Здоров'я

Як приготувати кисіль з вівсянки? Рецепти при панкреатиті, гастриті, для схуднення

Як приготувати кисіль з вівсянки? Рецепти при панкреатиті, гастриті, для схуднення
вівсяний кисіль допомагає схуднути, корисний при гастриті і панкреатиті

Рецепти киселю з зерна очищеної вівсянки

Існує безліч рецептів киселю з вівсянки, різні між собою не тільки за смаковими якостями, але і по « лікувальним »властивостями. Ми підібрали найбільш смачні та корисні способи приготування оздоровчого напою.

При панкреатиті

При панкреатиті порушується робота підшлункової залози, отже, травний тракт уповільнює процес розщеплення їжі і призводить до нетравлення кишечника. Крім лікарських препаратів, при такому захворюванні необхідно дотримуватися дієти. Кисіль з вівсянки, приготований з даного рецептом, знижує активність вироблення кислотних ферментів. Для приготування нам необхідно:

  1. вівсяні пластівці грубого помелу — 300 гр ..
  2. вода — 900 мл.
  3. насіння льону — 50 гр ..
  4. чорнослив — 50 гр ..
  5. замінник цукру або фруктоза — за смаком.

Насіння льону подрібнюємо в блендері і заливаємо водою. Потім додаємо туди вівсяні пластівці і, попередньо нашатковану, чорнослив. Ставимо все на повільний вогонь і Томім протягом півгодини. Потім охолоджуємо і додаємо цукрозамінник.

ХОРОШI НОВИНИ:

Для шлунка

Представлений рецепт киселю застосовується як профілактичний напою для підтримки кислотності шлунка. Необхідно приймати вівсяне ласощі в ранкові години, щоб «запустити» роботу травної системи з максимальною користю для організму. Їх інгредієнтів нам знадобляться:

  1. вівсяні пластівці середнього помелу — 250 гр ..
  2. квітковий мед — 100 гр ..
  3. знежирений сир — 100 гр ..
  4. вода — 500 мл.

Заливаємо пластівці 250 мл води і варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Трохи охолоджуємо нашу «кашу» і додаємо в неї сир і мед. Збиваємо отриману суміш блендером, заливаємо воду і наполягаємо кисіль протягом півгодини. При бажанні можна додати дрібку кориці.

При гастриті

Напій, приготовлений з даного рецептом, сприяє поліпшенню травлення і профілактиці гастриту. Рецепт не передбачає додавання цукру в кисіль, а для смаку можна додати трохи натурального меду. Для приготування нам необхідно:

  1. цілісний овес — 200 гр ..
  2. вода — 500 мл.
  3. клітковина — 50 гр ..
  4. кукурудзяний крохмаль — 30 гр ..
  5. знежирений кефір — 100 мл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Начинки для тарталеток на закуску - прості і смачні рецепти на святковий стіл

Замочуємо овес в воді приблизно на добу. Потім перемелює злаки в блендері і додаємо крохмаль. Варимо на середньому вогні 5-10 хвилин і охолоджуємо. Далі вбиваємо кефір і клітковину.

Для схуднення

Даний рецепт киселю з вівсяних пластівців виводить з кишечника шлаки і очищає кров від холестеринових бляшок. Напій, приготовлений таким способом, відмінно підходить в якості сніданку або перекусу під час дієти або тренувань. Для «худне» киселю нам знадобитися:

ДОБРI НОВИНИ

  1. цілісний овес — 300 гр ..
  2. вівсяні пластівці дрібного помелу — 150 гр ..
  3. знежирений кефір або кумис — 500 мл.
  4. вода — 300 мл.

Розміщуємо цілісний овес в ємність і заливаємо його кефіром. Ретельно перемішуємо і залишаємо приблизно на добу в кімнатній температурі. Це робиться для того, щоб за рахунок тепла активізувався процес бродіння і злаки набрякли за тривалий час. Після закінчення дня, прокручуємо нашу заготовку в блендері, додаємо воду і пластівці. Потім ставимо кисіль на середній вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Важливо не «перетримати» напій на плиті. В іншому випадку, ви позбудетеся здебільшого корисних речовин.

Приготування киселю з вівсянки по Ізотову

Вівсяний кисіль Ізотова — унікальний оздоровчий напій. Його особливість полягає в лактобактерій, здатних підвищувати імунітет і повністю очищати організм. Концентрація корисних речовин вівса відбувається за рахунок бродіння киселю. Регулярне вживання даного продукту дозволяє позбутися від кишкових розладів і «очистити» кров від токсинів. Для приготування нам буде потрібно:

  1. вівсяні пластівці — 200 гр ..
  2. мелений овес — 200 гр ..
  3. кисле молоко — 500 мл.

Засипаємо пластівці і овес в скляну ємність, і заливаємо суміш, злегка підігрітим, молоком. Зверніть увагу, що посудина для приготування киселю повинен бути більше отриманої маси мінімум в 3 рази, так як процес бродіння збільшує рідина в обсязі. Потім надягаємо на горлечко банки гумову рукавичку або щільний поліетиленовий пакет. Таким чином, ми не тільки «перекриємо» кисень напою, а й зможемо стежити за інтенсивністю виділення вуглекислого газу. Прибираємо нашу «заготовку» в тепле місце на 2 дні. Після закінчення терміну проціджуємо кисіль через сито, видаляючи овес, охолоджуємо і все — продукт готовий до вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати натуральні жіросжігателі своїми руками? Домашні рецепти для жінок і чоловіків

Кисіль з вівсянки Ангеліни Вовк

Фірмовий рецепт киселю з вівсянки від телеведучої Ангеліни Вовк готується аналогічно напою Ізотова . Єдина відмінність даного рецепта полягає в тому, що цілісний овес замінюється житнім хлібом. Він повинен бути злегка підсушеним і не містити кмину, горіхів або сухофруктів. Беремо:

  1. вівсяні пластівці — 200 гр ..
  2. житній хліб — 200 гр ..
  3. кисле молоко — 500 мл.

Як і в попередньому рецепті, засипаємо інгредієнти в ємність і заливаємо теплим молоком. Прибираємо напій на 2-3 дні в тепле місце, потім проціджуємо.

Кисіль з вівсянки, буряка і чорносливу

Кисіль з вівсянки, буряка і чорносливу є не тільки дієтичним і корисним напоєм , але і смачним. Для приготування цих ласощів нам буде потрібно:

  1. вівсяні пластівці середнього помелу — 300 гр.
  2. буряк середніх розмірів — 2 шт ..
  3. чорнослив — 50 гр ..
  4. вода 300 мл.
  5. мигдаль — 40 гр ..
  6. мед — за смаком.

Подрібнюємо очищену буряк в блендері і, з отриманої маси, віджимають сік. До нього додаємо вівсяні пластівці, чорнослив і заливаємо суміш водою. Ставимо на низький вогонь, доводимо до кипіння і відразу знімаємо. Тим часом подрібнюємо горіхи в «крихітку» і висипаємо в кисіль. Даємо настоятися напою 1-2 години, і додаємо мед за смаком.

Далеко не всім смак вівсянки припадає до душі, але будь-який продукт можна «прикрасити» натуральними добавками. При бажанні можна використовувати в якості підсолоджувача мед, ягідний сироп або фруктозу.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Як подолати ефект плато при схудненні?

Axel

Чи можна їсти яблука на ніч при схудненні?

Elena

Що означає тиск 150 на 90? Що робити, щоб знизити тиск в домашніх умовах?

Lamaxima

Овочі в сирому вигляді — користь і шкода кожного представника

Serega

Чи можна мамі, що годує баклажани?

Megusta

Комплексні вітаміни для волосся нігтів і шкіри: огляд найкращих засобів

Megusta

Як прибрати жир на внутрішній стороні стегна?

Coolio

Що можна на питної дієті на 7, 14, 30 днів? Рецепти для питної дієти

Axel

Японський бавовняний чізкейк — рецепт з відео

Undershmidtther

Залишити коментар