Медичні новини

Споживання молочних продуктів знижує ризик інсульту

Споживання молочних продуктів знижує ризик інсульту Як зазначає The Daily Mail, було проведено дослідження за участю більше 400000 чоловік. Вчених з Університету Оксфорда цікавив раціон добровольців і статистика інсультів. Виявилося, активне споживання молока, сиру і йогурту захищало від інсульту.

Так, кожен додатковий стакан молока в день знижував ризик ішемічного інсульту (викликаний тромбом) на 5%, кожен стаканчик йогурту на 9%. А ось активне споживання яєць підвищувало ризик геморагічного інсульту. В цілому ймовірність інсульту була знижена у людей, багато споживали клітковини з фруктів і овочів.

Було встановлено: 200 грамів фруктів і овочів в день знижують ризик ішемічного інсульту на 13%. Що стосується яєць, то додаткові 20 грамів в день (приблизно третина великого яйця) підвищували ризик геморагічного інсульту на 25%.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

За минулу добу COVID-19 захворіли ще два українські прикордонники

Undershmidtther

За минулу добу на Львівщині коронавірус діагностували у 85 осіб

Sasha

У Києві за минулу добу коронавірус виявлено у 50 осіб, зокрема 12 медпрацівників

Lamaxima

Кількість заражень коронавірусом у Великій Британії перевищила італійські показники

Maxim

У Харківській області антирекорд за кількістю підозр та підтверджених випадків Covid-19 за добу, зокрема 11 хворих в обласній психлікарні

Murcia

Дослідники: ліки проти раку підшлункової міститься в тілі людини

Alfonso

Інженери розробили пристрій, що виводить акушерство на новий рівень

Marina

Перевірку проходить новий препарат проти COVID — 19

Serega

Залишити коментар