Схуднення

Ефективність ферментів для схуднення, за відгуками дієтологів

Щоб позбутися від зайвих кілограмів, багато хто воліє розумне поєднання помірних фізичних навантажень і зниження калорійності раціону з прийомом препаратів, що сприяють схудненню.

Одними з найбільш безпечних, і в той же час досить ефективних, вважаються ферментні добавки, що впливають на швидкість метаболізму.

ферменти і їх роль для схуднення

Що таке травні ферменти?

ензимами, або ферментами називаються білкові структури, що представляють собою з’єднані в ланцюжки набори амінокислот .

Простими словами, ферменти — це речовини, що допомагають організму розщеплювати їжу, щоб ми могли вбирати живильні речовини.

Вони служать біологічними каталізаторами, беручи участь у всіх обмінних процесах: розщепленні їжі на більш дрібні, засвоювані організмом компоненти, створенні з частини продуктів розщеплення елементів клітин, і перетворенні інших метаболітів в енергію.

На сьогоднішній день виявлено більше 5 тисяч працюючих в організмі людини ферментів. Кожна з груп ензимів відповідає за переробку певних речовин: жирів, вуглеводів, білків.

Поступила в шлунок їжа піддається впливу ензимів ліпази і пепсину, потім, вже в напівпереварене стані, потрапляє в дванадцятипалу кишку, де її розщеплення продовжують жовч і ферменти підшлункової залози амілаза, ліпаза, еластаза, трипсин та інші.

Роль в зниженні ваги

на думку дієтологів, ферменти позитивно впливають на процес схуднення.

ХОРОШI НОВИНИ:

Якщо в організмі людини є достатня кількість фер ентов, отримана з їжі енергія спрямовується на фізичні затрати і регенерацію клітин.

При дефіциті ензимів, навіть якщо людина вживає переважно низькокалорійну їжу, продукти її розщеплення «складуються», утворюючи жирові запаси під шкірою і на поверхні внутрішніх органів .

Тому компенсація відсутніх ферментів харчовими добавками може служити одним із способів нормалізації ваги.

Як зрозуміти, що ферментів не вистачає?

Причини дефіциту ферментів

Розрізняють відносну і абсолютну ферментну недостатність.

  • Абсолютний брак ферментів, коли організм їх зовсім не виробляє — це вроджена, рідко зустрічається патологія.
  • При відносної недостачі ферменти в організмі синтезуються, але у кількості, недостатній для забезпечення його потреб.

Дефіцит ферментів може бути викликаний вікових змінами, захворюваннями або стресом.

Але найчастіше «ферментні голодування» є наслідком неправильно організованого харчування — зокрема, вживання в їжу переважно продуктів, що пройшли термообробку або переїданням. При температурі вище 75-80 ° С більшість білкових структур руйнуються, а при попаданні в шлунок занадто великої кількості пиши організму складно виробити достатню для її засвоєння кількість ферментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ефективність таблеток Левофлоксацин при циститі

Ознаки нестачі ферментів

ознаками дефіциту ферментів можуть бути:

  • тяжкість в області живота після прийому їжі,
  • печія,
  • відрижка,
  • здуття живота,
  • метеоризм,
  • порушення стільця (часті проноси або запори),
  • стеаторея — наявність в калі неперетравленого жиру.

При тривало з ществить нестачі ферментів можуть спостерігатися такі неспецифічні симптоми, як слабкість, головний біль, зниження активності й працездатності, сонливість, дратівливість.

В яких продуктах є ферменти?

Поки організм здатний виробляти ферменти в необхідній кількості, у нас все в порядку. Проблема виникає, коли їх не вистачає.

Згідно NIH (Національний Інститут Здоров’я), існує ряд продуктів, які допомагають нам заповнити відсутні запаси.

Продукти, що містять ферменти:

  • Ананас містить бромелайн, тип протеази, яка допомагає розщеплювати білок
  • Манго містить амілазу, щоб допомогти перетравлювати крохмаль
  • Авокадо має липазу, щоб допомогти перетравлювати жири
  • Ківі містить протеазу під назвою актінідаін, яка допомагає пом’якшити жорстке м’ясо
  • Банани містять амілази і глюкозідади, які розщеплюють складні вуглеводи і цукру
  • Імбир має протеазу під назвою зінгібаін
  • Папайя має папаин, теж протеаза
  • Кефір містить ліпазу, протеазу і лактазу
  • Місо (продукт японської кухні) містить лактазу, ліпазу, протеазу і амілазу
  • Квашена капуста містить бактерії виду Bacillus, які синтезують протеазу, ліпазу і амілазу

Важливу роль у виробленні ферментів грає швидкість, з якою ми їмо. Ферменти в слині починають розщеплювати їжу, тому ретельне пережовування має величезне значення! Любителі «перекушування на ходу» часто відчувають здуття і тяжкість в області живота.

Чим травні ферменти відрізняються від прибутків?

Травні ферменти і пробіотики виконують одну і ту ж основну функцію, то є допомагають перетравлювати їжу.

ДОБРI НОВИНИ

Але пробіотики, як правило, корисні для всіх, вони допомагають харчуватися здоровими бактеріями в кишечнику. У той час як прийом травних ферментів корисний, тільки якщо ви не отримуєте достатньої кількості певного ферменту природним шляхом.

Можна приймати одночасно як травні ферменти, так і пробіотики, але ферменти рекомендуються перед їжею, а пробіотики — після. Здоровий мікробіом стимулює вироблення ферментів, тому ці дві добавки в компанії працюють краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рибна дієта - як вибрати корисну рибу для схуднення

Які гормони впливають на вагу і як їх контролювати?

Так чи варто приймати добавки чи ні?

Це цікаве питання, і, на жаль, правильної відповіді немає — він індивідуальний. Плюс добавок в тому, що вони дають можливість урізноманітнити харчування, допомагають насолоджуватися продуктами, які викликають неприємні симптоми.

Але в той же час навіщо маскувати проблему, якщо можна виключити з раціону продукти, які, як ви знаєте, вам не підходять.

Інша справа, коли ми подорожуємо або відпочиваємо, коли є величезне бажання чи ні вибору — доводиться вживати не дуже корисні для нас продукти. У цей момент травні добавки — виняткова необхідність.

«Травні ферментні добавки обіцяють виправити всі: від здуття живота і метеоризму до печії і кишечника. Але не поспішайте з їх прийомом. Деякі з них явно корисні в певних ситуаціях. Але також часто використовуються в ситуаціях, коли мало доказів того, що вони приносять якусь користь », — говорить доктор Кайл Сталлер, гастроентеролог з Массачусетської лікарні загального профілю, пов’язаної з Гарвардом.

Топ кращих ферментних препаратів

За відгуками дієтологів і нутриціології, найкращі результати досягаються при прийомі мультиензимних комплексів, до складу яких, крім набору біоактивних білків, входять корисні бактерії і складні вуглеводи (клітковина ).

Які ферменти краще пити? Рейтинг кращих:

1. Ферментний комплекс для схуднення Jiao Su 2. Китайська харчова добавка Джіао Су 2 містить ферменти, що сприяють прискоренню метаболізму і зниження ваги: ​​

  • амилазу, що відповідає за гідроліз цукрів і крохмалю,
  • пектинові ферменти, що прискорюють спалювання жирових клітин,
  • бромелайн ( «ананасовий фермент»), який активізує процес розщеплення білків і жирів.

2. мультиензимних харчова добавка Сін’я Косо. Цей дуже популярний у всьому світі ензимний «коктейль» був створений японським професором медицини Сін’я Хіромі. Харчова добавка містить близько сотні ферментів і коферментів, отриманих з трав, овочів, водоростей і злаків, а також молочнокислі бактерії і ферментовані особливим способом дріжджі.

3. Ферментні харчові добавки Doctor’s Best. Біоактивні добавки від американської компанії Doctor’s Best містять повний спектр необхідних для організму ензимів і корисні бактерії, що сприяють процесам травлення. До складу харчової добавки Doctor’s Best Наттокіназа Серрапептаза також входить фруктовий фермент, який підвищує біодоступність нутрієнтів і сприяє очищенню організму від шлаків, і унікальний протеолітичний ензим, отриманий з японського шовкопряда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Інжир для схуднення - рецепти, властивості і протипоказання

4. Харчова добавка з ензимами Enzymedica Digest Gold . Бренд №1 серед харчових ферментних добавок в країнах Америки, Digest Gold містить штами ензимів, які працюють при різних рівнях кислотності. Їх спільна дія активізує процеси розчеплення білків, вуглеводів і жирів, що сприяє схудненню. Уся сировина для отримання біодобавки — рослинного походження.

5. Папайя ензими. Один їх найпопулярніших видів харчових добавок, створений на основі екстрагованих з плодів папайї і ананаса ферментів. Містить: сприяють розщепленню жирів, білків і всіх видів вуглеводів ферменти бромелайн, папаїн, ліпазу, протеазу, амілазу, целлюлазу. Виробник: Now Foods (США).

За відгуками тих, що худнуть, до ферментних травним комплексам, ефективним при зниженні ваги, також можна віднести препарати «Pure Vegan», «21st Century», «Суперферменти Now Foods», « екстракт ананаса »,« Ензим Бромелайн ».

6 кращих способів прогнати думки про їжу під час дієти

Як довго потрібно приймати ферментні препарати

Єдиної схеми прийому харчових ферментних добавок немає, їх склад, дозування і тривалість прийому розраховуються індивідуально, залежно від виду та рівня дефіциту тих чи інших ензимів.

Люди з вродженою ферментної недостатністю змушені компенсувати її постійним прийомом ферментних лікарських препаратів або харчових добавок, які ці ензими містять.

В разі тимчасового дефіциту ферментів харчові добавки з ензимами призначають на невеликий термін, зазвичай на два тижні. Результат їх застосування виявляється вже через кілька днів: поліпшується травлення, ефективніше проходить процес схуднення.

Незважаючи на те, що ензимні харчові добавки нешкідливі при використанні їх відповідно до інструкції, самостійно призначати собі тривалий прийом ферментів з метою прискорити втрату ваги , не слід.

Якщо організм постійно отримує ці біокаталізатори ззовні, він може зреагувати зниженням їх продукування. Крім того, є дані, що ферменти тваринного походження викликають звикання, і організм на них з часом перестає реагувати.

Брак травних ферментів нерідко є проявом різних патологій. Тому наявність у людини ознак ферментного дефіциту вимагає проведення повноцінного обстеження. Це необхідно для визначення виду відсутніх ензимів і причини, що викликала ферментну недостатність.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Смузі з кавуна: 10 рецептів із зазначенням калорійності

Marina

Як діє ліпоєва кислота, користь для зниження ваги

Tanya

Чи можна їсти молочний суп при схудненні. Дієта на молочному супі

Axel

Чи можна їсти сметану при дієті. сметанна дієта

Andrey

Янтарна кислота при схудненні: корисні властивості і як приймати. Відгуки лікарів — дієтологів

Coolio

Добре виспатися — значить схуднути

Sasha

Дієта на стручкової квасолі ( 3 і 7 днів ). Меню розвантажувального дня

Bobby

Розвантажувальний день на квашеній капусті: скільки можна їсти капусти? Меню з 9 варіантів

Serega

Білкові коктейлі: популярні рецепти

Scooby

Залишити коментар