Медичні новини

Російські дослідники показали, як можна зробити овочі ще корисніше

Російські дослідники показали, як можна зробити овочі ще корисніше Балтійський федеральний університет імені Іммануїла Канта (БФУ ім. І. Канта) спільно з Кемеровським державним університетом представив метод посилення корисних властивостей овочів, передає РІА Новини. Вчені пропонують підвищувати концентрацію антиоксидантів в свіжих овочах за допомогою ультрафіолетового випромінювання.

В рамках дослідження було вивчено вплив ультрафіолетового випромінювання на томати. Виявилося, таке опромінення збільшувало кількість антиоксидантів в плодах. А, підкреслюють фахівці, антиоксиданти знижують ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, збільшуючи тривалість життя.

Що важливо, випробувана методика не вимагає виготовлення складного або дорогого обладнання. Його впровадження в практику потенційно може допомогти підвищити забезпеченість росіян свіжими овочами з високим антиоксидантним статусом, впевнені дослідники.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

У Чернівецькій області 28 нових випадків коронавірусу

Elena

Епідемія коронавируса привела до зростання цін на ліки

Alex

Британія близька до другого місця в світі за кількістю смертей від коронавірусу

Alfonso

Незвичайна гра допоможе прогнозувати поведінку людини

Andrey

Ситуація в Україні з COVID-19 може погіршитися до повернення жорсткого карантину наприкінці червня-початку липня — KSE

Maxim

Кількість жертв коронавірусу в світі перевищила 365 тис. осіб, інфікованих — 5,9 млн

Megusta

Кількість жертв коронавірусу в світі перевищила 238 тис. осіб, інфіковано понад 3 млн 344 тис.

Pasha

Гіпертонія і слабоумство виявилися пов’язані, кажуть фахівці

Megusta

Туреччина завершила перший етап боротьби з COVID-19, стверджують у МОЗ країни

Alfonso

Залишити коментар