Здоров'я

Як смачно згасити яловичину на сковороді, в духовці і мультиварці?

Як смачно згасити яловичину на сковороді, в духовці і мультиварці?
страви з яловичини смачні і ситні, багато хто з них можна їсти на дієті

Прості рецепти тушкованої яловичини

Приготування в мультиварці

Найпопулярніший рецепт
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 500 г.
  • сіль з перцем на ваш смак.
  • цибулю 1 шт ..
  • вода 250 мл.
  • морква 1 шт ..
  • рослинне масло 3 ст. л.

На приготування піде 2,5 години. Наведено кількість інгредієнтів для 3 повноцінних порцій. Спочатку опрацюємо овочі зробимо цибульні кільця і ​​поріжемо морквину гуртками крупно.

Потім приступаємо до смаження м’яса. Спочатку треба вимити яловичину, потім порізати її зручними для вас шматками. Легке обсмажування виробляємо протягом 10 хвилин, виставивши на мультиварці режим смаження. В процесі треба помішувати м’ясо, так воно приготується рівномірніше.

Перша частина процесу полягає в тому, щоб налити воду, посипати перець з сіллю, додати улюблені спеції і готувати в режимі гасіння рівно 1,5 години.

Далі йде друга частина процесу завершальна. Кладемо цибулю з морквою. Тушкуємо м’ясо ще 30 хвилин, не змінюючи режим. Тепер яловичину можна вважати готовою. Рекомендуємо подавати тушковану яловичину з овочами, картоплею або кашею.
Яловичина з томатом і картоплею
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 800 г.
  • перець з сіллю на ваш розсуд.
  • томат-паста 2 ст. л ..
  • мелена паприка 2 ч. л ..
  • картопля 500 г.
  • цибулю 2 шт ..
  • рослинне масло 3 ст. л.

На підготовку м’яса з буде витрачено 2 години і 20 хвилин, у вас вийде близько 7 невеликих порцій. Попередньо посмажити цибулю, нарізану крупно, напів-кільцями, на режимі смаження, про готовність свідчить характерний напівпрозорий вигляд.

Потім готуємо м’ясо разом з цибулею. Ріжемо його на дрібні фрагменти. Жарку виробляємо до 10 хвилин, в процесі на забуваємо помішувати.

Після підготовчих заходів йде етап гасіння. Розбавте томат-пасту водою, долийте цей соус до цибулі і яловичині. Посоліть, насипте паприку. При бажанні покладіть гострий перець в невеликій кількості, але цей інгредієнт підходить тільки для любителів гострих страв.

ХОРОШI НОВИНИ:

Якщо все зробити правильно, то можна отримати щось на зразок угорського гуляшу. Налийте стільки води, щоб яловичина була практично повністю прихована. Припустимо додати цукор. Готуємо 1,5 години в режимі гасіння, в мультиварці.

Коли завершиться початкове гасіння, ріжемо кубиками картоплю і кладемо в чашу. Додати ще 30 хвилин гасіння, щоб картопля теж приготувався. Кладіть перець і сіль, скільки вам потрібно. Врахуйте, що молода картопля готується швидше, до 20 хвилин, а звичайна до 30 хвилин.

Схожим чином готується картопля з яловичиною і сметаною. Досить прибрати з рецепта томатну пасту і покласти сметану з невеликою кількістю води.
Яловичина і овочі
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 700 г.
  • сіль з перцем будь-яку кількість.
  • помідори 2 шт ..
  • вода 50 мл.
  • кабачок 1 шт ..
  • рослинне масло 3 ст. л ..
  • перець 1 шт ..
  • часник 2 зубці.
  • морква 1 шт ..
  • цибулю 1 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Сирна запіканка в духовці - улюблені рецепти італійців

На підготовку яловичини з овочами піде 2 години, в результаті у вас буде 6 порцій страви. Спочатку заготовлюються овочі соломкою ріжуться перець, цибуля і морква. Кришимо кубиками помідори з кабачками.

Потім необхідно обсмажити попередньо очищені зубці часнику. Для цього налити в мультиварку масло, обсмажити цілі зубчики без шкірки, потім прибрати їх, потрібен тільки смак і аромат.

Приступаємо до смаження м’яса. Шматок м’яса миємо й ріжемо маленькими кубиками. Готуємо в режимі смаження. Смажити потрібно припиняти тоді, коли шматочки оптимально підрум’яняться.

Пошарово на яловичину накласти овочі цибуля, морква, кабачок, помідор і зверху перець. Можна сипати трохи солі на кожен ярус.

Щоб загасити м’ясо і овочі, треба додати води. Краще використовувати малу кількість рідини, так як при готуванні з овочів виділяється волога, тому страва все одно буде у власному соку.

Рекомендується продовжувати гасіння до 1,5 години. Коли продукти приготуються, все змішати, поперчити, посолити.

Як смачно згасити яловичину на сковороді, в духовці і мультиварці?
м’ясо оптимально поєднується з овочами

Приготування на сковороді

Яловичина з картоплею і цибулею
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 500 г.
  • сіль довільно.
  • картопля 800 г.
  • перець горошком 5 горошин.
  • цибулю 3 шт ..
  • мелений чорний перець на ваш смак.
  • борошно 1 ст. л ..
  • окріп 3 склянки.
  • вершкове масло 2 ст. л ..
  • приправа гвоздика кілька шт.

Всю яловичину розділити на 6 шматків, посипати перець і сіль. Далі йде панірування з пшеничним борошном. Подальша обсмажування в вершковому маслі повинна тривати аж до утворення щільної кірки. На сковорідку налити воду 1 склянку, довести до кипіння, долити ще 2 склянки, прикрити все кришкою для гасіння. Процес складе 2 години.

В момент напівготовності покласти дрібно порізану цибулю, лавровий лист, картоплю, перець та гвоздику. Встановивши невеликий нагрів, готувати страву до 30-40 хвилин. Непогано до даного блюда подати овочі. Наприклад, приготуйте салатик з помідорами і огірками.
Яловичина і гриби
Компоненти:

ДОБРI НОВИНИ

  • м’ясо яловичина 500 г.
  • сіль на ваш розсуд.
  • гриби 500 г.
  • кріп без обмежень.
  • цибулю 2 шт ..
  • сметана 1 склянка.
  • натуральний жир 2 ст. л.

Порізати яловичину на шматки, добре відбити їх, посмажити з цибулею кільцями. В іншій сковорідці посмажити гриби з жиром, потім з’єднати їх з м’ясом. Заправити блюдо сметаною, посипати сіль з перцем. Тепер кладемо гриби і м’ясо в горщики і ставимо їх на деко в духовку. Нагрівання середній. Чекайте 2 години до готовності кількох порцій страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Форма для випічки - яку краще вибрати для випікання в духовці, мікрохвильовій печі і на газу?

Радимо їсти смажене і тушковане м’ясо з кропом і картоплею.
Яловичина і чорнослив
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 700 г.
  • перець горошком на ваш смак.
  • чорнослив 600 г.
  • сіль щіпка.
  • рослинне масло 100 мл .
  • пшеничне борошно 50 г.
  • томат-паста 50 г.
  • винний оцет 50 г.
  • вершкове масло 50 г.
  • апельсиновий сік 1 стакан.
  • лимон 1 шт ..
  • м’ясний бульйон 2 склянки.

Яловичина, рослинне масло і чорнослив це про нова страви, інше для соусу. Треба зауважити, що перед вами солодкувате блюдо, його смак специфічний, але багатьом подобається.

Спочатку ріжемо яловичину і обсмажуємо її. Кладемо м’ясо в тару, наливаємо воду, тушкуємо на слабкому нагріванні.

Щоб зробити соус, необхідно змішати цукор з оцтом, поставити на вогонь і варити, поки вміст не стане золотистим. Потім налити бульйон і сік апельсина. До м’яса посипати борошно, долити саморобний соус, додати томат-пасту.

Час гасіння страви в будь-який сковорідці 30 хвилин. Потім кладемо різаний лимон, перець, чорнослив. Продовжувати повільне гасіння ще кілька хвилин.

Приготування в духовці

томління м’ясо
Компоненти:

  • філе на кістки 1 кг.
  • вода потрібну кількість.
  • масло для смаження.

На приготування м’яса буде витрачено цілих 4 години, але воно того варте. Для приготування цієї страви не потрібні спеції. І ви отримаєте м’ясо, що нагадує за смаком справжній стейк з кров’ю. Можна вживати в охолодженому вигляді.

Бажано витримати яловичину при кімнатній температурі 30 хвилин. Розігріти сковорідку і кожну сторону шматка м’яса обсмажити, приблизно по 0,5 хвилини.

Тепер прибираємо м’ясо на кісточці в духовку, встановлюємо температуру 90 градусів, засікаємо час 4 години.

Після завершення процесу готування в духовці, м’ясо томити ще 30 хвилин під кришкою. Потім можна подавати дивно смачну і ароматну яловичину. Можете при вживанні використовувати будь-які приправи, перець і сіль. Але при готуванні прянощі не потрібно додавати.
Яловичина і овочі горщиках
Компоненти:

  • м’ясо яловичина 600 г.
  • помідори 5-6 шт. .
  • цибулю 1 шт ..
  • перець і сіль на ваш розсуд.
  • морквина 1 шт ..
  • зелень без обмежень.
  • цукіні 1 шт ..
  • орегано будь-яку кількість.
  • солодка картопля 1 шт ..
  • вершкове масло 4 ст. л ..
  • печериці 6 шт.
  • сметана 8 ст. л ..
  • часник 2 зубці.
  • твердий сир 50 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Печені яблука в духовці: користь і шкода

Дане блюдо добре виручає на дієті воно не перевантажує шлунково-кишкового тракту і в Водночас є живильним, втамовує голод. Яловичину в горщиках легко приготувати. Буде витрачено 1 годину і 45 хвилин. У вас вийде 4 порції.

Нарізати маленькими кубиками яловичину. У кожен горщик кладемо масло, напів-кільця цибулі і м’ясо. Ріжемо кубиками цукіні і солодку картоплю. Морквину ріжемо кружальцями. Солимо ці овочі і додаємо в горщики поверх яловичини.

Щоб гриби виглядали максимально красиво, ріжемо їх пластинками, додаємо орегано, викладаємо в горщики прямо на овочі. Далі кладемо помідори, нарізані кільцями. Потім потрібно кожну порцію заправити сметаною, і тертим сиром. Можна також тонко порізати сир.

І заключний шар в горщиках це зелень. Духовку не нагріваються, щоб посуд не тріснула, поставте на деко горщики, встановіть температуру 180 градусів. Час гасіння і запікання м’яса в духовій шафі 1,5 години.
Яловичина в стилі чанахи
Компоненти:

  • яловичина 500 г.
  • зелень кінза , петрушка, базилік і кріп 0,5 склянки.
  • цибулю 1 шт ..
  • болгарський перець 1 шт ..
  • картопля 500 г.
  • помідори 2 шт ..
  • баклажан 3 шт ..
  • томат-паста 3 ст. л ..
  • часник 2 зубці.

Коли ви будете готувати цю страву, по всьому вашому житлу розійдеться вабить і чарівний аромат м’яса, овочів і спецій. Важливо, що в цій страві не так багато жирів, тому не бійтеся його їсти, ви їм не зіпсуєте фігуру. В даному випадку немає смаження, всі продукти тушкуємо природним чином.

Виключіть морква, щоб страва вийшла в стилі чанахи. Не критично замінити яловичину на баранину, буде теж дуже смачно. Всього на підготовку буде витрачено 2,5 години.

Порізати цибулю дрібно. Помідори нарізати кільцями, перець подрібнити, часник розчавити, все інше порізати кубиками. Беремо горщики і укладаємо яловичину, цибулю, картоплю, баклажани, часникове пюре, томат-пасту, помідори, перчик і будь-яку зелень. Радимо дотримуватися саме таку послідовність з низу догори.

Всі продукти повинні бути сирими. Не забудьте додати перець, сіль, трохи води і прикрити кришки. Встановити горщики на деко, що не розігріваючи духовку. Час гасіння м’яса в горщиках 2 години, температура нагріву 180 градусів.

Обов’язково використовуйте яловичину в вашому меню, так як це м’ясо є легким і поживним му білка. Керуйтеся нашими порадами, рецептами і будете готувати блискуче, радуючи себе і своїх близьких. Приємного вам апетиту.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Про що говорить знижений гемоглобін: ефективні засоби і харчування для підвищення гемоглобіну

Bobby

Як бігати правильно, щоб схуднути?

Marina

Як правильно настояти золотий корінь на горілці?

Maria

Бесшлаковая дієта при колоноскопії: особливості та меню

Lamaxima

Які ізометричні вправи можна виконувати в домашніх умовах?

Dmitry

Рецепти смузі з бананом

Dmitry

Лікувальна озонотерапія: види процедури для особи і тіла, показання та результати

Axel

Які овочі можна їсти сирими?

Alex

Місячні після пологів при грудному вигодовуванні

Serega

Залишити коментар