Харчування

Як вибрати саме низькокалорійне печиво в магазині або приготувати самому в домашніх умовах

Магазинне печиво не відноситься до категорії дієтичних продуктів і не рекомендується до вживання в період схуднення.

Однак таке твердження тільки частково є вірним, оскільки існує корисне і щодо низькокалорійне печиво, яке повсюдно продається в магазинах і легко готується в домашніх умовах.

Головне — знати, як правильно вибрати готовий продукт або які інгредієнти використовувати для його випічки.

Користь і шкода низькокалорійного печива

Основна користь будь-яких випечних виробів незалежно від їх калорійності і складу обумовлена ​​тим, що вони задовольняють тягу до борошняного і позитивно впливають на емоційний стан, тим самим запобігаючи нервові розлади і зриви під час дієти.

Але якщо у солодкої здоби корисні властивості на цьому закінчуються, то у «правильного» низькокалорійного печива є ще цілий перелік таких якостей, включаючи:

  • насичення організму рослинною клітковиною, мінералами і вітамінами, особливо групи В.
  • поліпшення стану шлунково-кишкового тракту, судинно-серцевої і нервової истема.
  • стабілізація гормонального фону.
  • швидке насичення із забезпеченням тривалої ситості.

Важливо враховувати, що корисним для здоров’я і фігури може бути тільки грамотно обраний магазинний або правильно приготований домашній продукт.

Крім того, вживати його необхідно в помірній кількості, адже при зловживанні навіть низькокалорійним печивом зайву вагу може набратися дуже швидко.

ХОРОШI НОВИНИ:

Як вибрати в магазині

Щоб з величезного магазинного асортименту вибрати дійсно корисне і саме низькокалорійне печиво, необхідно знати склад і особливості випічки основних видів, а також віддавати перевагу перевіреним брендам.

Крім того, потрібно враховувати, що у багатьох дрібних виробників технологія випечних виробів регламентується не по ГОСТ, а власними технічними умовами (ТУ).

Це дозволяє їм вводити до складу додаткові, як правило, шкідливі хімічні добавки для поліпшення гастрономічних якостей та продовження терміну придатності.

Такі продукти теж не слід вживати, щоб НЕ Спрови оціровать алергічні та інші негативні реакції організму.

3 сорти морозива, від якого не повніють

За видами

До числа низькокалорійних відносяться 3 види магазинного печива:

  • сухі галети — складаються тільки з води і борошна, містять 340 ккал / 100 г, виготовляються з найтонших шарів тесту, з’єднаних по 40 шарів і потім нарізаних кружечками, квадратиками або іншими формами.
  • соломка — таке ж сухе печиво, але з додаванням невеликої кількості жиру і в деяких випадках цукру, що підвищує калорійність і делия до 347 ккал / 100 г у солоній і 372 ккал / 100 г у солодкої соломки.
  • вівсяне — вважається дієтичним, оскільки містить тільки 5% жиру, але при цьому більш калорійне — в 100 грамах присутній порядку 420 -450 калорій в залежності від складу.
  • Чи не кожне вівсяне печиво є корисним, а тим більше низькокалорійним. Глянцевий коричнева поверхня свідчить про надлишок цукру і ненатуральності складу, оскільки справжні вироби з вівсянки виходять сірувато-коричневими і не дуже привабливими на вид.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як вибрати комбінезон для новонароджених?

Чи не відноситься до числа низькокалорійних цукрове печиво, яке відрізняється підвищеним вмістом цукру і жиру. Це такі види, як «Ювілейне», «Вершкове» і «Весняне» з енергетичною цінністю в 480-500 ккал / 100 г.

Ще більш калорійними є пісочний випечені вироби, які на 30-50% складаються з цукру і жиру, і містять в 100 грамах більше 500 калорій. Сюди входять різноманітні курабье, колечка, колобочкі, полосочки і інша розсипчаста випічка.

А самими калорійними вважаються крекери, які виробляються за принципом сухого печива, але в процесі приготування всі верстви тесту не просто складаються, а змащуються маргарином і приправляються різними ароматизаторами. Калорійність таких продуктів знаходиться на рівні 500 калорій на 100 грам.

Напій з Кероб — солодка пара до прісної випічці

Крім того, крекери присмачуються великою кількістю солі, яка затримує рідину в організмі і призводить до появи набряклості, що збільшує обсяги тіла.

за начинку

Магазинне печиво з начинкою можна вживати не тільки через високу калорійність. Така продукція позиціонується виробниками як корисна, але з усіх використовуваних начинок безпечними вважаються лише горіхи, родзинки та насіння.

ДОБРI НОВИНИ

Шкода інших добавок полягає в наступному:

  • шоколадна крихта — виготовляється з спеціального термостабильного шоколаду, який за рахунок великої кількості хімічних добавок не плавиться навіть при + 220 ° C.
  • джем або желе — проводиться не на основі натурального фруктово-ягідної сировини, а їх хімічного гелю з безліччю барвників, ароматизаторів, влагоудерживающих і термостабілізірующей добавок.

До того ж всі такі і інші начинки (вершкова, молочна і т.п.) перенасичені цукром і, відповідно, «порожніми» калоріями.

5 причин їсти шоколад під час дієти

так само шкідлива і так звана «шоколадна» глазур, оскільки натурал вим шоколадом печиво ніколи не глазурують. Це обумовлено тим, що масло какао в поєднанні з жирами в тесті набуває гіркуватий смак і неприємний запах, через що шоколадну глазур для печива виробляють з лауриновой кислоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вирощування грибів в домашніх умовах для новачків. Технологія розведення грибів

За брендам

вибираючи низькокалорійне печиво по брендам, потрібно враховувати, що одні й ті ж різновиди продукту від різних виробників містять різну кількість калорій.

Так, найпоширеніше печиво, яке прийнято вважати галетним і, отже, низькокалорійним, насправді таким не є, оскільки містить в собі н яке кількість жиру і цукру.

В результаті його калорійність істотно варіюється:

  • «Шкільне», ВАТ «Томський кондитер» — 360 ккал / 100 г.
  • Зоологічне, ТМ Грона — 390 ккал / 100 г.
  • «Марія», ВАТ Пивкомбінат «Балаковської» — 407 ккал / 100 г.
  • «Марія», ТМ « Любятово »- 410 ккал / 100 г.

Соломка різних брендів практично не має відмінностей за складом і калорійності.

А вівсяне печиво може бути вельми різноманітним як по набору компонентів, так і за енергетичною цінністю, тому потрібно уважно читати інформаці ію на упаковці.

Фахівці рекомендують купувати «Класичне» від ТМ «ВкусВілл» і «Злакове асорті» від КФ «Хлібний Спас».

Як приготувати саме низькокалорійне печиво

Отримати дієтичне печиво можна в домашніх умовах, дотримуючись загальних принципів виготовлення низькокалорійної випічки.

Для цього рекомендується використовувати такі види борошна:

  • лляна (270 ккал / 100 г).
  • житнє (298 ккал / 100 г).
  • кукурудзяна грубого помелу (330 ккал / 100 г).
  • нутовая (337 ккал / 100 г).
  • цільно-зернова пшеничне (340 ккал / 1 00 г).
  • амарантового (344 ккал / 100 г).
  • гречана (353 ккал / 100 г).
  • рисова (366 ккал / 100 г ).
  • вівсяна (369 ккал / 100 г):
  • полб’яною (376 ккал / 100 г).

Окремо від зазначених видів борошна виділяють миндальную. Незважаючи на високу калорійність — 602 калорії на 100 г, вона високо цінується за відсутність вуглеводів і клейковини, оскільки ідеально підходить для низкоуглеводной дієти і харчування діабетиків.

  • Зверніть увагу! Не слід використовувати для домашньої низькокалорійної випічки білу пшеничне борошно вищого сорту. Якщо немає ніякої іншої, то її енергетичну цінність можна знизити, змішавши наполовину з висівками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що таке вісцеральний жир і як від нього позбутися в домашніх умовах?

Також знизити поживність домашнього печива допомагають правильно підібрані начинки. Оптимальними в цьому плані є:

  • фруктово-ягідні джеми, приготовані без цукру.
  • желе з ягід або молока (можна з какао).
  • несолодкі шоколадні, молочні та інші помадки самостійного виготовлення.

Для прикраси теж треба вибирати низькокалорійні продукти:

  • сухофрукти — яблука, груші, апельсини, ізюм, ананас, ківі, фініки, чорнослив, абрикоси.
  • ягоди (свіжі або заморожені) — смородину, малину, вишню, черешню.
  • насіння — лляні, соняшникові, гарбузові, кунжутні і інші .

Кр ме того, солодку домашню випічку можна покривати тонким шаром глазурі з розтопленого чорного шоколаду. При бажанні печиво роблять закусочним, додавши в нього зелень, насіння або шматочки овочів.

Відео. Топ 3 варіанти дієтичного печива — просто, швидко і смачно

Як є печиво і не повніти

При неправильному вживанні низькокалорійне печиво здатне завдати шкоди фігурі, спровокувавши появу зайвої ваги.

Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися деяких правил:

  • використовувати продукт не як десерт після прийому їжі, а тільки в якості самостійного перекусу.
  • як і будь-яку іншу їжу, не запивати ніяким напоєм.
  • як вуглеводний продукт — включати в раціон тільки в першій полови НЕ дня.
  • приймати не більше 80-100 г на добу (з розрахунку, щоб калорійність з’їденого печива не перевищувала 10% від добової норми калорій).

Вживати низькокалорійне печиво слід не частіше 2-3 разів на тиждень, а якщо тяга до борошняного буде непереборної , то можна з’їсти додатково 1 галету або 3-4 соломки в інші дні .

При грамотному виборі магазинного або правильної випічці домашнього печива такий продукт допоможе легше переносити труднощі дієти і утримувати вагу без повної відмови від солодощів .

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

Схожі статті

Кращі продукти для поліпшення пам’яті

Murcia

9 чудодійних рецептів на основі каркаде

Megusta

Чи можна їсти печінку під час дієти

Maxim

Чим корисний розчинний цикорій для жінок

Megusta

Кавунове насіння: яка від них користь і як смачно посмажити

Megusta

Чи можна їсти полуницю при схудненні і в якій кількості

Serega

Коли краще їсти грейпфрут: відповіді ваші питання

Sasha

Люцерна і її корисні властивості для організму людини

Undershmidtther

Лікування соком алое і його омолоджуючі властивості

Alfonso

Залишити коментар