Здоров'я

Як зберегти м’ясо свіжим в холодильнику і без? Поради для тих, хто в дорозі, поїзді і поході

Як зберегти м'ясо свіжим в холодильнику і без? Поради для тих, хто в дорозі, поїзді і поході
м’ясо можна зберігати без холодильника в солі

Правильне зберігання м’яса в холодильнику і морозилці

Як зберегти м’ясо в холодильнику не заморожуючи?

Термін зберігання м’яса тварин старшого віку в нижній камері холодильника строго 48 годин, не довше. Якщо цей продукт взяти від молодої тварини то термін максимум 24 години. Бажано перед відправкою в холодильник прибрати всі кістки, такий підхід дозволяє продукту довше бути свіжим.

Температура повітря та умови заморозки м’яса

Охолоджену продукцію зберігайте в такому середовищі, де підтримується температура 0 або 1 градус. Термін зберігання в такому випадку буде 3 діб. Якщо потрібно продовжити час свіжості, то доведеться покласти продукт в морозилку, де глибокі мінусові температури.

До заморозки в морозилці витираємо м’ясо і кладемо його в пакет. Максимально вигнати з упаковки повітря. Не потрібно мити м’ясо, інакше можна викликати небажані наслідки. У великих шматків довше термін зберігання. Якщо вам для готування потрібні маленькі порції, то відокремте їх заздалегідь, так як заморожений продукт складно різати ножем. Розморожування небажана, тому що повторна заморозка може негативно відбитися на продукті.

Є ще непоганий спосіб заморозки м’яса. Для цього заморожуємо шматок тушки, чекаємо затвердіння. Далі витягуємо продукт з морозилки, поливаємо його водою, потім відразу прибираємо його в камеру для шокової заморозки або на звичайну морозильну полку. Такий підхід потрібно для появи крижаної кірки на поверхні. Така скоринка протидіє виходу цінної вологи з м’яса, воно залишається дивно соковитим і якісним.

Якщо у вас в морозилці мінусовій температурний діапазон 8-15 градусів, то м’ясо дорослої тварини в замороженому вигляді може лежати без негативних наслідків цілих 6 місяців. Коли продукт береться від молодої тварини, то термін скорочується вдвічі, отже, 3 місяці максимум.

ХОРОШI НОВИНИ:

При покупці замороженого м’яса, будьте уважні, перевіряйте терміни. І знайте, що краще саме той продукт, який був заморожений шокової методикою. Коли відбудеться розморожування, зберігається натуральний смак і соковитість волокон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як виховати дітей щасливими - поради психолога, книги, методики

Шокова заморозка м’яса

При домашньої заморожуванні, краще створити умови на зразок шокових. Це означає, що треба встановити в морозилці максимальний холод, який тільки можливий. Недолік звичайної поступової заморозки продукту полягає в тому, що крижані кристали руйнують природну текстуру м’яса. Волокна вбирають воду і м’ясні соки, що змінює смак в гіршу сторону.

Безпечна розморожування м’яса

Замість того, щоб піддавати м’ясо розморожуванні в мікрохвильовій печі, залиште його в плюсовій температурі прямо на столі або в холодильнику. Від мікрохвильового методу відтавання, продукт може затвердіти і придбати неприємний смак.

Найкращий варіант це залишити м’ясо в приміщенні без холодильника, ці умови називають кімнатна температура. Така розморожування забирає багато часу, але залишає продукт з максимально приємним смаком і соковитою структурою. Але з цього положення з тратою часу можна вийти. Якщо передбачається використовувати продукт вранці, викладіть його з морозильної камери вже ввечері попереднього дня і вирушайте спати. Для планування вечері, підготуйте м’ясо вранці поточного дня.

Коли потрібно відтавання маленької порції м’яса, і ви підозрюєте, що в жарі воно може занадто розморозитися і зіпсуватися, то можна перемістити цей продукт з морозильної в основну камеру холодильника. За цілий день з м’ясом не відбудеться нічого поганого, воно добре відтане і буде готове до приготування страв.

Як зберегти м'ясо свіжим в холодильнику і без? Поради для тих, хто в дорозі, поїзді і поході
в поході м’ясо можна зберігати в холодній воді або засолити і закоптити його

Зберігання м’яса в нестандартних умовах без заморозки

Як зберегти м’ясо влітку?

влітку повно кропиви. Її можна використовувати з метою продовження терміну придатності м’яса. Нарвіть свіжої кропиви, складіть її в керамічну тару. Далі встановити ємність в темряву і прохолоду. Кілька днів м’ясо може лежати в листі.

ДОБРI НОВИНИ

Як зберегти м’ясо в поході?

М’ясо в воді
Похідні умови диктують свої правила. Деякий час м’ясо може зберігатися в крижаній воді з проточних водойм. Правда, відразу після такого зберігання, необхідно негайно приготувати продукт, інакше він швидко прийде в непридатність.
Солоне копчене м’ясо на багатті
Коли ви перебуваєте на природі, можна закоптити м’ясо на вогні, так воно збережеться довго. Процес термообробки знищує шкідливі бактерії і небезпечних для людини паразитів. Зробити з філе смужки, рясно засолити в ямці, вистилає целофаном, протягом 4-12 годин. Потім підвісити шматки над багаттям і повільно коптити. Час приготування 2-3 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Поради психологів для тих, хто хочеться позбутися від інтернет - залежності

М’ясо в вугіллі

Беремо березові вугілля без золи, подрібнюємо, ретельно промиваємо, сушимо. Абсолютно сухий шматок м’яса посипати рясно товченими вугіллям. Щільно обмотати продукт в полотно, зв’язати, підвісити в прохолодній середовищі. Термін зберігання кілька тижнів або місяців.

Також можна розділити тушку на шматки по 1,5 кг, скласти в тару з дерева або глини, обсипати сіллю, потім насипати товчене деревне вугілля. Шар повинен бути товщиною з 2 пальця. Термін зберігання до 12 днів.

Як зберегти м’ясо в поїзді?

Смажене м’ясо з жиром
Якщо потрібно зберегти свіжість смаженого м’яса, то можна помістити його в натуральний тваринний жир. Основна умова жир повинен бути чистим, без вологи.
Як зберегти варене м’ясо в дорозі?
М’ясо довше зберігатися, якщо з нього злити воду після варіння. Сухий продукт не так швидко псується, як якщо б він був вологим.

Крім інших способів, можна засушити, засолити, законсервувати холодним або гарячим методом м’ясо. Ці методи заготовки потрібно добре знати і проробляти всі маніпуляції з дотриманням технології, інакше можуть залишитися мікроорганізми, які зіпсують продукт.

Обмеження по зберіганню м’яса

Мало зберігається фарш з м’яса з додаванням часнику або цибулі. Після покупки бажано моментально його приготувати. Ця суміш стрімко приходить в непридатність, її не прийнято зберігати.

Граничний термін зберігання м’ясного фаршу не довше ніж 12 годин. Чи не рекомендуємо ставити м’ясо в мікрохвильовку для якнайшвидшого відтавання.

Після зберігання м’яса будь-яким способом перед цим потрібно ретельно прополоскати продукт.

Якщо ви любитель м’яса, то повинні розуміти, що маєте справу з швидкопсувним продуктом. У його товщі стрімко розмножуються шкідливі бактерії. Якщо ваш продукт зіпсований, це можна розпізнати по противному запаху. М’ясо набуває неприємну слизову плівку на поверхні. Прострочений продукт забарвлюється в світлий, потім в зеленуватий колір. Якщо бачите таке негайно викидайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як відкрити пляшку вина без штопора - поради для дівчат і хлопців

Існує думка, що краще за все брати м’ясні продукти у сумлінних фермерів, а не в дешевих магазинах. Так, це так, але слід знати, що свіжо-здобуте м’ясо не варто вживати відразу ж. З моменту забою тварини має пройти 2-3 діб. М’ясо, яке пролежало деякий час, краще перетравлюється, у нього по максимуму соковита, дуже м’яка структура.

Навіть якщо ви поклали м’ясо в камеру холодильника з дотриманням всіх правил температури, подбайте про те, щоб поблизу не було сильно пахнуть продуктів. Інакше волокна вберуть чужорідний аромат і швидко почнеться процес розкладання. Не потрібно класти шматки туші на поверхню з дерева, так як остання вбирає вологу, що небажано. Набагато краще підійде поверхню з іншого непористої матеріалу.

Напевно, ви зустрічали масу рад в інтернеті на тему того, як можна відновити зіпсоване м’ясо з характерним запахом. Так само як промивка, замочування або натирання певними продуктами. Будь ласка, не йдіть з цими рекомендаціями і не харчуйтеся простроченим продуктом. Особливо великий ризик отруєння дітей, літніх і ослаблених людей. М’ясо для їжі буває тільки однієї першої свіжості, решта непридатне до вживання. Не потрібно експериментувати над своїм здоров’ям.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Чи можна їсти хлібці при схудненні? Які хлібці краще вибрати і в чому їх користь?

Lamaxima

Як правильно настояти золотий корінь на горілці?

Maria

Пілатес — користь і шкода занять, уроки для початківців в домашніх умовах з відео

Marina

Що приготувати на обід для схуднення? Рецепти дієтичних страв і варіанти меню

Megusta

Як вилікувати варикоз на ногах у жінок і чоловіків? Кращі народні засоби, лазерна терапія та препарати

Andrey

Як перестати сутулитися дівчині?

Pasha

Алича: корисні властивості та рецепти

Marina

Топінамбур — корисні властивості, вирощування, застосування

Dmitry

Варення з апельсинів з шкіркою — рецепти з покроковою інструкцією

Megusta

Залишити коментар