Здоров'я

Чому млинці прилипають до сковорідки і що робити, щоб вони не рвалися?

Чому млинці прилипають до сковорідки і що робити, щоб вони не рвалися?
якщо використовувати правильний рецепт і техніку випікання, то млинці виходять тонкі, смачні і не прилипають до сковороди

Чому прилипають млинці до сковороди на кефірі?

Не дивуйтеся, якщо млинці на кефірі прилипають до сковороді і дуже рвуться. Причина криється в складі кисломолочного продукту. У поєднанні з цукром і білком він вступає в реакцію. Мінус такої рецептури в тому, що млинці, отримати дуже м’якими і ніжними, легко прикипають до посуду або зовсім рвуться при спробі привернути їх лопаткою. Щоб знизити ризик зіпсованих млинців, рекомендується розбавляти кефір водою в співвідношенні 2 / 1.

Чому прилипають млинці до сковороди на молоці?

Висока жирність молока

Випікаєте млинці на молоці, дотримуючись усіх правил і рецепт, але вони все одно прилипають до сковороди? Причина може критися в високої жирності молока. Цю проблему можна вирішити додаванням води та харчової соди на кінчику ножа. Після проведених маніпуляцій слід ретельно зганяти тісто і дати постояти протягом 10-20 хвилин. Вода знизить кількість жирів, сода — додасть легкості млинців.

ХОРОШI НОВИНИ:

Холодне молоко

Низька температура молока також може бути причиною невдалих млинців. Як правило, молочний продукт з холодильника не здатний розчиняти інші інгредієнти. Наприклад, нерозчинений цукор і сіль будуть плавитися безпосередньо на сковороді, млинці будуть підгоряти і прилипати. Краще використовувати молоко кімнатної температури, або трохи розігріти. Головне не переборщити, інакше білок яєць згорнеться при високій температурі.

Неякісна посуд

Чавунна сковорода
Чималу роль при випіканні борошна випічки має якість посуду. У давні часи люди використовували виключно чавунні сковороди для млинців. Товсте дно забезпечувало рівномірний нагрів посуду, рівномірно прожарюючи продукт. Чавун не виділяє речовин при нагріванні і абсолютно безпечний для нашого організму. Але тонкі млинці прилипають до чавунної сковороді, тому в основному посуд з цього матеріалу більше підходить для оладок і панкейк. У наш час сучасні технології полегшили доля господинь піднімати важкі і незручні сковорідки, замінивши чавун на індукційні млинниці.
Индукционная сковорода
Індукційні сковороди для млинців зручні у використанні завдяки невеликій вазі і антипригарному тефлоновому покриттю. Абсолютна перевага такого посуду в тому, що випікати млинці можна з мінімальним додаванням олії. Важливо: сковорода з тефлоновим шаром повинна призначатися виключно для випічки млинців, готувати на ній постійно не рекомендується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як боротися з безсонням в домашніх умовах: що взяти і зробити, щоб позбутися від порушень сну

Як смажити млинці, щоб вони не прилипали?

Існують маленькі хитрощі для вмілого приготування млинцевого тесту. Дізнаємося секрет ідеальних млинців, які не рвуться і не прилипають до сковороди.

ДОБРI НОВИНИ

Тісто для млинців

При вимішування борошна суміші необхідно домогтися однорідної консистенції. Радимо для початку додавати борошно в невелику кількість рідини, поступово доливаючи. Таким чином ви уникнете грудочок і досягнете ідеальної текстури. Після вимішування тесту, рекомендується дати йому протягом 10-15 хвилин постояти, щоб мука утворила клейкість

Температура інгредієнтів

Всі інгредієнти для млинцевого тесту краще брати кімнатної температури. При рецептурі млинців на кислому молоці закваску допустимо розігріти до 30 градусів для утворення рум’яних бульбашок під впливом молочної кислоти і цукру. До того ж таке тісто простіше вимісити, так як борошно не комкуется.

Як наливати тісто для млинців на сковороду?

Попередньо необхідно розігріти суху сковорідку на середньому вогні. Потім змастивши маслом дно посуду, вилити невелику кількість тіста по центру і швидко, обертовими рухами, розподілити його по всій поверхні сковорідки. Таким способом ми доб’ємося рівномірного обжарювання і товщини млинців.

Ми з вами з’ясували, як правильно приготувати тісто і чого не вистачає, якщо млинці прилипають до сковороди. Пам’ятайте, що швидкість і якість будь-якої випічки залежить не тільки від дотримання рецептури, а й від досвіду. А він, як відомо, виникає методом проб і помилок.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Скільки в день можна вживати цукру?

Bobby

Що робити, якщо закладений ніс: способи лікування закладеності

Pasha

Користь свіжовичавленого яблучного соку

Maria

Морська капуста: корисні властивості та протипоказання

Alfonso

Неприємний запах з рота: про що говорить і як позбутися від галитоза?

Pasha

Вилучений зуб: що робити після видалення?

Alex

Як займатися на еліптичному тренажері, щоб схуднути? Програма тренувань на еліпсоїді для жінок і чоловіків

Alex

Дихальна гімнастика для схуднення живота — методики і комплекс вправ

Elena

Багно: лікувальні властивості і рецепти засобів

Coolio

Залишити коментар