Здоров'я

Що можна заморожувати на зиму в морозилці з овочів, фруктів і зелені?

Що можна заморожувати на зиму в морозилці з овочів, фруктів і зелені?
Зберігання продуктів в морозилці: правильно заморожені овочі і фрукти не втрачають привабливий зовнішній вигляд, смакові якості, спектр вітамінів і інших корисних речовин

Які овочі можна заморозити на зиму?

Як заморозити гарбуз на зиму ?

Нескладно заготовити гарбуз в сирому вигляді. Спочатку знімаємо шкірку, потім довільно нарізаємо м’якоть. Наприклад, кубиками 2,5 сантиметра. Розкладаємо нарізані овочі на лотку таким чином, щоб фрагменти не стикалися. В іншому випадку шматочки злипнуться. Коли відбудеться заморозка, продукт слід перекласти в пластиковий контейнер з урахуванням того, щоб залишилося трохи вільного простору, так як цей продукт розширюється при охолодженні. Також зручно заморожувати сиру або варену терту гарбуз.

Правильна заморозка кабачків

Беремо найніжніші молоді кабачки або цукіні, в яких мінімум насіння і вони дрібні, тонка шкірка. Їх потрібно вимити, висушити, зрізати хвостики. Для заморозки кабачків на суп або рагу ріжемо їх кубиками по 1-2 сантиметри. Для смажених кабачків і запіканок краще йдуть кружечки товщиною в сантиметр. Коли йде заготівля на приготування овочевих оладок, то доцільно протерти кабачок разом з морквою через тертку.

Зберігання буряка в морозилці

Промити буряк, прибрати шкірку, подрібнити її будь-яким способом. Наприклад, нарізати, пропустити через блендер або протерти через тертку. Розділити на невеликі порції, поклавши продукт в контейнери, пакети або ванночки для льоду. Використовувати функцію швидкого заморожування. Аналогічно заморожують і варений буряк.

Як заморозити баклажани на зиму?

Деякий час вимочити баклажани в воді, потім довільно нарізати їх. Розкласти в обрані упаковки і відправити в морозилку. Можна заморожувати сирі або запечені в духовці баклажани. Продукт готують шляхом звичайної бланшировки до 5 хвилин, прогрівання в мікрохвильовці на потужності 800-900 Вт протягом 4 хвилин. Крім того перед заморожуванням баклажани бланшують в пароварці, також до 4 хвилин.

Правильна заморозка лука

Ріпчасту цибулю звільнити від лушпиння, зробити скибочки по 0,5-1 см, розкласти по упаковок, залишивши трохи вільного простору. По можливості прибрати повітря з пакету, закрити його і відправити продукт в морозилку. Можна попередньо провести Бланшіровка або обсмажити цибулю. Також можна зберігати в морозильній камері порей, шніт і зелену цибулю. Морожений продукт не використовують у сирому вигляді, його додають при приготуванні страв.

ХОРОШI НОВИНИ:

Зберігання брокколі в морозилці

Роз’єднати суцвіття капусти, промити їх. Брати маленькі порції і обробляти окремо. Покласти продукт в киплячу воду, витримати в режимі варіння 2-3 хвилини, потім на пару хвилин капусту помістити в крижану воду. Викласти продукт на друшляк для стікання води. Розмістити капусту порційно по пакетиках, видавити повітря і закрити їх, покласти в морозилку.

Як заморозити помідори на зиму?

Для приготування піци, м’яса по-французьки або омлету, можна нарізати томати кружальцями і розкласти їх в морозилці на харчову папір. Заморожені кільця можна скласти в будь-який зручний контейнер. Зручно зберігати цільні помідори їх миють, сушать і кладуть в морозилку. Щоб заготовити тільки м’якоть томатів, потрібно опустити їх у гарячу воду, видалити шкірку і використовувати нутрощі. Також можна приготувати томатний сік і заморозити його, застосовувати для різних домашніх страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна приготувати з фаршу - 20 смачних і простих страв

Правильна заморозка моркви

Моркву порізати на шматочки будь-якої форми. Для краси можна застосує фігурні пристосування для нарізки овочів. Якщо такого немає, то можна зробити кружечки, кубики або тонку соломку. Абсолютно сухі скибочки моркви піддати заморожуванню так, щоб вони не злиплися в єдину масу. Викласти моркву на обробну дошку, почекати пару годин, потім розмістити її в будь-яку упаковку. Крім того овочі можна бланшувати варити в окропі близько 2-3 хвилин, потім витягти і відразу покласти в холодну воду, висушити на рушнику і аналогічно заморозити.

Зберігання перців в морозилці

Цілі і з рівною шкіркою перці, звільнені від плодоніжок і насіння, вимити і добре просушити. Розмістити продукт вільно на підкладці, коли через кілька хвилин він замерзне, щільно скласти в будь-яку тару для зберігання. Наприклад, в поліетиленових пакетах. А ще перці заготовляють так: опускають їх в киплячу воду на півхвилини, потім сушать і заморожують, складаючи їх один в інший. Такий продукт підходить для приготування фаршированих перців або додавання в різні страви.

Як заморозити картоплю на зиму?

Очистити картоплю і відразу покласти в воду, інакше він потемніє. Дрібні бульби при бажанні заморожують цілком: п’ять хвилин варити продукт у окропі, потім скласти його в воду з льодом, витягти, ретельно висушити і помістити в морозильну камеру в пакетах із застібкою або звичайних поліетиленових пакетах. Замороження двоетапна спочатку розкласти бульби на горизонтально поверхні вільно, дочекатися заморожування, потім укласти щільніше в будь-яку тару. При приготуванні страв картоплю не треба розморожувати, відразу класти в блюда. Схожим чином можна заготовити картопля соломкою, тільки бланшіровка становить 3 хвилини і сирий продукт потрібно більш грунтовно промивати. Підмерзлі скибочки розфасувати по пакетах. Такий продукт основа для картоплі фрі або компонент супів. Якщо скибочки картоплі готуються саме для фритюру, то бажано не бланшувати їх, а обдати в друшляку паром над киплячою водою в каструлі і скропити олією перед заморожуванням. Деякі заморожують готову картоплю-фрі.

Правила заморозки селери

Промити селера і прибрати великі волокна. Заморожування продукту цілком або шматочками дозволяє додавати його в соуси, рагу, супи. Можна заготовити селера без бланшировки або з такої. Справа в тому, що 3-хвилинна бланшіровка продовжує термін зберігання. Розкласти сухі шматочки на фольгу або пергамент, заморозити, потім упакувати зручним способом і відправити на зберігання в морозилку. Без бланшировки продукт зберігайте 2 місяці, а з Бланшіровка до року.

Як правильно заморозити фрукти і ягоди в морозилці?

Замороження полуниці

Ягоди трохи втрачають смак , тому її багато заморожують в цукрі. Спочатку продукт розкласти тонким шаром, після заморозки прибрати в пакети або пластикові контейнери. Якщо потрібно зробити суниці не розсипом, а з цукром, беремо на кілограм продукту 350 грам піску або цукрової пудри. Чисті ягоди кладемо в пластиковий посуд, пересипаючи кожен шар цукром. Після витримування пару годин при плюсовій температурі в холодильнику, ягоди дадуть сік, потім щільно скласти ягоди в будь-яку тару і залити соком, вони будуть смачними і солодкими, так як знаходяться в сиропі. Також полуниця відмінно зберігається в вигляді пюре. Для цього ягоди потрібно розім’яти або пропустити через блендер. Коли розморожується пюреобразной вміст контейнера, тоді і додається цукор.

ДОБРI НОВИНИ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Статеве життя при циститі: чи можна займатися сексом під час і після захворювання

Замороження слив в морозилці

Для заморозки вибираються найбільш тугі стиглі плоди. Коли ви заготовлює начинку, кісточки доведеться прибрати. Спочатку кілька годин потрібно витримати плоди розкладеними на горизонтальній поверхні, потім можна прибирати їх на зберігання в будь-яку тару. Зливи не треба розморожувати перед вживанням. Наприклад, покласти заморожені шматочки в компот або начинку для пирогів.

Заготівля і зберігання яблук в морозилці

Щоб заготовити яблука скибочками, потрібно вирізати плодоніжки і насіння, хоча це необов’язково. Різані плоди покласти на обробну дошку в один шар, поставити на 2 години в морозилку, потім укласти в пластиковий щільно закритий контейнер або пакети для подальшого зберігання. Також можна заготовити плоди в солодкому сиропі, їх термін зберігання буде довше. Спочатку варимо сироп, що складається з 1500 мг аскорбінки, 750 г води, 450 г цукру. Витримати в холодному сиропі добу, потім облити окропом або пробланшировать, а далі заморозити. Крім того, можна зробити пюреобразную масу, для цього різані яблука без цукру варять до 20 хвилин, потім пропускають через блендер, заморожують. Якщо хочете, відправте яблука в морозилку цілком. Перед цим плоди бажано кілька хвилин вимочити в розчині, що складається з 50 г води і 1500 г аскорбінки.

Зберігання винограду в морозильній камері

Промийте і висушіть рушником пензлика винограду, він не дає сік, чим відрізняється від малини, полуниці. Спочатку проморозити кожну кисть окремо, потім їх можна з’єднати і зберігати в контейнерах, пакетах. Також можна заготовити окремі ягідки, їх також розкладають на поверхні, можна на тарілках, коли вони трохи замороження, скласти в пакети і міцно зав’язати.

Заготівля вишні на зиму в холодильнику

Заморожуйте вишню з кісточками, якщо вам потрібно готувати з неї кисіль, компот, десерти, желе. Якщо ж потрібні ягоди без кісточок, наприклад, для начинки пирогів, то доведеться їх вийняти перед заморожуванням. Вишню не розморожувати, відразу кладуть в пиріжки. Для заготівлі в морозилці використовуються свіжозібрані ягоди, одна порція ягід становить 500 грам. Плоди повинні бути промиті і висушені. Ягоди зберігаються в пластикових коробочках або герметичних пакетах. Спочатку вишня заморожується одним шаром, потім тверді ягоди перекладаються в тару, інакше вони можуть склеїтися. Хороший мати в морозилці ягідне ассаорті з вишні, ожини, смородини та малини, але все ягідних дложна бути ледь стиглі, так вони краще зберігаються.

Що можна заморожувати на зиму в морозилці з овочів, фруктів і зелені?
Зберігання продуктів в морозилці: правильно заготовлені овочі, фрукти, ягоди, гриби, зелень це корисні запаси на зиму

Заготівля і зберігання грибів в домашніх умовах

Як правильно заморозити гриби гливи?

Гриби гливи заготовлюється аналогічно овочам. Головне потрібно брати продукт першої свіжості, начисто його промивати, добре просушувати і попередньо заморожувати в розкладеному вигляді. Дрібні грибочки можуть залишатися цілими, великі потрібно розрізати. В принципі допустимо заморожувати гливи не в два етапи, а відразу прибирати в ємності або пакети при найнижчих температурах. Крім того гриби можна відварити в солоній воді протягом чверті години, потім висушити і відправити в морозилку. Спробуйте заморозити і ароматний грибний бульйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Материнський капітал: що можна купити під материнський капітал і як його перевести в готівку?

Особливості заморозки грибів рижиків

Гриби рижики корисний продукт, він ідеальний для заморожування. Не варто змішувати їх з іншими грибами або відразу утрамбовувати в пакетики. Треба витримати рижики на максимальній заморожування до 12 годин, потім перекладати в контейнери або пакети і вже встановити температуру близько 18 градусів.

Особливості заморозки зелені

Звертаємо увагу наші поради щодо зберігання зелені в морозилці і застосування заготовок:

  • використовуйте заморожену зелень з метою приготування чаїв.
  • кладіть зелень в супи круглий рік.
  • спробуйте заморозити зелень пучком, його загортають в харчову плівку, при цьому можна буде відрізати необхідну кількість від отриманої твердої ковбаски.
  • разом із зеленню не забудьте заморозити молочну кукурудзу з негрубими зернятками.
  • зробіть асорті з декількох видів зелені (щавель, петрушка, кріп, естрагон, шавлія і будь-які інші види), нарізавши її дрібно і заливши водою, в результаті ви отримаєте зручні крижані кубики в будь-якій тарі.
  • зручно морозити зелень, подрібнену міксером, в ванночках для приготування льоду.

Дуже добре, якщо вся ваша сім’я звикне харчуватися зеленню в усі пори року.

Що не можна заморожувати в морозилці?

Наступні продукти е рекомендується зберігати в морозилці, тому придумайте інші способи зберігання:

  • водянисті продукти, такі як огірочки, картопля, яблука, кавуни можна заморожувати, але не виключено, що після відтавання вони втратять форму.
  • трави теж в принципі допустимо заморожувати, то вони можуть поміняти колір і перетворити в кашу після відтавання.
  • хрін, сир можуть вести себе несподіваним чином при заморожуванні-розморожуванні.
  • не заморожувати розморожені м’ясо.
  • варені макарони не підлягають заморожуванню.
  • кавові зерна трачівают корисні властивості в холоді.
  • консерви не призначені для зберігання в морозильній камері.
  • не заморожувати яйця в шкаралупі, тільки в формочках.
  • сметана, йогурт, заварний крем і інші кремоподібні продукти зберігають в холодильнику, а не в морозилці.
  • сири не варто заморожувати.
  • соуси на основі крохмалю або борошна не підлягають заморожуванню.
  • морозиво, яке розтануло, не потрібно класти в морозилку, інакше воно стане липким.
  • багато хто цікавиться, чи можна заморожувати капусту, ми вважаємо, що для салатів е варто цього робити, так як продукт втрачає природну хрустку структуру, стає млявим і м’яким (хоча для приготування голубців, борщу і тушкованих страв білокачанну капусту можна заморозити качаном або в нашаткувати вигляді)
  • деякі господині не рекомендують заморожувати айву , дині, груші, глід і шипшина, а ми вважаємо, що айва, диня і груша легко і надовго заморожуються аналогічно іншим фруктам кубиками або часточками сухим методом, а глід з шипшиною заморожуються цільними сухими ягодами, також двохетапним з посібник (спочатку йде заморозка розкладених тонким шаром продуктів, потім вони перекладаються в тару для зберігання).

В нашій статті обговорювалося актуальне питання заготівлі продуктів в морозилці. Дотримуючись нескладних правил, можна істотно полегшити собі життя, урізноманітнити домашню кухню і безперервно отримувати вітаміни.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як сісти на дієту, щоб схуднути і не зірватися?

Axel

Користь і шкода аскорбінової кислоти для організму

Murcia

Чим корисна фунчоза для схуднення? Калорійність продукту і рецепти страв з м’ясом і овочами

Alex

Що таке антиоксиданти і де вони містяться?

Elena

Варення з апельсинів з шкіркою — рецепти з покроковою інструкцією

Megusta

Рецепти оригінальних закусок до святкового столу

Maria

Як правильно харчуватися і займатися, щоб схуднути?

Scooby

Як швидко накачати прес до кубиків дівчині в домашніх умовах?

Serega

Перекушування на правильному харчуванні

Marina

Залишити коментар