Здоров'я

Дієта при гастриті з підвищеною кислотністю — меню на кожен день

Дієта при гастриті з підвищеною кислотністю - меню на кожен день
правильне харчування позбавляє від болю в шлунку і допомагає швидше вилікувати гастрит

Продукти харчування при висококислотних гастриті

Корисна їжа

Якщо вам призначена дієта при гастриті з підвищеною кислотністю, меню на кожен день нескладно складати самостійно, якщо під рукою є список відповідних продуктів:

ХОРОШI НОВИНИ:

  • маложирное м’ясо яловичина, кролик, баранина, курча, також допускаються молочні сосиски натурального походження, ковбаса і яловичий язик;
  • нежирна риба, в тому числі річкова;
  • вершки, олоко, тверді і м’які сири, йогурт, некислий тровог;
  • яйця курей;
  • з каш рекомендується їсти вівсянку, гречку, манку і рис;
  • несвіжий хліб , макарони — теж допускаються;
  • несолено вершкове і рослинне масло — і жирів;
  • корисні картопля, морква, свіжий кріп, гарбуз, помідори, капуста (в тому числі цвітна капуста), кабачки, буряк, насіння соняшнику.
  • допустимо їсти суницю, яблука, банани та груші;
  • волоські горішки, кедрові горішки і натуральний мед — теж вітаються.

Шкідлива їжа

Тепер назвемо небезпечні продукти, здатні погіршити стан при висококислотних гастриті, серед них така їжа, яка ускладнює перетравлення їжі, провокує процеси бродіння, подразнює стінки шлунка, сприяє виробленню шлункового соку:

ДОБРI НОВИНИ

  • апельсини, ківі і часник — викликають підвищене вироблення шлункового соку;
  • шоколадки, морозиво, горішки фундук, мигдаль, кеш’ю — вважаються агресивними для слизової шлунка;
  • бобова, пшоняна, перлова і кукурудзяна крупа, виноград і арахіс — викликають бродіння в шлунково-кишковому тракті;
  • печінку, деякі м’ясовмісну продукти, пельмені, консерви з м’яса і риби, маложирна свинина, копчена м’ясна продукція, філе гусака, філе качки, сало, кавун і диня — складно перетравлюються при захворюваннях шлунка.

Варто звернути увагу на те, що харчування при низько кислотному гастриті дещо відрізняється від розглянутого раціону. Якщо дотримуватися дієти і всі розпорядження лікаря, то нездужання незабаром перестане турбувати — вилікується повністю або перейде в стійку ремісію.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Як заварювати шавлія для припинення лактації?

Axel

Молоко при дієті для схуднення

Pasha

Які продукти і напої корисні для печінки і підшлункової

Coolio

Причини болю в вусі у дорослих і способи лікування больових відчуттів

Tanya

Пивні дріжджі для набору ваги — поради щодо застосування для чоловіків і жінок

Marina

Як підвищити лібідо у жінок народними засобами і препаратами?

Sasha

Набряк верхньої повіки одного ока

Scooby

Який повинен бути пульс для спалювання жиру при кардіотреніровке?

Sasha

Як заморозити морква на зиму і що з неї потім приготувати?

Pasha

Залишити коментар