Харчування

Кавунове насіння: яка від них користь і як смачно посмажити

Все насіння кавуна — зрілі (великі коричневого кольору) і незрілі (дрібні білого кольору) — абсолютно їстівні.

Не поспішайте їх ковтати разом з соковитою м’якоттю. Перед споживанням їх потрібно прожарити.

Смажені кавунове насіння поживні і смачні. За смаком нагадують традиційні насіння гарбуза або соняшника з легким горіховим смаком.

Чим корисні насіння кавуна

ХОРОШI НОВИНИ:

Список найбільш важливих властивостей насіння:

  • Очищають організм від паразитів, аналогічно дії гарбузового насіння.
  • Нормалізують травлення, очищаючи стравохід від шлаків і відкладень. А протизапальну та заспокійливу дію, корисно в разі шлункових розладів.
  • Чистять печінку і сприяють відновленню її клітин, подібно властивостям розторопші.
  • Знижують рівень холестерину і цукру в крові.
  • Покращують кровообіг, завдяки наявності мікроелементів.
  • прискорюють ріст волосся, надаючи їм здоровий блиск і красивий колір.
  • Розгладжують зморшки, завдяки вмісту ненасичених кислот.

Склад

Не лякайтеся високої калорійності продукту. Велика жменька насіння кавуна важить близько 4 грамів, містить близько 60 насіння і всього 22 калорії.

А багатий хімічний склад запускають безліч біохімічних реакцій, які сприяють зниженню ваги. В дужках вказано вміст мікроелементів на 100 грам насіння кавуна.

  • Ненасичені жири (0,3 г) і поліненасичені жирні кислоти (1,1 г). Корисні жири підвищують ситність, знижуючи апетит. Корисні для захисту від серцевого нападу, інсульту і для зниження рівня «поганого» холестерину в крові.
  • Цинк (10,24 мг) і магній (515 мг) покращують метаболізм, наповнюють енергією і приборкують депресію.
  • Залізо (7,28 мг). Показники можуть здатися не такими вже й великим, але FDA рекомендує дорослим отримувати не менше 18 мг мікроелемента в день. Залізо — важливим компонент гемоглобіну — переносить кисень по організму і допомагає перетворювати калорії в енергію. Прийом рекомендованого щоденного кількості заліза знижує втому, покращує розумову діяльність і запобігає анемії.
  • Мідь (686 мг) захищає волосся і шкіру, забезпечуючи природний захист від ультрафіолетових променів. Допомагає тримати в тонусі імунну систему.
  • Фолат (58 мкг), відомий як фолієва кислота або вітамін B 9, важливий для правильної роботи мозку, а також для контролю рівня гомоцистеїну. За даними FDA нам необхідно не менше 400 мк вітаміну щодня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зизифус: користь і шкода

День на кавуні з овочами — смачне схуднення без шкоди для здоров’я в декількох варіантах.

БЖУ і калорійність

Вміст поживних речовин в 100 г насіння кавуна
Калоріі557 кКалБелкі28.3 гЖіри47.4 гУглеводи15.3 г

Приміром, при порівнянні з мигдалем, насіння кавуна містять на 14 грами більше білка і на 7 грама менше вуглеводів на кожні 100 грам продукту.

Як смажити кавунове насіння

ДОБРI НОВИНИ

Обсмажити на сковороді

  1. Зібрані зерна ретельно промийте в друшляку для видалення кавунової м’якоті .
  2. За сле очищення розкладіть рівним шаром на деко і дайте висохнути. Насіння можна просушити рушником, але обсмажувати простіше, коли вони повністю висохли.
  3. Обсмажуйте в сковороді на середньому вогні, періодично помішуючи, поки не стемніє скоринка.
  4. Додайте сіль в чашку з водою і розмішайте до повного розчинення. Вилийте солону воду в сковороду і продовжуйте жарку, періодично помішуючи, поки вода не випарується.
  5. Остудіть зерна перед їжею.

Просушити в духовці

  1. Вимийте і висушіть зерна перед приготуванням.
  2. Встановіть духовку на 325 ° F і помістіть насіння на деко.
  3. Прожарте близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Для поліпшення смаку, додають трохи оливкового масла і солі або посипають корицею з невеликою кількістю цукру. Любителям гостренького можна додати сік лайма і порошок чилі, або навіть кайенскийперець.
  5. Дайте повністю охолонути перед їжею.

Швидкий спосіб — замочити насіння в солоній воді, дати повністю висохнути, а потім підсмажити в духовці.

Проростити перед обжаркой

Щоб швидше і легше очистити ядра від щільної шкірки, насіння перед приготуванням пророщують.

Для цього процесу підходять лише свіжі великі насіння, збережені після останньої покупки кавуна.

Проростаючи, зерна самі природним чином скинуть свої чорні оболонки. Дайте їм висохнути, потім додайте трохи морської солі і обсмажте в духовці для смачної закуски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Мінеральна косметика: користь і шкода, рейтинг кращих виробників, відгуки

Відео про користь і приготуванні насіння кавуна

Як є кавунові насіння, в які страви додавати

Їжте насіння заради їх багатого мінерального змісту, якого немає в соковитої м’якоті плоду.

Смажені насіння можна клацати, як традиційні насіння соняшнику або гарбуза. Обчищені ядра в застосуванні більш універсальні.

Способи застосування насіння кавуна:

  • Додайте до бутербродної пасті.
  • Посипте фруктово-ягідний десерт.
  • Розмішайте в гарячі або холодні пластівці.
  • Додайте до жаркого.
  • Розмішайте в салат з тунця або курки.
  • Посипте тушковані овочі.
  • Додайте в вегетаріанські бургери.
  • Використовуйте замість кедрових горіхів в соусі песто.
  • Украшайте запіканки.
  • Використовуйте як панірування для риби.
  • Додайте до випічки.

Їжте їх разом з фрук ами, цитрусовими, ягодами. Або овочами, такими як червоний перець, з високим вмістом вітаміну С, так як цей вітамін допомагає засвоєнню заліза.

Борошно з насіння зберігає всі цінні мікроелементи. Порошок можна додавати в будь-які страви, де використовується звичайна мука — випічка, соуси, панірування.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Список продуктів, які допоможуть впоратися з депресією

Megusta

Чи можна їсти полуницю при схудненні і в якій кількості

Serega

Міфи про користь гіркого шоколаду

Tanya

Найкорисніші сухофрукти при дієті

Axel

Советы при выборе муки для пасхальных куличей

admin

Буряковий сік: лікування і поєднання з іншими соками

Tanya

У чому користь і шкода запеченого грейпфрута з медом? Рецепт медового коктейлю з грейпфрутом

Alfonso

Користь Кероб для схуднення. Як вибрати і що приготувати з сирого або обсмаженого Кероб

Coolio

Цілющі властивості вівса. Прості рецепти схуднення

Maria

Залишити коментар