Здоров'я

Кисіль із заморожених ягід і крохмалю

Кисіль із заморожених ягід і крохмалю
Кисіль із заморожених ягід і крохмалю: корисний натуральний напій, що обволікає ШКТ, що поповнює запас енергії і вітамінів

Рецепти киселю з заморожених ягід з крохмалем

Чорничний кисіль з крохмалем

Кисіль з чорниці легко приготувати без розморожування ягід і проціджування:

  1. чорниця — 500 г;
  2. цукровий пісок — 6 ст. л.;
  3. картопляний крохмаль — 5 ст. л.;
  4. вода — 2 л.

Почніть з того, що підберіть відповідну каструлю і закип’ятити в ній чисту, придатну для пиття воду. Потім додайте ягоди чорниці. Все вариться 5 хвилин, потім кладеться цукор, вливається крохмаль, розчинений у склянці холодної води. Для більш насиченого смаку покладіть трохи ванілі і цедру лимона.

Після закипання вимикайте вогонь.

Кисіль із замороженої вишні і крохмалю

Вишневий кисіль виходить особливо смачним, якщо доповнити його мигдальною стружкою. Для приготування потрібно:

ХОРОШI НОВИНИ:

  1. вишня — 200 г;
  2. цукровий пісок — 6 ст. л.;
  3. картопляний крохмаль — 3 ст. л.;
  4. вода — 1 л.

Для приготування киселю ідеально підійде вишня без кісточок. Її можна замороженої відразу закип’ятити з водою. Після необхідно розім’яти ягоди, не виймаючи, ще раз закип’ятити, варити близько 5 хвилин.

Після цього, процідіть все, посластіть. Поступово вливайте в компот крохмаль, який був розчинений в половині склянки холодної води, після відразу вимикайте плиту. Такий кисіль виходить не дуже густим, але не рідким.

Кисіль із замороженої смородини і крохмалю

Урожай смородини практично щороку виходить дуже багатим, та й морозити ягоду зручно. Шкірка зазвичай не тріскається, так що весь максимум вітамінів зберігається всередині. Для киселю знадобиться:

  1. смородина (червона, біла, чорна) — 600 г;
  2. цукровий пісок — 1 ст.;
  3. картопляний крохмаль — 4 ст. л.;
  4. вода — 1,5 л.

Закип’ятіть воду і покладіть в неї ягоди (можна заморожені без розморожування). Варіть їх 5 хвилин, посластіть, потримайте на вогні ще 5 хвилин. Все процідіть, влийте в киплячий морс без ягід стакан холодної води з розчиненим крохмалем. Доведіть кисіль до кипіння, але не кип’ятіть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати кисіль з вівсянки? Рецепти при панкреатиті, гастриті, для схуднення

Кисіль з ягідного міксу з крохмалем

Для того, щоб приготувати кисіль з заморожених ягід і крохмалю, потрібно:

ДОБРI НОВИНИ

  1. обліпиха — 1 ст.;
  2. брусниця — ½ ст.;
  3. журавлина — ½ ст.;
  4. вода — 4 л.;
  5. цукровий пісок — 1 ст.;
  6. картопляний крохмаль — 3 ст. л.

Ягоди обліпихи необхідно розморозити і розімніть до консистенції пюре. Брусницю та журавлину залиште цілими.

В киплячу воду викладіть ягоди (журавлину і брусницю) і варіть все 10 хвилин. Викладіть їх, процідіть, поставте відвар на плиту. Після закипання покладіть пюре з обліпихи, посластіть, влийте розведений крохмаль. Після кипіння тримайте ще 5 хвилин, знімайте з вогню.

Такий кисіль можна доповнювати будь-якими ягодами на ваш смак. Подавати його потрібно охолодженим.

Кисіль із замороженої журавлини і крохмалю

Навіть заморожена журавлина дуже корисна для здоров’я, особливо для зміцнення імунітету. У вигляді киселю вона благотворно впливає на травну систему. Для його приготування потрібно:

  1. журавлина — 400 г;
  2. цукровий пісок — за смаком;
  3. картопляний крохмаль — 4 ст. л.;
  4. вода — 2 л.

Журавлину потрібно повністю розморозити, зберігши цілісність ягід. Потім їх віджимають за допомогою марлі.

Класичний полуничний кисіль з крохмалем

Для приготування полуничного напою потрібно:

  1. полуниця — 500 г;
  2. цукровий пісок — 5 ст. л.;
  3. картопляний крохмаль — 2 зі ст. л.;
  4. вода — 2 л.

Полуницю для киселю можна не наражати розморожуванні. Дочекайтеся кипіння води, посластіть і варіть ще 2 хвилини, потім покладіть ягоди. Як тільки вода знову закипить, виймайте їх. Морс залиште варитися на малому вогні, перетворите полуницю в пюре.

Влийте в відвар ягід розведений крохмаль. Перекладіть в каструлю і пюре. Після закипання відразу вимикайте.

В каструлі кип’ятять воду, в цей час змішують сік з крохмалем і холодною водою. Після закипання вливають в каструлю суміш, додають цукор, варять 5 хвилин. Обов’язково експериментуйте, готуйте киселі з різних ягід. Це не тільки смачний, але дуже корисний напій. Взимку його можна пити теплим, а влітку як охолоджений десерт. Замість картопляного крохмалю можна використовувати кукурудзяний, але він володіє не такими вираженими желирующими властивостями.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Як приготувати суфле — з м’яса, риби, печінки, для торта

Elena

Защемлення сідничного нерва: як зняти і лікувати запалення нерва в поперековому відділі?

Serega

Календула: корисні властивості та протипоказання для жінок

Alfonso

Шум у вухах і голові — які причини і як вилікувати недугу?

Tanya

Пропав голос і болить горло: як лікувати недугу і швидко відновитися?

Scooby

Недосипання: наслідки для жінок і чоловіків

Andrey

Припікання ерозії шийки матки: сучасні методи лікування, рекомендації та відгуки

Undershmidtther

Лавровий лист з желатином для суглобів ( рецепт )

Marina

Білкові коктейлі — домашні рецепти для набору м’язової маси

Lamaxima

Залишити коментар