Здоров'я

Паста урбеч — користь і шкода страви, рецепт приготування

Паста урбеч - користь і шкода страви, рецепт приготування
паста урбеч калорійне ласощі

Користь і шкода урбеча

Лікувальні властивості

Натуральна паста урбеч може використовуватися як загальнозміцнюючий засіб. А також відомо про лікувальні якості продукту. Якщо поїсти урбеч з хлібом і попити води, то помітно додається сил. Людина за допомогою такого перекусу може відразу регенеруватися, до нього повернуться сили, і він незабаром вийде з виснаженого стану. Козій жир змішують з пастою урбеч і приймають потроху для профілактики простудних захворювань або накладають як знезаражувальних компресів проти ударів або гнійних утворень.

Крім іншого, відомо, що універсальна паста урбеч допомагає в лікуванні гастриту. Паста з насіння і горіхів з цукром або вершковим маслом, лікує захворювання бронхів і легенів, кашель, шкірні захворювання. Паста покращує роботу імунної системи і піднімає життєвий тонус, налагоджує травлення, загострює апетит, діє як сечогінний препарат. Урбеч має бактерицидний, протизапальний, судинорозширювальний і очищающий кров ефект. Урбеч з конопляних насіннячок знижує холестерин, містить ПНЖК.

Продукт поставляє незамінні амінокислоти, величезний комплекс вітамінів і мінералів, рятує від тромбоутворення. Паста лікує бронхіт, нефрит, кашель.

Мак в складі пасти живить організм масою мінералів і вітамінів. Урбеч з маком знищує паразитів в організмі. Паста з лляних насіння включає клітковину, ПНЖК, амінокислоти, омолоджує організм, захищає від гінекологічних розладів і онкології. Протизапальний ефект лляного насіння дозволяє лікувати захворювання шлунково-кишкового тракту і дихальної системи. Льон очищає організм і діє як відхаркувальний засіб. Паста з соняшниковим насінням включає багато ПНЖК, спектр вітамінів, сприяє зниженню холестерину в складі крові.

Урбеч готують також з волоських горіхів. У цій пасті дуже багато цінних вітамінів, є мікроелементи. Волоський урбеч очищає, знижує ймовірність онкології і атеросклерозу, діабету. Продукт рекомендується людям, яких турбують головні болі, гіпертонія. Паста з волоських горіхів заспокоює нерви, нормалізують кислотність в шлунку. Урбеч також готують з смачних гарбузового насіння. Це ідеальний продукт для збалансованого харчування, яке забезпечує красу і здоров’я.

В пасті нереально широкий спектр вітамінів і мінералів, є амінокислоти. Кісточки абрикоса це вдала і часто використовувана основа для приготування пасти. Активні природні речовини в складі кісточок рятують від онкології, живить багатьма важливими мікроелементами. Урбеч містить багато легко засвоюваного білка, в цьому питанні перевершує м’ясо. У продукті поєднуються швидкі і повільні вуглеводи він відмінно насичує. Не менш корисна паста з фісташок, мигдалю, фундука, кунжуту.

ХОРОШI НОВИНИ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь свіжовичавленого яблучного соку

Можлива шкода

Оскільки паста має природну основу, протипоказання присутні мінімально. Шкода може виявитися тільки при неправильному вживанні або зловживанні пастою. Доведеться обмежити урбеч, якщо є непереносимість горіхів. При алергії на продукти бджільництва, не потрібно додавати в пасту пед. Відзначимо ще один негативний момент паста має особливий смак, він не всім приємний. Якщо адаптуватися до цього смаку і вживати продукт в розумних кількостях, то неприємностей не буде.

Не можна вживати урбеч в великих кількостях, інакше висококалорійний продукт зробить свою справу. Викличе набір зайвої ваги.

Паста урбеч - користь і шкода страви, рецепт приготування
пасту урбеч можна приготувати з насіння льону, кунжуту і різних видів горіхів

Калорійність урбеча

Продукт може мати різну калорійність в залежності від складу і добавок. Найчастіше паста містить в собі від 540-570 ккал. У урбече 36 г б жирів, 13 г білків і 43 г вуглеводів. Якщо ви перебуваєте на дієті, при якій не можна вживати більше 2000 ккал на добу. Маленька порція пасти всього 100 г покриває значну частину добової калорійності. Це 27% добової калорійності.

Як вживати урбеч?

Їжте як душа забажає вашу саморобну Дагестанську пасту. Наприклад, відмінна ідея зробити пюре з горіхів або насіння, потім заправити його медом. В рамках здорового харчування вітається вживання пасти разом з різними видами фруктів. Ідеальний варіант, який ми радимо їсти разом з лляними насінням або кунжутом, це яблуко. Якщо ви зробили пасту з соняшникових насіннячок, то поєднуйте її з виноградом. Пасту з абрикосових кісточок їжте разом з персиками.

Обов’язково спробуйте чарівно смачні та поживні бутерброди, що складаються з хлібців і пасти. Кладіть урбеч в солодкі страви, змішуйте з соусами, заправляйте салати. Якщо додати пасту в кашу, то вона буде набагато цікавіше. Їсти урбеч по Вранці це ефективна профілактика хвороб.

Як приготувати урбеч в домашніх умовах?

Урбеч з льону

Компоненти:

  • лляні насіння.
  • підсолоджувач.
  • масло.

Пасту готують з темних і білих насіння. Часом зробити це непросто, так як фахівці рекомендують перемолоти насіння жорнами з каменю. Саме завдяки цьому незвичному для нас інструменту готова паста тягнеться і є олійною. Ви можете добитися такого ефекту, якщо скористаєтеся кухонним комбайном, товкач з ступкою або блендер. Робота з приготування пасти складна і тривала. Витримують це тільки справжні гурмани. Базовий інгредієнт пасти це лляні насіння. До насіння додають масло і прийнятний підсолоджувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Користь граната при цукровому діабеті

Пасту підсолоджують кленовим сиропом або медом. Спочатку треба розігріти масло, з’єднати з подсластителем і насінням. Все змішати, ще раз прогріти, але не кип’ятити. Масу перемолоти в блендері, потім розфасувати по банкам.

Урбеч з кунжуту

Компоненти:

ДОБРI НОВИНИ

  • кунжутне насіння.
  • випічка або напої.

Кунжутна паста це паста тхина. Урбеч з кунжутного насіння має специфічний смак. Паста складається виключно з перетертих насіння. Подрібніть їх будь-яким способом. Кунжутна паста це чудовий наповнювач для тарталеток, морозива, йогурту, домашніх круасанів, сумісна з мюслі, чаєм, оладками.

Урбеч з горіхів

Паста з арахісу
Компоненти:

  • горіхи арахіс 450 г.
  • мед або інших підсолоджувальних інгредієнт 1 ст. л.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • арахісове масло (або будь-яке інше рослинне масло) 1 ст. л.

Очищений арахіс промити, просушити, викласти на деко. Час приготування в духовці при 180 градусах до 7 хвилин. Далі розмолоти горішки блендером. При необхідності треба доливати воду в процесі перемелювання, щоб паста не була занадто густий. Можна покласти улюблені спеції. Наприклад, арахіс поєднується з мускатним горіхом, корицею, шоколад або какао. Мед можна замінити на фініки, додати інших сортів горіхів.
Паста з мигдалю
Компоненти:

  • горіхи мигдаль 300 г.
  • сіль на ваш смак .
  • цільнозерновий хліб або тости для приготування бутербродів.

Хороше доповнення до мигдальної пасти це зерновий хліб, яблука, овочі. Її гранично просто приготувати в домашніх умовах. Потрібно лише мати духовку, міксер і сам мигдаль. Духова шафа розігріти до 250 градусів. Розкладаємо горішки на пергамент, сушимо до 7 хвилин. Довше затримувати горіхи в духовці не треба. Головне завдання це злегка висушити їх, не смажити. Остудити продукт, перекласти в блендер. Дробимо горіхи приблизно 15 хвилин на середній швидкості. Краще зробити 3 підходи по 5 хвилин, щоб не зламати техніку.

Якщо підсмажити мигдаль, то паста буде за кольором темніше, а якщо злегка підсушити, то світліше. Також обсмажування і сушка трохи змінюють смак.

Урбеч з кісточок

Паста з гарбузового насіння
Компоненти:

  • гарбузове насіння 200 г.
  • морська сіль з дрібними фракціями 0,5 ч. л.
  • нерафіновану соняшникову олію 3 ст. л.
  • мускатний горіх 0,5 ч. л.
  • петрушка і / або кріп 2 гілки.
  • мелений чорний перець на ваш смак.
  • вода 5 ст. л.
  • часник 1 зубок.
  • сік лимона 1 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Волоські горіхи при діабеті: користь і протипоказання

За допомогою кухонного блендера розмолоти насіння в порошок. Нарізати дрібно зелень. Все перемішати блендером, поки не утвориться масляна густа паста. Вживайте відокремлено отриману пасту або намащуйте його на хлібці.
Паста з абрикосових кісточок
Компоненти:

  • ядерця, здобуті з кісточок абрикоса.
  • мед.
  • вершкове масло.

Потрібно все перемішати. Бажано використовувати макогін спеціальну палицю. Або взяти товкач і ступку. Це потрібно для виходу олії з зерен. Щоб розмолоти ядра доведеться довго працювати вручну.

Урбеч з кокоса

Компоненти:

  • м’якоть кокоса.
  • спеції за смаку.

Щоб отримати однорідну масу, потрібно грунтовно подрібнити кокос. Урбеч з кокоса можна вживати як пасту для бутерброда. Це смачно і підходить для дітей, дорослих.

2 рецепта з пастою урбеч

Для 2 рецептів потрібно готова кунжутове паста. Її можна купити в магазині або приготувати самостійно.

Салат

Компоненти:

  • кунжутове паста урбеч 3 ст. л.
  • авокадо 1 шт.
  • лимонний сік 0,5 ст. л.
  • селера 2 стебла.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • часник 1 зубець.
  • салат латук скільки завгодно листя.
  • чорні оливки без кісточки 50 г.
  • соєвий соус.
  • рукола 30 г.

Для приготування заправки перемішати пасту урбеч з маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Якщо потрібен пікантний смак, то додаємо часник. Очистити, порізати авокадо. Селера нарізати. Укласти рукколу і салат в об’ємну тарілку, покласти авокадо, оливки, селеру, заправку.

Льняні батончики

Компоненти:

  • вівсянка 150 м
  • фініки 150 к.
  • мускатний горіх 10 г.
  • сухофрукти або сухі ягоди 150 г.
  • кориця 15 г.
  • лляна паста урбеч 80 г.

Покласти всі інгредієнти в чашу блендера. Змолоти продукти в однорідну масу. Покласти на деко вощений папір, розкласти пасту по папері. Поставити в холодильник деко приблизно на 120 хвилин. Потім можна розрізати цей млинець на окремі порції батончики.

Паста урбеч це чудова основа десерту для сироїдів. Приємного вам апетиту. Експериментуйте з горіхами і насіннячками і обов’язково знайдете своє улюблене поєднання інгредієнтів.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Отруєння грибами: через скільки з’являються ознаки?

Maxim

Спортивне харчування для набору м’язової маси. Які спортивні добавки краще і як їх приймати?

Bobby

Як вибрати лінзи для окулярів

admin

Чи можна їсти макарони при схудненні?

Dmitry

Коли потрібно пити протеїновий коктейль: до або після тренування?

Tanya

Як робити інгаляції з мінеральною водою в небулайзере?

Scooby

Низький гемоглобін — причини і наслідки

Scooby

Як бігати правильно, щоб схуднути?

Marina

Чи можна цикорій годує мамі?

Dmitry

Залишити коментар