Різне

Яким має бути столовий посуд: огляд

Яким має бути столовий посуд: оглядСтоловий посуд: як вибрати

Раніше дівчатам, вийшовши заміж, не доводилося турбуватися про наявність подушок, ковдр, скатертин та посуду https://i-posud.com.ua/catalog/stolovaya-posuda/ — про це вже подбали їх мами і бабусі, за довгі роки зібравши гідне придане. Зараз ці традиції відходять у минуле, і жінки все частіше вибирають речі домашнього вжитку самостійно. Так само справа йде і з столовим посудом. Яких тільки тарілок, келихів і чашок не зустрінеш на вітринах магазинів! Різноманітність матеріалів, дизайнів і кольорів просто вражає. Але як зібрати саме той, ідеальний столовий сервіз, який буде не тільки відповідати правилам етикету, а й відповідати смакам і потребам господині? Спробуємо розібратися.

Якою має бути столовий посуд: огляд

Для чого потрібен посуд?

Почнемо з того, що весь посуд умовно можна розділити на три групи по її призначенню:

посуд для приготування їжі (каструлі, сковороди, сотейники, ковші і т. д.);
посуд для сервірування (тарілки, салатники, блюда, соусники і ін.). До цієї групи також можна віднести столове скло (стакани, келихи, чарки та ін.);
посуд для зберігання їжі (блюда з кришкою і всякого роду контейнери).

ХОРОШI НОВИНИ:

Збираємо ідеальний столовий сервіз

Що ж таке столовий сервіз? Bridal Registry (англ. «Весільний реєстр») пропонує наступний список предметів сервіровки: індивідуальні столові набори в кількості 12 штук, посуд для сервірування страв (плоскі, глибокі страви, соусники, супниця, блюдо для овочів), а також посуд для чаювання — чайний сервіз, чайник, цукорниця, кавник, сливочник, підставка для торта або стійка для тістечок. Такий набір столового посуду відповідає правилам етикету, більш того, господиня може змінювати його склад — прибирати зайве або додавати необхідні їй предмети сервіровки, виходячи з потреб меню.

З чого зроблена столовий посуд: огляд матеріалів

З етикетом все зрозуміло. Але як догодити смаку жінки у виборі посуду? Тут вже виробники постаралися, очі просто розбігаються: незвичайні матеріали, фактури, малюнки. Але це лише зовнішня сторона, давайте розбиратися у функціональності і практичності.

Практичність посуду цілком і повністю залежить від того, з якого матеріалу вона зроблена.

Отже, сервірувальна посуд буває:
керамічна (фарфоровий, фаянсовий, глиняна);
скляна і кришталева;
металева;
дерев’яна;
пластмасова і паперова.

Можна зустріти посуд і з інших незвичайних матеріалів, але їх чисельність настільки мала, що не варто нашої уваги. Розберемося з основними.
Керамічний посуд

ДОБРI НОВИНИ

Кераміка — найпопулярніший матеріал для виготовлення сервізів. Такий посуд виготовляють з глин з певними добавками (мінеральними і органічними), обпалюють в печі до стану каменя і покривають глазур’ю. Фарфор, фаянс, майоліка і гончарний посуд — все це можна назвати одним словом — кераміка.

Фарфор — це кераміка вищої якості, і ціна на нього буде відповідна. Вироби з порцеляни не пропускають вологу, а глазур настільки тверда, що не дряпається сталевим ножем. При виборі посуду з порцеляни зверніть увагу на колір (він повинен бути теплим і ніжним, як вершки) і на її просвечиваємость, адже головною відмінною рисою такого матеріалу є здатність пропускати світло. Особливо це стосується м’якого фарфору: до нього відносяться китайський, японський, французький і англійський, по прозорості він нагадує молочне скло. І не забудьте постукати по краю посуду: висококласний фарфор дуже мелодійно і довго «співає».

Переваги: ​​вища якість, міцність, довговічність, тонкість і просвечиваємость, вишуканий дизайн.

Недоліки: висока ціна.

Популярні бренди: MEISSEN і HEREND — фарфор, яким користується англійська королева і Ротшильди. HEVILAND — Лімозька фарфор (Франція). VILLEROY & BOCH — декольний фарфор (Німеччина). WEDGWOOD — фарфор для королівського двору (Англія) і ін.

Фаянсовий посуд набагато більш поширена, ніж фарфор, і все завдяки її прийнятною ціною. За своїми властивостями фаянс значно поступається фарфору: він більш пористий і менш міцний, вбирає вологу, та й глазур чутлива до перепадів температур (тому мити такий посуд слід тільки в теплій воді). Фаянс не пропускає світло навіть в самому тонкому місці. І якщо постукати по краю такого посуду, то почується глухий низький звук.

Переваги: ​​менша вага, екологічність, практичність щоденного застосування, доступна ціна.

Недоліки: невисока міцність (на 15-25% нижче порцеляни), прості форми і дизайн.

Гончарний посуд в побуті ми найчастіше називаємо глиняній (назва не зовсім точне, адже фарфор теж роблять із глин, але в мові закріпилося саме так). Вона має червоно-коричневий колір і найчастіше покрита глазур’ю тільки зсередини, для зіткнення з їжею. Такий посуд в основному використовується для приготування (горщики) і зберігання їжі (глечики і глечики). Хто ж не пробував страв з глиняних горщиків! До речі, в них можна готувати їжу без води і масла.

Оцінити статтю
[Усього: 0 Середній: 0]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Які бувають гелі для брів і як ними користуватися

admin

Новинки телевізорів Samsung 2020 модельного року

admin

Написання кандидатських дисертацій

admin

Як правильно вибрати промислові ворота

admin

Кавуни та дині: коли садити

admin

Як отримати онлайн кредит на карту без перевірок і дзвінків

admin

Як вибрати будинок престарілих. 10 правил

admin

Як вибрати дитячий квадроцикл

admin

Як правильно підібрати штори в спальню

admin

Залишити коментар