремлено він нешкідливий.

DBP

Такі добавки як dbp, dep, phthalates характерні для фарбувальний косметики. Наприклад, крем автозагар або лак для нігтів. Вважається, що фталати викликають збої в репродуктивної і гормональній системі. Тому будьте обережні з такою продукцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Експерти засумнівалися в користі прийому аспірину

TEA

Як правило triethanolamine знаходиться у сприятливих косметичних засобах. У цього інгредієнта є властивість врівноважувати РН шкірного покриву. Правда, може виникнути небажана реакція накопичення в організмі в небезпечних кількостях, алергічна реакція і подразнення слизової очей.

Fragrance

Виробники зазвичай тримають в секреті набір компонентів для створення аромату. Ці речовини не грають основну роль, але додаються в косметику для поліпшення властивостей. У ароматичної композиції може бути багато складових, не одна сотня. Приклад компонента аромати fragrance. Деякі елементи, що входять до отдушку, надають токсичну дію на організм людини. Воно проявляється запальними і алергічними явищами.

BHA

Ще один сумнівний інгредієнт косметики це bha (butylated hydroxyanisole). І практично те ж саме собою являє bht (butylated hydroxytoluene). Ці назви можна бачити на етикетках сонцезахисних засобів. Дані добавки виступають антиоксидантами, але погіршують роботу імунної системи людини.

Dimethicone

Тепер варто описати dimethicone. Ця речовина з групи силіконів. Є й інші силіконові добавки. У шампуні додають водорозчинні силікони для пінної консистенції, речовина змивається з волосся без залишку. Завдання високополімерних силіконів склеювання посічених кінчиків волосся і покриття їх плівкою, згущення масляних кремів і вирівнювання шкіри.

водонерозчинного силіконові масла поліпшують розчісування і додають волоссю блиск, вони знаходяться в туші для вій. Їх можна побачити в помаді і популярної тональної косметиці. Також існують леткі силікони, які прискорюють сушку волосся, оздоровлюють піддаються термо впливу волосся.

При зловживанні або неправильному використанні коштів з силіконом стан волосся може погіршитися. Сумні наслідки це втрата обсягу, складності з укладанням, виснаження структури. Треба зауважити, що згідно з дослідженнями, силікон не вбирається в волосся, а розташовується зовні. Речовина не заважає диханню шкіри голови.

Силікони не лікують, а створюють візуальний ефект доглянутості за рахунок шовковистого блиску. Дія засобу зберігається, поки ви застосовуєте його, але пропадає при припиненні. Безпечна частка силікону в косметиці для обличчя 8%, для волосся 45%.

ДОБРI НОВИНИ

Якщо ви застосовуєте косметику для волосся, де є нерозчинні силікони, то щотижня мийте голову шампунем глибокої очистки. Крім dimethicone, існують добавки з подібними властивостями phenyl trimethicone і cyclomethicone.

Benzophenone

Черговий інгредієнт Бензофенон 3 виступає в якості сонячного фільтра для захисту шкіри. Компонент знаходиться в парфум, милі, сонцезахисні засоби. Якщо концентрація речовини досить велика, то виникає почервоніння і алергія. Інша назва речовини діфенілкетон.

Butylene Glycol

Добавка бутиленгліколь це розчинник, влагоудерживающий агент і консервант, речовина для посилення дії інших складових косметики. Іноді цей компонент має токсичну дію і провокує подразнення шкіри і очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Гречка: користь і шкода при цукровому діабеті

Urea

Не варто лякатися назви сечовина. Цей інгредієнт знаходиться в зволожуючих засобах, шампунях, кремах для лущиться, сухий, чутливої ​​шкіри, що в’яне, багатьох кремах для декольте і навколо очей, молочку для особи, зубній пасті, антиперспіранти та лосьйонах. Барвники для волосся теж можуть містити сечовину. Зазвичай концентрація не перевищує 1%. Косметика з сечовиною не застосовується на роздратованою, жирної і покритої вуграми шкірі.

АНА

В косметиці найчастіше перебувають кислоти з групи ВНА і АНА. А ще їх називають фруктовими кислотами. У такий косметики потужні відбілюючі властивості, вона покращує колір обличчя і додає шкірі еластичності, дає зволожуючий, омолоджуючий і розгладжують.

Уходовая і декоративна косметика - користь і шкода для краси і здоров'я
слід уважно читати склад декоративної косметики перед її застосуванням, особливо при надчутливої ​​шкірі

Консерванти в косметиці

Сьогодні активно обговорюється руйнівну дію консервантів, при цьому ясно, що косметичні засоби неможливо готувати без таких. Якщо виробник не додасть консервант, то продукція може бути заражена паразитами і бактеріальної флорою, вона буде мати маленький термін придатності менш 14 тижнів. Очевидно, що це нікому не вигідно.

Насправді, шкода консервантів дещо перебільшений, тому що інформація подається в узагальненому вигляді. Одні речовини дійсно є згубними, інші зовсім немає. Просто треба вміти їх відрізняти один від одного. Наступні консерванти вважаються не такими шкідливими і допустимі в косметиці:

  • natapres.
  • potassium sorbate.
  • benzylalcohol dha.
  • grapefruit seed oil.

Доцільно відмовитися від косметичної продукції, де присутні консерванти з токсичними формальдегідами. Ці речовини становлять небезпеку для нервової системи. Приклади найшкідливіших консервантів:

  • bronopol.
  • dmdm hydantoin.
  • sodium hydroxymethylglycinate.
  • imidazolidinyl urea.
  • quaternium 15.
  • diazolidinylurea.

Антивікові добавки в косметиці

Наступні речовини присутні в засобах, що дають помітний омолоджуючий ефект:

  • рідкий вітамін Е розгладжує розтяжки, діє як сильний антиоксидант, робить шкіру еластичною.
  • алое вера делікатно охолоджує, працює як антисептик, знаходиться в складі тонізуючих кремів і засобів для відновлення шкіри після засмаги.
  • ві оградние кісточки екстракт кісточок винограду додається в косметику з групи анти ейдж, сприяє регенерації шкіри, має в складі лінолеву кислоту і корисні поліфеноли.
  • жожоба масло жожоба допомагає поліпшити гідроліпідний шар шкіри, інтенсивно живить її, знаходиться в зволожуючих шампунях і кремах.
  • равликовий муцин має виражену антиоксидантну активність, уповільнює старіння, рятує від ранніх зморшок, загоює пошкодження, лікує дерматит і шрами, прибирає сліди від прищів і розтяжки, покращує стан проблемної шкіри.
  • білки в косметиці зустрічаються природні, гідролізовані і кватернізірованние протеїни, вони позитивно впливають на шкіру.
  • стовбурові клітини покращують колір обличчя , роблять шкіру пружною і гладенькою, візуально омолоджують особу.
  • цинк косметика з цинком сприяє швидкому відновленню клітин, допомагає регенерації після поразки сонячними променями, речовина рятує від раннього фотостаріння шкіри.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Волоські горіхи при діабеті: користь і протипоказання

Токсичні добавки в косметиці

перерахувати м неприпустимі косметичні інгредієнти, які мають токсичну дію і забороняються в деяких країнах:

  • monoethanolamine небезпечна речовина МЕА може перебувати в зволожуючою косметиці для тіла.
  • 2-methyloxirane шкідливий інгредієнт, який іноді додають в звичайну зубну пасту, ця речовина знаходиться в осветляющей шкіру косметиці.
  • exotic verbena oil ця речовина не можна використовувати в парфумерії, воно під забороною для виробників косметики, зате доречно в стайлінгу засобах, таких як кондиціонер і укладальної гель для фікс ації волосся (майже те ж litseacitrata verbena oil).
  • brucine надтоксичність добавка, яку впроваджують в Клинзер для особи.
  • hydroquinone небезпечне для шкіри речовина в популярній косметиці.
  • hcl знаходиться в популярних зволожуючих кремах і продукції для відновлення після засмаги (друга назва lidocaine hydrochloride).
  • dcl іноді присутній в анти запальних кремах (інше найменування речовини diphenhydramine hydrochloride).
  • hydroabietyl alcohol цей компонент можна використовувати в парфум, він зустрічається в багатьох гелях для укладання волосся.

розшити ровка маркування на косметиці

Not tested animals

Позначка на косметиці not tested animals або cruelty free свідчить про те, що деякі складові не проходять проби на тваринах. Інші написи, такі як not currently tested (схожий варіант no new testing) це знак повної відмови виробника від тварин тестів, це означає, що перевірки косметики проходять в звичайних лабораторних умовах.

Noncomedogenic

Слово noncomedogenic на упаковці говорить про відсутність забивають пори інгредієнтів. Наприклад, такими є ізопропіл, стеарат бутил, парафіни, окремі сорти масел і жирні кислоти. Насправді, ніхто не гарантує, що певна дороге або дешевий засіб не приведе до появи акне.

Clinically proven

Напис clinically proven на баночці декоративної або уходовой косметики означає, що виробник перед запуском продажів своєї продукції перевірив її дію протягом 14 днів і у тестованих людей не виникло проблем зі здоров’ям. До речі, такий факт не виключає ризик алергії. Приблизно те ж саме означає напис dermatologically tested.

Аlcohol free

Позначка alcohol free каже, що в складі відсутня саме етиловий спирт. Крім нього в складі може знаходитися ланоліновий або стеаріловий спирт. Найбільш істотний шкода етанолу, тому наявність інших видів спирту не настільки згубно для шкірного покриву.

Не купуйте косметику з потенційно небезпечними речовинами в складі. Краще витратити трохи більше грошей, але отримати хороший результат догляду за шкірою і волоссям. Будьте красиві і здорові.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Тату на передпліччі — ідеї для чоловіків і жінок зі значенням

Alfonso

Як організувати правильний догляд за порожниною рота — які товари вам будуть потрібні і як ними користуватися?

Alex

Види фарбування брів в салоні і вдома. Яку фарбу вибрати для домашнього фарбування брів?

Maria

Парафінотерапія для рук в домашніх умовах і салоні. Користь і покрокова інструкція процедури

Pasha

Крем з екстрактом равлики — огляд популярної продукції для особи

Murcia

Що таке філери і яких видів бувають

admin

Перманентний макіяж брів

admin

Парафінотерапія для рук і ніг: проведення процедури в салоні і вдома, покрокова інструкція

Alfonso

Пудра для прикореневого об’єму волосся — рейтинг кращих видах згідно відгуками

Undershmidtther

Залишити коментар