Ваш будинок

Критерії вибору френч — преса і правила заварювання в ньому чаю і кави

Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
загартоване скло
src=»https://ac.org.ua/wp-content/uploads/2019/10/1571448378_Kriterii-vybora-french-pressa-i-pravila-zavarivaniya-v-nem-chaya-i-kofe_1.jpg» title=»Критерії вибору френч — преса і правила заварювання в ньому чаю і кави» alt=»Критерії вибору френч — преса і правила заварювання в ньому чаю і кави» width=»600″ height=»360″ />
пластикова ручка
Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
металевий поршень
Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
колба в пластиковому утримувачі

Цінова політика

Як і більшість інших заварювальних пристроїв, френч-преси мають різну цінову категорію. Вартість заварочніка буде прямо залежати від компанії-виробника, обсягу колби, а також якості, використовуваних матеріалів. Придбати такий прилад можна, як в звичайному магазині роздрібної торгівлі, так і в інтернет-магазинах. Середня ціна на френч-прес варіюється в межах від 180 рублів і до 9500 рублів.

Як правильно користуватися френч-пресом?

Справитися з заварюванням чаю або кави в такому пресі зможе кожен . Механізм і зовнішній вигляд пристрою практично не перенесли ніяких значних змін з моменту його першої презентації в 19-м столітті. Як і тоді, процес приготування напою відбувається із застосуванням плунжера або поршня. Поршень пересувається за допомогою пружини в верхньому і нижньому напрямку. За рахунок чого з напою віджимаються непотрібні залишки.

ХОРОШI НОВИНИ:

Заварюємо кави

Заварювання кавового напою у французькому пресі це особлива процедура, правильному виконанню якої потрібно навчитися. Ось кілька простих порад.
Правила заварювання кави
Мистецтво правильного заварювання кави переходило з покоління в покоління ще з давніх часів. Заварювати розчинну каву за допомогою окропу або ж звичайної турки може кожен з нас. Але, ось приготувати це чудовий напій за допомогою френч-преса не так-то й просто. Вам будуть потрібні кавові зерна якісної обсмажування. Напій, приготовлений саме в такому пресі, матиме підвищений вміст кофеїну і мати приємний терпкий смак і аромат. Можна придбати вже мелену каву, а можна молоти зерна самому. Після того, як ви закінчили молоти зерна, помістіть їх в скляну колбу і повільно залийте водою. Вода не може бути кип’яченою, вона повинна лише злегка закипіти. Долийте рідину до середньої позначки колби, почекайте приблизно одну хвилин і вилийте її частину, що залишилася. Потім накриваємо заварочнік кришкою і залишаємо приблизно на три хвилини. Далі легкими і плавними рухами починаємо опускати механізм поршня. Як тільки фільтр-сіточка досяг кавовій гущі, залишаємо напій для настоювання ще на кілька хвилин. Беремо невеликі чашечки і розливаємо кави. Сюди відмінно підійдуть шоколадні круасани і інша французька випічка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Правила утримання креветок в акваріумі

Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
кави Вибираємо кави і його помел
Особливо важливо уважно поставитися до вибору кави і його помолу. Найкраще для заварювання у френч-пресі використовувати кави саме грубого помелу. Але, іноді допускається застосування кави із середнім помелом зерен. Також значну роль тут відіграє фільтр-сіточка. Якщо він виготовлений з металу, то ваш вибір повинен лягти саме на помел зерен, а якщо він виконаний з нейлону або іншого синтетичного матеріалу, то тут слід зупинитися на більш дрібних частинках. Чим дрібніше кавові зерна, тим більше зусилля необхідно застосувати для опускання поршня. Уважно вивчіть ступінь обсмаження кавових зерен. Вони повинні бути свіжими, але ніяк не старими. Так як саме старі зерна дадуть гіркуватий присмак, який зіпсує все смакові враження від напою. Якщо ви будете перемелювати зерна самостійно, то краще за все зробити це саме перед самі приготуванням напою. Кількість помелених зерен може бути кілька різним. Справжні поціновувачі кави, приготованого методом заварювання, вважають, що ідеальна пропорція — це приблизно 5-6 грам подрібнених кавових зерен на 100 мл води. Американці вважають за краще використовувати меншу пропорцію, а саме: 4,5 грама на 100 мл злегка закипілої води. До речі, як не дивно, але вода в даному випадку грає зовсім не останню роль. Вона повинна бути чистою і свіжою. Інакше остаточний смак напою буде зіпсований.

Заварюємо чай

Чайна церемонія це таїнство, яке передавалося з покоління в покоління різними народами світу. У кожної культури свої традиції, пов’язані з цим благородним напоєм. Якщо ви хочете отримати незабутній смак і аромат чаю, то важливо правильно приготувати його. Французький прес чудово справляється з цим завданням.
Правила заварювання чаю
Смак чаю, завареного саме у френч-пресі, виходить якимось особливим і ароматним. Це пристрій ідеально підходить для заварювання чайного напою. Рецепт його приготування досить простий:

  • обдати скляну колбу заварочніка крутим окропом.
  • Засипте чайний лист, розраховуючи 1-2 чайні ложки на 250 мл води. Чим більше чайне листя, тим більше їх кількість необхідно взяти.
  • Як тільки вода ледь закипіла, слід негайно залити нею чай або трав’яний настій.
  • Ємність закривається кришкою. Напій настоюється протягом двох хвилин.
  • Потім повільно опускаємо поршень і Придавлюємо чайне листя. Можна пробувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Віброплатформа - користь і шкода спорядження, правила виконання вправ для схуднення

Вибір чаю
Для приготування чайного напою з використанням преса, необхідно використовувати виключно крупнолистовий вид чаю. Стандартною вважається пропорційне співвідношення: 2 чайні ложки чаю на 250 мл води. Процедура заварювання чаю і кави у френч-пресі досить схожі. Давайте розглянемо різновиди крупнолистового чаю. Ось основні з них:

ДОБРI НОВИНИ

  • Чай вищого сорту. Готовий напій має злегка жовтуватий відтінок, практично прозорий. Має злегка гіркувате післясмак, але досить тонкий аромат.
  • Букет. Це означає, що в складі одного чаю можна зустріти відразу кілька його різновидів і інших компонентів. Наприклад, тут можна побачити: чорний байховий чай, бруньки чайного дерева, пелюстки троянди і так далі. Напій має терпкий смак, насичений колір і витончений аромат.
  • Чай першого сорту. Має приємні смакові якості, прозорий відтінок, а також сильний аромат.

Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
чай

Кращі бренди французького преса

Існує колосальний безліч різноманітних фірм, випускають французькі преси для заварювання кави і чаю. Всі вони відрізняються чудових якістю, сучасним дизайном і зручністю в повсякденному використанні. Найвідоміші марки френч-пресів — Ронделл і Тайлер.

Ронделл

Заварочнікі фірми «Rondell» виконані з високоякісних матеріалів. Чи безпечні у використанні. На ньому встановлена ​​спеціальна термоізольована ручка для того, щоб не допустити опіків і інших травм. Ручка і основа виконана з міцної нержавіючої сталі, яка досить проста в догляді. Також є прес-ситечко. У комплекті додається запасна колба, яку можна замінити при пошкодженні основної. На чайниках даного виробника завжди нанесена розмітка літражу. На вироби цієї марки поширюється гарантійний термін в один рік. Зазвичай країна виробник — це Китай. Але, це не означає, що виріб прослужить вам недовго. В даний час більшість великих брендів випускають свої товари саме в Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як розводити кроликів - породи, правила утримання, вигода

Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
Ронделл

Тайлер

Фірма «Tailler» досить давно зарекомендувала себе, як надійний виробник якісної посуду. Френч-преси, виготовлені цією фірмою, відрізняються особливим сучасним дизайном і бездоганним виконанням. Заварники чайники цього бренду виконані з високоміцного скла. Носик таких заварочніков має спеціальну форму, що запобігає патьоки і виливання напою. Зазвичай даний виробник випускає френч-преси з боросилікатного скла, яке відмінно витримує високі температурні перепаду і здатне тривалий час зберігати тепло. Завдяки чому будь-який напій буде довго залишатися гарячим. Також такий тип скла стійкий до будь-яких подряпин, на ньому не утворюються відколи, воно не темніє з часом. Краї обробляються дуже ретельно, тому про них не можна порізатися або ж поранитися.

Критерії вибору френч - преса і правила заварювання в ньому чаю і кави
Тайлер
Френч-прес відмінно підходить не тільки для справжніх цінителів смачної кави і чаю, а й для офісних працівників, так як в умовах невеликої кухні навряд чи вийде приготувати гідний напій. Насолодитися смаком улюблених напоїв можна у себе вдома. Із застосуванням такого корисного винаходу стало не обов’язково відвідувати кав’ярню. Адже набагато приємніше зручно влаштувавшись у себе на дивані, пити улюблений ароматний напій і дивитися який-небудь цікавий фільм.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Антуріум — догляд в домашніх умовах, назви сортів, пересадка, хвороби

Pasha

10 кращих порід собак середніх розмірів

Lamaxima

Павук — птахоїд — умови утримання та основи годівлі

Scooby

15 порід собак, які не линяють

Sasha

Лупа у кішок — причини появи і способи лікування

Axel

Кращі інтелектуальні фільми всіх часів

Scooby

Які рослини можна посадити в акваріум — опис з фото

Bobby

Як прийняти важливе рішення?

Alfonso

12 способів подолати лінь — починаємо займатися важливими справами, не відкладаючи їх на потім

Murcia

Залишити коментар