Здоров'я

Чи можна мамі, що годує баклажани?

Чи можна мамі, що годує баклажани?
Баклажани: корисний компонент раціону годуючої жінки (в окремих випадках турбує алергія, тому нові продукти при лактації потрібно вводити по одному і невеликими порціями, стежити за реакцією)

Баклажани в раціоні годуючої мами і алергія

Навіть якщо ми говоримо про те, що баклажани в сезон дозрівання безпечні і не здатні викликати алергія, включати їх в раціон потрібно поступово. Не можна передбачити, як відреагує організм малюка на новий продукт, ніколи не можна виключати ризику індивідуальної нестерпності.

Додавайте баклажани в меню потроху, уважно спостерігаючи за самопочуттям дитини. При цьому ви повинні відмовитися від одночасного введення інших нових продуктів.

ХОРОШI НОВИНИ:

Якщо протягом перших 3 днів після вживання вами в їжу баклажанів разом зі звичними продуктами у дитини немає ніяких ознак алергії або розладів травлення, то їх можна їсти. До ознак алергії зазвичай відносять:

  1. висип;
  2. почервоніння і лущення шкіри;
  3. прищі і т.д.

Як приготувати баклажани для мами, що годує?

Ніколи не вживайте баклажани сирими або смаженими. Це дуже важка їжа, яка складно і довго перетравлюється. Вибирайте молоді плоди, які ще не переросли і не почали псуватися.

Краще вводити баклажани в меню в першій половині дня.

ДОБРI НОВИНИ

Ікра з баклажанів

Чи можна мамі, що годує баклажани? Звичайно, якщо це буде баклажанная ікра. Для того, щоб приготувати смачну і безпечне блюдо підготуйте:

  1. баклажан — 3 шт.;
  2. морква — 2 шт.;
  3. цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  4. зелень (кріп, петрушка);
  5. масло рослинне;
  6. сіль.

Покладіть в глибоку сковороду з маслом подрібнену цибулю і трохи його обсмажте, потім додайте і інші овочі, порізані кубиком. Трохи посоліть все і приправте зеленню. Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте блюдо 30 хвилин. Для отримання потрібної консистенції скористайтеся блендером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна гріти ноги при циститі?

Грецька запіканка з баклажанів для мами, що годує

Така запіканка дуже корисна і смачна, але ось є її краще через 4 місяці після народження дитини, тому що це досить жирне блюдо і включає багато складових:

  1. баклажан — 2 шт.;
  2. фарш м’ясний нежирний — 300 г;
  3. цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  4. картопля — 3 шт.;
  5. томат — 1 шт.;
  6. молоко — 1 ст.;
  7. яйця курячі (перепелині) — 2 шт.;
  8. зелень;
  9. масло рослинне.

Фарш разом з цибулею потрібно трохи обсмажити, додати до них інші порізані овочі, тушкувати 10 хвилин. Яйця збити з молоком, зеленню і сіллю, влити до овочів і фаршу. У спеціальній формі все запікати в духовці 15 хвилин. Можна посипати страву сиром (бринзою або фета).

Обов’язково зробіть своє меню стравами з баклажана, але не забувайте, що не варто зловживати навіть найкориснішими продуктами.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Які фрукти можна їсти при схудненні?

Pasha

Припікання ерозії шийки матки: сучасні методи лікування, рекомендації та відгуки

Undershmidtther

Як перейти на вегетаріанство? Плюси і мінуси системи харчування

Maxim

Який кави пити для схуднення?

Coolio

Як підвищити лібідо у жінок народними засобами і препаратами?

Sasha

Цикорий растворимый: польза для здоровья, производство, интересные факты

admin

Варення з апельсинів з шкіркою — рецепти з покроковою інструкцією

Megusta

Мед з маслом від кашлю: рецепт приготування ефективного народного засобу

Maxim

Чай каркаде підвищує або знижує тиск?

Maxim

Залишити коментар