Харчування

Як вибрати правильно справжній кефір

Як завжди, починаємо з читання етикетки. Уважно вивчіть склад продукту. Натуральный кефир повинен складатися тільки з пастеризованого молока і закваски живих бактерій. Термін придатності натурального кефіру в середньому досягає 10-14 днів. Термін придатності продукту також залежить від упаковки. Кефір в скляних пляшках може зберігатися 36 годин, а в полімерній тарі — 72 години. Якщо на упаковці вказано, що термін придатності кефіру дорівнює місяцю і більше, то напевно він виготовлений з використанням штучних емульгаторів, рослинних жирів. Слід сказати, що кефір, в якому виявлені рослинні жири, не можна назвати навіть кефірний продуктом. За законодавством ні при виробництві кефіру, ні при виробництві кефіру продукту не можна міняти склад молока. Кефір від кефіру продукту відрізняється тільки застосовуваної закваскою. Тому наявність рослинних жирів у продукті говорить про його фальсифікації.

Орієнтуватися на дату вироблення продукту коштує в залежності від ваших смакових уподобань і потрібних властивостей.

Свіжий кефір, до двох днів від виробітку, менш кислий. Починаючи з третього дня продукт стає більш кислим, в ньому багато молочної кислоти. Смак хорошого кефіру віддає невеликою кислинкою, але не може бути дуже кислим, гірким або солодким. Також важливо звертати увагу на місце виробництва продукту: чим воно ближче до точки продажу, тим краще.

Слід мати на увазі, що свіжий кефір володіє проносними властивостями і ефективніше очищає організм від шлаків. Якщо продукт виготовлений більше трьох днів назад, він, навпаки, зміцнює. Це обумовлено наявністю певної мікрофлори і змістом спирту, що в сукупності дає ефект закріплення. Важливо, що при температурі не вище 10 С кефір можна зберігати не більше 4-6 годин, так як бродіння протікає швидше. Напій втрачає свої корисні властивості. Тому зберігати кефір найкраще на верхній полиці холодильника при температурі від +2 до +6 С.

Вибираючи кефір звертайте увагу на упаковку. Вона не повинна бути роздутою, з будь-якими дефектами і порушенням цілісності. Має сенс віддавати перевагу торговим маркам тих виробників, яким ви довіряєте і які дорожать своєю репутацією. Насторожено варто ставитися до неправдоподібно дешевим товарам.

При всій корисності кисломолочного продукту існують і протипоказання до його вживання. В першу чергу це стосується тих, у кого підвищена кислотність шлункового соку. Крім того, кефір заборонений при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при гіперацидному гастриті або панкреатиті.

Оцінити статтю
[Усього: 0 Середній: 0]

Схожі статті

Буряковий сік: лікування і поєднання з іншими соками

Tanya

Як відрізнити справжню корицю від підробки

Megusta

Чи можна їсти полуницю при схудненні і в якій кількості

Serega

Советы при выборе муки для пасхальных куличей

admin

Як посилити ефект схуднення від грейпфрута

Serega

Десять незвичайних коктейлів з низькою калорійністю

Bobby

Підбірка найкращих напоїв з Кероб. Рецепти корисних дієтичних напоїв

Dmitry

Властивості соку з гарбуза. Як приготувати корисний гарбузовий сік

Alex

Чому не можна змішувати огірки з помідорами

Murcia

Залишити коментар