Здоров'я

Кунжутне насіння: користь чи шкода

Кунжутне насіння: користь чи шкода
Кунжутне насіння: багаті вітамінами, застосовуються в кулінарії, косметології та медицині

Корисні і шкідливі властивості кунжутного насіння

Семена кунжуту дуже ніжні і приємні на смак. Добре підходять в якості ароматної приправи для різних страв, в тому числі і м’ясних. Як у будь-якого продукту, у цих насіння є корисні властивості і ряд протипоказань. Почнемо з користі кунжутного насіння.

ХОРОШI НОВИНИ:

Користь насіння кунжуту

Частим прикрасою в стравах є кунжутне насіння. Як приймати їх окремо від кулінарних шедеврів максимальну користь можна отримати, якщо попередньо кунжутне насіння замочити і підігріти. Обсмажувати їх слід з особливою обережністю, інакше вони втратять всі свої корисні властивості.
Профілактика захворювань опорно-рухового апарату
Завдяки вмісту кальцію кунжутне насіння корисні при захворюваннях опорно-рухового апарату, їх рекомендують лікарі при хворобах суглобів. Є хорошою профілактикою кісткові хвороби.
Профілактика статевих захворювань у жінок
Кунжутне насіння допомагають впоратися із захворюваннями жіночої статевої системи — досить з’їдати 1 ст.л. цього насіння кожен день протягом місяця. Через деякий час курс можна повторити.
Лікування вірусних та легеневих захворювань
сезамові насіння добре справляються з симптомами застуди і допомагають тим, хто страждає на астму.
Позитивний вплив на жіночу гормональну систему
Жінкам старшого віку кунжутне насіння показані для нормалізації гормональної системи. У них містяться фітоестрогени, схожі з жіночими статевими гормонами за функціями.

Шкода насіння кунжуту

Кунжутне насіння — користь чи шкода від них? Для деяких категорій людей вони протипоказані, а саме, якщо є такі захворювання:

ДОБРI НОВИНИ

  1. Сечокам’яна хвороба;
  2. Підвищена згортання крові;
  3. Проблеми зі стільцем;
  4. Індивідуальна непереносимість, схильність до алергій.

Кунжут протипоказаний у великих кількостях. Зайва кількість міститься в ньому кальцію може стати причиною запаморочень, нудоти, блювоти, спраги. Крім того, слід з обережністю вживати кунжутне насіння спільно з аспірином — можуть утворитися камені в нирках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Застосування фізіотерапії при циститі: методи і їх користь

Наостанок, хотілося б дати кілька рекомендацій щодо вибору та зберігання кунжутного насіння. Якісні сезамові насіння — неодмінно розсипчасті і сухі, найкраще в ваговий вигляді. Зберігати кунжут найкраще в холодильнику, тоді навіть через півроку він не втратить своїх смакових властивостей. У морозильній камері кунжут може зберігатися без шкоди якості рік. Масло з кунжутного насіння може зберігатися не один рік навіть при кімнатній температурі. Кунжутне насіння — воістину унікальний продукт.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Чи можна їсти сир при схудненні і як скласти меню сирної дієти?

Alex

Лавровий лист з желатином для суглобів ( рецепт )

Marina

Харчування для набору м’язової маси — принципи, раціон, дієта

Tanya

Кращі горіхи для потенції у чоловіків

Lamaxima

Як правильно качати прес, щоб прибрати живіт?

Andrey

Як визначити нітрати в овочах і фруктах?

Coolio

Як приготувати суфле — з м’яса, риби, печінки, для торта

Elena

Який турнік в дверний проріз краще купити?

Axel

Рінокорректор для носа — про що говорять реальні відгуки покупців і лікарі

Tanya

Залишити коментар