Ваш будинок

Силіконові форми для випічки — як користуватися, як випікати і чи потрібно змащувати?

Силіконові форми для випічки - як користуватися, як випікати і чи потрібно змащувати?
силіконові форми ідеальні для випічки маффінів і кексів

Як вибрати силіконову форму для випічки?

Силіконова форма для випічки в духовці

Формами з силікону зручно користуватися, випікаючи смачні і ароматні вироби в мікрохвильовці, електричної та газової духовці. Гранична температура в духовій шафі 240-250 градусів. Найчастіше господині печуть при температурі 170-180 градусів. Матеріал не деформується і не псує випічку. Треба лише попередньо нагріти духовку, налити тісто в форми, встановити їх на решітку або деко, потім акуратно поставити і почати підготовку.

Універсальні форми

Круглі силіконові форми
Кругла найвдаліша форма для виготовлення тортів і кексів. Готовий виріб буде стабільно тримати форму і не розсиплеться, тому що немає дрібних деталей. Можна випікати основу для багатоярусних пирогів. Також існують дрібні формочки кружечками, можна зробити відразу цілу партію кексів для великої родини.
Прямокутні силіконові форми
Прямокутна випічка це класика жанру. Дана форма підійде для кожної господині. Можна випікати прямокутні кекси. У продажу є великі прямокутники, і злиті форми, поділені на кілька дрібних прямокутних секцій. Цей досить поширений варіант кухонного начиння. Його легше знайти в продажу, ніж, наприклад, формочку-квіточку, тваринку або сердечко.

Силіконові форми для випічки - як користуватися, як випікати і чи потрібно змащувати?
силіконові форми гнучкі і практичні

Які силіконові форми для випічки краще?

силіконові форми для кексів

Як правило, кексовую формочки досить дрібного розміру. Виходять дивовижно красиві, рівні вироби, не гірше магазинних. Діти і дорослі будуть в захваті від такої випічки. Бока кожного кексу виходять такі, як потрібно рифлені і чіткі. Можна приготувати стандартні круглі кекси або у вигляді сердець, рибок, фігурок тварин.

Силіконові форми для тортів

Форми для тортів бувають різного виду. Головна їхня відмінність це розмір. Зазвичай це велика посуд. На основі випічки можна приготувати абсолютно будь-який торт, прикрасивши його на свій смак. Якщо рецепт тесту правильний, то коржі виходять рівні, як з магазину.

ХОРОШI НОВИНИ:

Силіконові форми для печива

Величезна радість приготувати багато смачного фігурного печива в домашніх умовах. Таку можливість надають силіконові форми. Печиво може бути у вигляді комах, тварин, транспорту, з буквами і візерунками. Багато таких товарів продається в інтернет магазинах по самим розумними цінами. Це гарна ідея для будь-якого свята і буднів.

Силіконові форми для хліба

Виявляється в силіконових формах можна випікати справжній корисний хліб з будь-яким складом. Він набагато краще покупного аналога. Вироби можуть приймати різний вигляд, залежно від фантазії господині. Зазвичай це глибока і містка посуд. Головне дотримуватися рецептуру, і хлібець в силіконової формі порадує чудовим смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як засвоюються вуглеводи і що потрібно знати діабетикові

Ми розглянули кілька варіантів форм різного призначення. Кращими можна назвати ті, які підходять під ваші потреби. Кожна господиня обирає оптимальні розміри і конфігурації в залежності від того, що вона частіше готує. Головне, щоб виріб для духовки було виготовлено з якісного матеріалу і не виділяла шкідливих речовин при нагріванні. Це важливо з точки зору безпеки всіх членів сім’ї.

Рейтинг силіконових формочок

У продажу чимало гідних товарів. Ось найпопулярніші бренди, що випускають формочки з силікону:

  • FixPrice яскраві і зручні формочки для випікання мафінів, кексів.
  • Tupperware м’які формочки для виготовлення красивою випічки.
  • Pan-Cake різні набори силіконових формочок для духовки, дрібні симпатичні фігурки.
  • REGENT якісні форми з силікону для різних цілей.
  • NADOBA хороші круглі формочки для кексів, мафінів і маси інших видів випічки.
  • FISSMAN прямокутні, фігурні формочки для випічки.

Силіконові форми для випічки - як користуватися, як випікати і чи потрібно змащувати?
в таких формах можна готувати смачні ю випічку в духовці, а також заморожувати в них що завгодно в морозилці

Як користуватися силіконової формою для випічки?

Тісто для силіконових форм

Приготування тесту не складе великих труднощів навіть для недосвідчених господинь. Основа виходить досить рідкої, тому треба спочатку розігріти духовку, потім поставити на деко форми, потім залити туди тісто і помістити в духовку. Це найзручніший варіант, що захищає від протікання і пригорання. Зазвичай тісто готують з доступних продуктів борошно, розпушувач, яйця, масло, цукор і різні добавки. Кілька вдалих рецептів будуть описані нижче.

Чи треба змащувати форми з силікону?

Кажуть, що досить одноразово змастити маслом посуд для випічки. Форми антипригарні і чудово контактують з тістом, воно не прилипає. Тому їх не треба мазати нічим. Як показує практика, готові кекси, печиво, хліб, основа для торта без деформації знімаються з форми. Все ж деякі господині змащують форми за звичкою.

ДОБРI НОВИНИ

Як вийняти випічку з силіконової форми?

Ємність будь-якої форми, навіть складної, дозволяє легко витягти готову випічку. Треба сміливо вивернути гнучку посуд навиворіт. Або просто перевернути форму, і випічка випаде на стіл. Треба бути обережним, витягуючи кекси і мафіни з духовки. Відразу після готування формочки дуже гарячі, можна обпектися. Тому все рекомендують трохи почекати, потім брати в руки випічку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи буває цистит без болю і чи потрібно його лікувати?

Як відмити силіконову форму для випічки?

Господиням не доводиться морочитися з процесом відмивання складних забруднень від силіконових форм, так як догляд гранично простий. Всі плями змиваються вмить водою і губкою. Зазвичай проблем з відмиванням формочок не виникає.

Рецепти випічки в силіконової формі

Ніжний кекс

Компоненти для 12 порцій:

  • вершкове масло 125 г.
  • цукровий пісок 125 г.
  • ванілін невелика кількість.
  • яйця 2 шт.
  • молоко 2 ст. л.
  • борошно 125 г.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • горіхи, родзинки, цукати.

Зробити єдину масу з цукру і масла, додати збиті яйця, інтенсивно перемішати. До просіяного борошна додати розпушувач, насипати ванілін. З’єднати з цукровою сумішшю, додати молоко, все змішати. Однорідну масу без грудок розлити по формах. За бажанням додати горіхи і родзинки з цукатами. Духовка повинна бути підігріта до 180 градусів. Вже через 15 хвилин випічка стане рум’янитися. Не відкривати дверцята під час готування. Кекси викласти на тарілку, посипати зверху цукрову пудру.

Ведмедики Барні

Компоненти для 1 партії ведмедиків:

  • вершкове масло 1 упаковка.
  • борошно 2 склянки.
  • какао невелику кількість.
  • кефір 1 стакан.
  • ванілін будь-яку кількість.
  • цукор 1,5 склянки.
  • розпушувач 1 упаковка.
  • яйця 3 шт.
  • крем будь-який солодкий наповнювач.

Збиваємо яєчно-цукрову суміш, додаємо м’яке масло і кефір. Далі додати просіяне борошно. Приготувати тісто. Відокремити шосту частину тесту, змішати цю частку з какао. У форми ведмедів залити однорідну масу, в області лап налити темне тісто з какао. Ведмежата печуться при температурі 180 градусів. Час випікання бісквіта до 40 хвилин. Після охолодження витягти з форм. Начинкою може виступати рідкий шоколад, арахісова або шоколадна паста, варене згущене молоко. Нутрощі вводяться через кулінарний шприц всередину готових ведмедиків.

Сирні кекси

Компоненти для кількох кексів:

  • борошно 200 г.
  • сир 200 г.
  • родзинки будь-яку кількість за бажанням.
  • масло 200 г.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • яйця 3 шт.
  • ванілін невелика щіпка.
  • крохмаль 3 ст. л. (Не обов’язково).
  • цукор 200 г.

Сирні кекси, як правило, м’які і смачні. Для приготування випічки, треба прогріти духовку, встановити температуру 180 градусів. Промити і розпарити родзинки. Розтопити масло. Збити все яйця до піни. Додати цукор, перемішувати, поки він не розчиниться. До цієї маси додати сир, все змішати. Налити масло і знову перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, всипати її в тісто потроху. Витерти родзинки рушником, змішати з тестом. Помазати форми маслом, налити тісто, так, щоб воно зайняло 2/3 висоти ємностей. Час випікання 25-30 хвилин, температура 180 градусів. У готових кексів золотисто-коричневий колір. Посипати випічку цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Для чого призначають і як потрібно приймати Грандаксин: показання, інструкція, відгуки

Відгуки про силіконових формах

Галина, м.Москва

Я користуюся формочкой з силікону, випікаю печиво та інші вироби в духовці. Мені подобається, що не потрібно ставити на нижній ярус ємність з водою, як багато це роблять при використанні металевого посуду. Пригорання виключається. Деякі користувачі говорять, що різкий перепад температури може зруйнувати силіконову форму. Тому не можна витягувати випічку відразу з гарячою духовки. Необхідно почекати остигання, щоб не було миттєвої зміни температури. Але можливо, такі дані стосуються найдешевших матеріалів. У мене нічого не деформується. Також зазначу, що в духовці випічка готується трохи довше, ніж в мікрохвильовці.

Тамара, Новосибірськ

У мене багато силіконових форм різного розміру. готую і радію. Випічка виходить ідеально пропечена у всіх місцях, бічні частини дуже рівномірно готуються. Будинки кожен день пухнасті і об’ємні кекси, печиво, торти, хліб. Причому, процес готування завжди займає мало часу, так як матеріал має значну теплопровідність. Всім рекомендую використовувати силіконові форми.

Ілля, г. Екатеринбург

Я давно готую тільки в силіконових формах. Моя улюблена страва шарлотка. Практично не прилипає до основи. Виходить ніжна і пропечена випічка. Ще я пробував спекти манний пиріг. Можна змащувати маслом або обійтися без нього. Всім рекомендую робити овочеві та солодкі запіканки в таких формах. Коли закінчується час, треба почекати ще 20 хвилин, потім діставати випічку.

Як бачите, форми з силікону це допоміжний інструмент в господарстві для приготування хліба і всіляких десертів. Краще мати відразу кілька варіантів різних розмірів і конфігурацій, щоб можна було радувати домашніх красивою і різноманітною випічкою.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Вибираємо кращий наповнювач для подушок: види наповнювачів, плюси і мінуси виробів

Alfonso

Англійський стиль в інтер’єрі маленької квартири з фото

Bobby

Що подарувати на 2 річницю весілля?

Undershmidtther

Що подарувати на День народження чоловіка оригінальне? Огляд ідей подарунків для чоловіка

Axel

Оригінальні настінні годинники з фото і описом стилів

Pasha

Символи фен — шуй і їх значення

Lamaxima

Як навчитися говорити «ні » — 10 способів відмовити людині і відчувати себе комфортно

Murcia

Стіл на дитячому Дні народженні: ідеї оформлення столу, докладне меню і рецепти ( фото )

Undershmidtther

Гіппеаструм — догляд в домашніх умовах, хвороби квітки і їх лікування

Lamaxima

Залишити коментар