Різне

Домашнє пивоваріння для початківців

Приготувати перше пиво — завдання не з легких. Особливо якщо не маєш уявлення про процес в цілому, про основні етапи приготування напою і їх особливості.

Хочете, щоб ваше перше пиво вийшло смачним, пінним і ароматним?

Тоді прочитайте цю статтю. У ній ми є розповімо про основні етапи приготування пива, дамо кілька корисних порад щодо його приготування в домашніх умовах https://mirbeer.com.ua/ua/, а в кінці наведемо кілька простих рецептів.

Можливо, саме вони відкриють вам дорогу в захоплюючий світ домашнього пивоваріння!

Етап 1. Вибір і підготовка солоду

Необхідне обладнання та інгредієнти:
сусловарочний котел / об’ємна каструля;
солод;
дробарка.

Солод — то, з чого починається пивоваріння. По суті, солод — пророщене спеціальним чином зерно:
ячмінь;
жито;
пшениця.

ХОРОШI НОВИНИ:

Солод можна приготувати самостійно, або купити готовий. Новачкам я б рекомендував придбати готовий — це набагато швидше і простіше.

Солод буває базовий і спеціальний. Для створення власного рецепту з унікальним ароматом і смаком зазвичай використовують поєднання цих видів в різних пропорціях.

Потім готовий солод перемелюється і затирається. Для дроблення найкраще використовувати жорно млин або спеціальний подрібнювач. Вони вміють виконувати правильний помел, не пошкоджуючи оболонки, що дуже важливо для якісної екстракції корисних речовин.

Затирання — процес, коли солод поміщають в заторний котел, змішують його з водою (у співвідношенні 4 до 1), нагрівають до температури 40-80 ° С і залишають приблизно на 2-3 години. За цей час ферменти, що містяться в солоді, розщеплюють крохмаль на цукру. Саме їм в майбутньому і судилося стати пивом.

Етап 2. Фільтрація

Необхідне обладнання та інгредієнти
переливний сифон
Лопатка-лялечка (необов’язково)

На цьому етапі потрібно максимально ефективно відокремити сусло від солодовою дробини. Якщо для затирання ви використовували спеціалізований сусловарочний котел або пивоварню, проблем зі зливом не буде. Якщо використовували звичайну каструлю, краще заздалегідь запастися переливним сифоном.

Сам процес зливу ділиться на 3 етапи:
меш-аут;
рециркуляція;
промивання.

Меш-аут — етап, який зупиняє процеси розщеплення крохмалю. Сусло нагрівають до температури 78 ° С, завдяки чому в суслі в цілості зберігаються всі цукру, а сама консистенція стає рідшою.

ДОБРI НОВИНИ

Потім проводиться рециркуляція сусла, в результаті якої формується фільтруючий шар, що сприяє природному відділенню сусла від частинок зерна та інших домішок.

Промивання — останній етап, при якому відфільтрована дробина повторно промивається теплою водою. Робиться для максимального вилучення цукрів.

Етап 3. Варка сусла

Необхідне обладнання та інгредієнти
хміль
чиллер

Щоб знезаразити сусло, його необхідно проварити. Зазвичай весь процес триває не більше 1,5-2 годин. Під час варіння в сусло охмеляющих, т. Е. В нього додається хміль.

Охмеління потрібно для того, щоб надати майбутньому пиву необхідний смак, гіркота і аромат. Остаточні характеристики залежать від моменту закладки. Якщо закласти хміль на початку варіння, пиво буде більш гірким: чим довше вариться хміль, тим більше гіркоти. Для додання більш яскравого смаку хміль закладають в середині варіння, для посилення смаку та аромату — в кінці.

Важливий етап — швидке охолодження сусла по закінченню варіння. Швидкість дуже важлива, так як в сусло можуть проникнути хвороботворні бактерії, які зіпсують весь напій. Швидше швидкість охолодження — менше шансів заразити сусло.

Етап 4. Сбраживание сусла

Необхідне обладнання та інгредієнти

Пивні дріжжі
Ємність для бродіння

Після варіння сусло переливають в продезинфіковану заздалегідь бродильно ємність і додають дріжджі. Починається етап бродіння — перетворення цукрів на спирт. Залежно від типу використовуваних дріжджів, ви отримуєте на виході ель або лагер.

Бродіння триває в середньому 10-14 днів. Середня температура бродіння — 15-20 ° С для елів і 10 ° С для лагерів.

Етап 5. Розлив на карбонізацію

Необхідне обладнання та інгредієнти

бутлі ПЕТ
глюкоза

Сброженное сусло розливають по пляшках і карбонизовані — наситити вуглекислим газом. Способів карбонізації виділяють 2 — примусовий і природний.

Простіший — другий. У розлитий по пляшках пінний напій засипають глюкоз (6-9 г на 1 літр) і щільно закручують. Карбонізація в середньому триває приблизно 1 місяць. По закінченню терміну пиво повністю готове до вживання.

Оцінити статтю
[Усього: 0 Середній: 0]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Написання кандидатських дисертацій

admin

Як обрати чохли на Арморед для мобільного телефону

admin

Огляд Redmi Note 9 Pro з NFC

admin

Як отримати онлайн кредит на карту без перевірок і дзвінків

admin

Ремонт лазерних МФУ: особливості

admin

Що таке НУШ?

admin

Ендопротезування кульшового суглоба

admin

Як вибрати доставку квітів

admin

Як правильно вибрати промислові ворота

admin

Залишити коментар