Здоров'я

Кисломолочні продукти: користь і шкода

Кисломолочні продукти: користь і шкода
Кисломолочні продукти: корисні для організму тим, що поставляють цінні вітаміни і мікроелементи, налагоджує травлення, покращують стан шкіри і волосся

Користь і шкода сметани

Лікувальні якості натуральної сметани

Організм сприятливо засвоює сметану, в цьому питанні вона виграє у звичайного молока. Поживний продукт показаний людям з розладами апетиту або млявим травленням. Корисно їсти сметану при недокрів’ї. У продукту присутня пробіотичний потенціал, а значить, він допомагає нейтралізувати процеси гниття всередині кишечника і сприяє приросту корисної мікрофлори. Попереджаються запори, функціонування кишечника поліпшується в цілому. Відзначаються позитивні зміни в гормональній системі. Сметана добре поєднується з натуральним медом, така суміш покращує настрій і поповнює енергетичний запас. Продукт використовується в сфері косметології — в масках для волосся і шкіри обличчя, а також з метою пом’якшення шкіри після сонячних опіків. Салатик з моркви зі сметаною слід частіше додавати в своє меню, це смачне і легке блюдо додає організму сил для протидії інфекційним подразників. Як профілактичний засіб від новоутворень в організмі можна приймати томатний сік зі сметаною заправкою.

ХОРОШI НОВИНИ:

Можлива шкода від споживання сметани

Некорисно вживати сметану, багату органічними кислотами, якщо діагностована виразка шлунка або високо кислотний гастрит. Продукт промислового виробництва може містити консерванти, що додаються виробниками з метою збільшення терміну зберігання. З огляду на високу калорійність продукту, можна зробити висновок, що людям з ожирінням не варто ним захоплюватися. Споживання сметани великими порціями небажано при неправильній роботі жовчного міхура і печінки. Зважаючи на небезпеку потрапляння надлишків холестерину в організм, продукт потрібно обмежити при патологіях серця і судин. Небезпечно їсти сметану разом зі смаженою картоплею, а також хлібної та круп’яної продукцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кисломолочні продукти при грудному вигодовуванні

Користь і шкода йогуртів

Яку користь приносить організму йогурт?

Продовжуємо розглядати кисломолочні продукти. Користь і шкода широко поширених йогуртів повинні бути відомі всім споживачам. Відомо, що в якісному йогурті містяться цінні вітаміни і цілий спектр мінералів, така підживлення сприяє зміцненню і росту кісток і ефективного протистояння інфекцій. Слід підкреслити, що якісний продукт багатий лактобактеріями, що пригнічують патогенну мікрофлору в нашому організмі. Завдяки кальцію скелет залишається міцним до старості, а також зменшується ризик захворювань кишечника. Дослідження показали, що у любителів йогурту зміцнюється імунітет. Для цього рекомендується їсти близько 300 грам продукту щодня. За допомогою йогуртів можна позбутися від рідкого стільця і ​​інших проблем з травленням. Певні сорти продукту захищають шлунково-кишковий тракт, що страждає від лікування антибіотиками. Як ми знаємо, існує холестерин в поганому і хорошому вигляді. Якщо їсти хоча б 100 грам йогурту в день, то можна істотно знизити відсоток поганого холестерину і підвищити рівень хорошого холестерину, що призведе до оздоровлення всього організму.

ДОБРI НОВИНИ

Шкідливі властивості йогуртів

Деякі види йогурту, особливо питні продукти, поставляють в організм величезну кількість цукру, що може бути небезпечним для людей з надмірною вагою. При вживанні такої їжі у великій кількості може розвинутися діабет. Йогурти, виготовлені з непастеризованого сировини, можуть містити шкідливі бактерії. У замороженому йогурті міститься корисних речовин по мінімуму. Деякі виробника додають аспартам або Е951, окремі дослідження свідчать про те, що добавка вражає людський організм за рахунок виділення канцерогенів. Якщо з’їсти прострочений або неправильної зберігався йогурт, який можна розпізнати по процесу бродіння і здуття упаковки, то людина неминуче отримає отруєння.

Відомі й інші варіанти кисломолочної продукції. Крім розглянутих в цій статті продуктів, до напоїв молочнокислого бродіння відносять кисляк, ацидофілін, смачну ряжанку. Також існує продукція змішаного бродіння (поєднання спиртового процесу бродіння з молочнокислим бродінням), це шубат, кефір, ацидофільне-дріжджовий продукт, кумис. Напевно, вас зацікавить ще один корисний напій — курунга. Радимо звернути увагу на лікувальний підвид кефіру під назвою бифидок, він виділяється своїм складом — продукт збагачений пробіотичної культурою, а саме біфідобактеріями.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Що приготувати на обід для схуднення? Рецепти дієтичних страв і варіанти меню

Megusta

Що таке бамия і як її їдять?

Serega

Як і де лікувати наркоманію

admin

Як робити сушку живота для дівчат і чоловіків в домашніх умовах? Комплекс вправ і дієта

Andrey

Опис сортів винограду

Undershmidtther

Як займатися на еліптичному тренажері, щоб схуднути? Програма тренувань на еліпсоїді для жінок і чоловіків

Alex

Як збільшити лактацію, якщо мало грудного молока: способи для підвищення лактації

Scooby

Брак магнію в організмі — симптоми і способи заповнення

Andrey

Чи можна їсти вівсяне печиво при дієті? Як правильно приготувати дієтичне печиво з вівсяних пластівців?

Lamaxima

Залишити коментар