Ваш будинок

Як вибрати хорошу сковороду для газової, індукційної та електричної плити?

Як вибрати хорошу сковороду для газової, індукційної та електричної плити?
бувають алюмінієві, титанові, нержавіючі, керамічні, кам’яні та чавунні сковороди

Вибір сковороди для різних плит

Коротко позначимо, для будь сковороди краще підходять для різних типів кухонних плит.

Газова плита

Припустимо готувати на конфорках газової плити в будь-який сковороді, краще з насічками на дні для рівномірного нагріву і захисту від деформації. Головне, щоб розмір посуду не перевищував розмір конфорки, і не поступався йому.

Індукційна панель

Краще готувати на індукційної панелі в спецпосуде. Хорошим вибором стане чавунна сковорода або зі сталі-нержавійки. Обов’язково має бути товсте дно.

Електроплита

Можна готувати на електричній плиті в сковородах з будь-якого матеріалу. Неодмінно має бути ідеально рівне дно значної товщини. Посуд підбирається за розміром конфорки, важливо, щоб ці параметри збігалися. Чи не підійдуть до електричній плиті штамповані сковороди з алюмінію.

ХОРОШI НОВИНИ:

Стеклокерамическая плита

На склокерамічною плиті готують тільки в спеціальному посуді, призначеної для цієї мети. В крайньому випадку можна зупинитися на звичайній сковорідці з дуже рівним дном товщиною від 3 мм. Потрібно враховувати, що панель моментально і досить сильно нагрівається. Оптимальний вибір будь-яка нова лита сковорідка.

Як вибрати хорошу сковороду для газової, індукційної та електричної плити?
сковороду потрібно підбирати виходячи з того, що на ній буде готуватися і яка на кухні стоїть плита

Вибір сковороди для різних цілей

Сковорода-гриль

Хороша сковорідка гриль необхідна тих, хто любить готувати овочі, рибу, м’ясо будинку. Їжа виходить корисна, соковита і смачна. Дно посуду рифлене, жир збирається в жолобках. До тефлоновому напиленню не прилипає їжа. Можна готувати, не додаючи масло. Гриль-сковороди бувають з чавуну, алюмінію, кераміки. Вони виготовляються в різних конфігураціях квадратні, овальні, круглі. Ручка у вашій сковорідки повинна бути жароміцної. Поширені матеріали ручок дерево, силікон, пластик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Для чого потрібна тренувальна маска витривалості і як її правильно вибрати?

Антипригарна сковорода

Назвемо найпопулярніші матеріали, з яких роблять антипригарні сковорідки.
Алюміній
Сучасні антипригарні сковорідки можуть бути зроблені з алюмінію і оброблені тефлоном це легковагі і прості в догляді вироби, які не потребують жирів. Тефлон не можна нагрівати понад 200 градусів, щоб не виділялися небезпечні для здоров’я речовини. До матеріалу можна торкатися гострими предметами.
Граніт і алюміній
Існують дорогі антипригарні сковороди з гранітним, алмазним, титановим покриттям. Вони не для індукційної плити. Сковороди рівномірно стрімко нагріваються, є зносостійкими, витримують контакт з приладами з металу. За якістю цей посуд така ж як чавунна, але легше за вагою.
Кераміка
До антипригарной посуді відносять сковороди з керамічним покриттям. Сьогодні набув значного поширення цей нанокомпозитний матеріал з мікрочастинками піску. Можливий нагрів до 450 градусів. Під дією температури виключається виділення шкідливих елементів. Не обов’язково наливати багато масла. Нагрівання сковороди швидкий і завжди рівномірний. Вага легкий. Кераміку не можна упускати, дряпати, мити посудомийних автоматом, піддавати температурних перепадів, бажано уникати контакт з лугами. Кераміка поганий варіант для готування на індукційній плиті.
Мармур
Високими антипригарними властивостями володіє сучасне мармурове покриття. Це тефлон упереміш з крихтою мармуру. Такий посуд легше, ніж вироби з чавуну. Нагрівання посуду рівномірний і відбувається швидко, охолодження повільне. Ризик пошкодження гострими предметами, розбивання при падінні, псування від перепаду температур мінімальний. Естетичні якості на висоті. Краще вироби з тришаровим покриттям.

Сковорода для млинців

Сьогодні у продажу маса варіантів млинцевих сковорідок. Вони бувають мідні, алюмінієві, чавунні. Такий посуд може бути з мармуровим, антипригарним, керамічним покриттям. Назвемо основні плюси і мінуси.

ДОБРI НОВИНИ

Млинцева керамічна сковорода безпечна, проста в догляді, гарантовано стійка до подряпин. Але тефлоновая сковорода дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як вибрати боді для новонароджених? Поради щодо визначення розміру та виду боді для хлопчика і дівчинки

Мармурова млинцева сковорода нетоксична, виключає подряпини, не вимагає доливання масла. Але вона дорога.

Млинцева сковорода з алюмінію забезпечує найпростіше приготування млинців, легка і дешева. Але вона може бути токсичною, якщо пошкодити покриття. Посуд може деформуватися і моментально остигає.

Чавунна сковорода для млинців має першокласними пекарськими характеристиками, надійна, довговічна, має хорошу теплову інертність. Але за таким посудом складно доглядати, вона важка, вимагає складної підготовки до використання.

Сковорідки з мідною обробкою для млинців по вазі середні, вони гріються рівномірно, їх легко чистити і мити, вони добре утримують тепло. Але володіють високими розцінками.

Сковорода для смаження

Для тих, хто любить смажити м’ясо, оптимально підійде рифлена сковорідка гриль. Шанувальникам яєчні вранці показана будь-яка антипригарний посуд. Хороший вибір для смаження продуктів вдома це об’ємна сковорода, яка має дуже товсте дно. Вона повинна бути з практичною ручкою, кришкою, високими бортами. Щоб смажити смачні млинці, потрібна плоска сковорідка середнього діаметра. Для приготування їжі в азіатському стилі хороша сковорода-вок, що має плоске денце. Такий посуд дозволяє якісно і швидко обсмажити різні продукти.

Вок-сковорода

Сковорода-вок китайський посуд незвичайної форми. Це універсальна сковорода для будинку, ви можете готувати в ній овочі, м’ясо, морепродукти. Даний посуд глибока, округлої форми. Бувають різні види сковорідок-вок: індійський, з плоским дном, традиційний.

Як вибрати діаметр сковорідки?

Більшість господинь обходяться парою круглих сковорідок діаметром від 24 до 28 см. Тут є одна тонкість. Виробник вказує діаметр верху, а не днища. Якщо будете готувати на одну людину, нормально підходить сковорода 24 см. Коли в сім’ї 3 особи, оптимальний розмір 26 см. Готувати на велику сім’ю краще в сковороді діаметром 28 см. У сковороді 18-20 см найзручніше підігрівати їжу. Підбираючи діаметр сковороди також треба керуватися розміром своїх конфорок, щоб посуд відповідала їм. Кришку підбирають саме по діаметру верху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пальчикові фарби для малюків від 1 року - як вибрати і малювати?

Як бачимо, спектр матеріалів, розмірів і функцій сковорідок величезний, тому знайти щось для своєї кухні легко. Орієнтуйтеся на свої потреби і швидко визначитеся з вибором посуду.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Люстра Чижевського — користь і шкода іонізації, як зробити прилад своїми руками

Pasha

Найпопулярніші пухнасті породи собак

Serega

Родіола рожева — лікувальні властивості, способи застосування, протипоказання

Pasha

Як просити підвищення зарплати у керівництва

Serega

Звички, які дратують людей

Sasha

11 методів вийти із зони комфорту

Alex

Як вибрати і де купити бездротової пилосос?

Lamaxima

Якими бувають будильники для дітей?

Megusta

Замінник котячого молока — огляд продукції та інструкція із застосування

Coolio

Залишити коментар